יח"צ. צילום: עוז אוחיון
לא מדובר בתגלית היסטורית, אלא יותר היסטרית. על כריסטופר קולומבוס שמעתם?! זוהי כמובן שאלה רטורית. 500 שנה פלוס מינוס, לאחר שאבדה "פינטה", ספינת הקראוול של מגלה יבשת אמריקה בעת מסעו, הוחלט בעיר הנמל אשדוד לעשות לה המון כבוד.
זוהי מסעדת רסטו-בר שהוקמה כבר לפני 15 שנה מול נוף ים מהפנט. כמה חבל שאת הנוף הזה בחרה עיריית אשדוד לחסום בגדר מתסכלת...
עיצוב המקום כדיינר, נאמן לרוח הימית האותנטית ויוצר אווירה מיוחדת שתגרום לכם להרגיש כאילו הפלגתם זה עתה בקרוז מפנק.
יח"צ. צילום: עוז אוחיון
בכניסה אמנם לא תקבלו כובעי מלח, אך מקומות הישיבה, ציורי הקיר, גלגלי הספינה וחביות הבירה, לחלוטין סוגרים פינה בכל הקשור לחוויית שיט על פני האדמה, כשחלק מההנאה טמון כאמור בעצם הישיבה במקום.
התפריט של "פינטה" רחב, עשיר ומגוון וכולל מנות בשריות, פירות ים, ובירות טריות מהחבית. עוד תמצאו פה שלל סוגי אוצרות האוקיינוס, החל מטבעות קלמרי בבלילת בירה, דרך ריזוטו פירות ים, ועד לסרטני נהר מבושלים.
יח"צ. צילום: עוז אוחיון בגזרת הראשונות בחרנו להתחיל במשהו קליל. בהמלצת המלצרית החביבה הזמנו את חמוצי הבית (34 ₪): עגבניות, מלפפון וכרוב לבן שהתוססו, נכבשו והוחמצו במקום.
אני מודה, זוהי מנת פתיחה מעולה המספקת פייט רציני אפילו לחמוצים המשובחים שהאבא הפרטי שלי רוקח כתחביב. אתם יודעים, מנה של אבא קשה מאד להביס, אך זאת של "פינטה" מלאה פי ריר ואת ליבי כמיהה לנעוץ בחמוצים שיניים.
יח"צ. צילום: עוז אוחיון
המשכנו עם גבינות חמות (49 ₪). זהו מיקס של גבינות ברוטב שום וספייסי מיונז. עד לרגע זה הכל כאן מושלם, עם זאת חייבת להודות שמנת הגבינות מרגישה מעט תלושה מהתפריט, שניכר כי עמלו עליו רבות.
בהמשך, הגיחה לשולחן מנת פטה כבד עוף (39 ₪) שהוגשה יחד עם ריבת בצל וקרוטונים פריכים. העידון המוכר של הפטה והקונפיטורה הטעימה הופכים את המנה הזאת ללא פחות ממושלמת.
יח"צ. צילום: עוז אוחיון בעיקריות מי שגנבה את ההצגה היא מנת מדליוני פילה בקר (113 ₪). אלו הוגשו עם פטריות, בצל סגול ורוזמרין שהוקפצו ברוטב בלסמי. הטעמים פנומנלים והסטייק רך לפחות כמו חמאה. תקשיבו לי טוב, אפילו הצונאמי בתאילנד לא תקף כל כך מהר כמו שהסתערתי על המנה הזאת.
חגיגת הבשרים אינה נגמרה פה. אל השולחן הזמנו גם את מנת נתח קצבים (120 ₪), שהוגשה עם פירה חלבי מפנק וירקות צלויים. אני ממש מפצירה בכם להזמין אותה. מידת הצלייה מדויקת, הטעמים שלה משכרים והמנה הזה פשוט גדולה ומפנקת.
בין לבין דגמנו שלל טעימות של סוגי בירה מהחבית, מהבהירה ועד לכהה ביותר. ומה בגזרת המתוק? מי אני שאסרב לקינוח, הרי כולם כבר יודעים שלמתוקים יש קיבה נפרדת.
יח"צ. צילום: עוז אוחיון אל השולחן הזמנו בר פיסטוק לימון (39 ₪): בסיס פייטה פיסטוק קראנצ`י, קרם לימון, ציפוי פיסטוק וזילופי קרם שנטילי. עכשיו בואו... רק מביני עניין הרי אוהבים קינוחי לימון. אני אומרת זאת באחריות: זה אחד הקינוחים הטעימים שזללתי בפער במסעותיי הרבים במסעדות ברחבי הארץ.
כמעט לא נעים לי מהקרם ברולה (42 ₪) שהוגש לצידו. איזה קינוח נוסף בכלל יכול להתעלות על הקינוח הלימוני המושלם הזה?
בשורה התחתונה: השירות פה קשוב, העיצוב והאווירה כובשי לב. המנות משובחות כך בסופו של ערב מפנק, תצאו עם חיוך עצום ורצון לגלות את אמריקה או לסגור שייט ברויאל קריביאן, "בעקבותיו של קולומבוס" - תבחרו אתם!
הבנאים 1, אשדוד. 073-3744629