יח"צ. צילום: גיא יחיאלי
זה לא רק פיצה ולזניה. אוכל איטלקי הוא עולם ומלואו, ובכל חלק של "ארץ המגף" יש מנות שונות שמתבססות על חומרי גלם מעולים.
המטבח האיטלקי הוא האהוב בישראל, כנראה יותר מכל מטבח אחר. בתוך כך, על מדפי רשתות המזון מככבים שלל פרודוקטים שמקורם בארץ המגף, אותם מבקשת לקדם ולהכיר לנו הישראלים, נציבות הסחר האיטלקית, גוף ממשלתי השייך למשרד המסחר והתעשייה האיטלקי.
אז מה יש בו במטבח האיטלקי שאנחנו הישראלים כה אוהבים?
ובכן, הוא מתבסס כידוע על שימור הטעם הבסיסי של המרכיבים, עגבנייה למשל, שהיא טעימה באופן טבעי. בנוסף, הישראלים כידוע אוהבים מאד פחמימות, וזה מתיישב היטב על הפסטות, הפיצות והניוקי.
על מנת לפענח את סוד הצלחתו של האיטלקי בקרב הקהל המקומי יצאנו לסדנת בישול בהובלתו של השף דוד שושן, "שגריר" האוכל האיטלקי בישראל.
שושן, התגורר כמעט עשור בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה, ומאז שחזר ארצה הוא מתמקד בסדנאות בישול איטלקי.
הסדנה המדוברת התקיימה בחסות נציבות הסחר האיטלקית לרגל קמפיין חדש שהשיקה החודש במטרה לעודד מודעות וצריכה של הצרכן הישראלי למוצרי מזון אורגנים מאיטליה.
יח"צ. צילום: גיא יחיאלי לשם כך, חברה הנציבות לרשת המזון האורגני "ניצת הדובדבן", בה היא כאמור תשווק שלל פרודוקטים אורגנים.
"האוכל האיטלקי קורץ לשוק הישראלי כי המרכיבים שלו הם מרכיבים שניתן להשיג בארץ באיכות טובה" ציין השף שושן והוסיף: "למשל עגבניות או שמן זית, וכמובן עשבי תיבול כמו ארוגולה, מרווה, אורגנו ובזיליקום".
בסדנה המדוברת למדנו שאין באמת דבר כזה "מטבח איטלקי" אלא מגוון מטבחים אזוריים, שונים ומגוונים.
בנוסף, סיפר לנו השף איך כדאי לתבל רוטב עגבניות ומתי (אם בכלל) להוסיף את לו סוכר כדי לשבור את חמיצותו.
התשובה אגב מפתיעה. מתברר כי לפעמים אין שום צורך בהוספת הסוכר. לשיטתו של שושן חשוב פשוט לבדוק אם הטעמים מאוזנים לאחר שהרוטב כבר מוכן, ורק אז לבחור אם נדרשת התוספת המתקתקה.
יח"צ. צילום: גיא יחיאלי בסדנה טעמנו פסטה לימון משובחת. לימון? אני תוהה, מה בין הפרי הצהוב, שמקורו ככל הנראה בסין, בהודו או מצפון בורמה, לאיטליה.
השף שושן נאות להסביר. לדבריו החל מהמאה ה-15 החלו לגדל באיטליה לימונים באופן משמעותי בעיקר בג`נובה. סביב אותן השנים החלו לגדל לימונים גם באזור אמלפי וסורנטו בזנים שעד היום נחשבים לייחודיים. לא פלא אם כך ששנים לאחר מכן נחשב הליקר לימונצ`לו שנולד באזור זה כסמל דרום איטלקי מובהק.
אך בפסטה לימונית עסקינן, וזהו המקום להכריז כי אני משוכנעת שזאת תהפוך להיות ההעדפה החדשה שלי בעולם הפחמימות.
תובנה מעניינת נוספת שסיפק לנו השף שושן בסדנה היא איך להכין ניוקי אמיתי מתפוחי אדמה.
לדבריו חשוב להשתמש בתפוחי אדמה ש"שכבו קצת זמן על המדף", פרמטר שמעניק להם מתברר טעמים טובים יותר.
יח"צ. צילום: גיא יחיאלי לקינוח זללנו טארט. לאחר הכנת הבצק, הופתעתי מהקלות של המתכון!
שימו לב, פשוט פותחים קופסה של ריבה אורגנית "מייד אין איטלקי" ושופכים אותה מעל הבצק. ותנו לי לומר לכם - זה יוצא פשוט מעולה. אז פעם הבאה שאתם נדרשים להכין קינוח, קבלו טיפ ממני, בצק וריבה איטלקית מצנצנת, נשבעת שאף אחד לא ידע...
בסוף הסדנה הזאת, הייתי מוכנה כמובן לטוס לאיטליה, פרונטו. אבל חזרתי לנתניה. נו, טוב, אתנחם לי בפסטה לימון ואנסה לדמיין...
ולסיום, קבלו טיפ אחרון. במסגרת שיתוף הפעולה הנדון, תוכלו לרכוש ברשת ניצת הדובדבן במהלך החודש הנוכחי, שלל מוצרי מזון אורגנים מתוצרת איטליה, וגם המגזין החודשי של הרשת הוקדש למוצרים ולמתכונים מהמטבח האיטלקי.
שיהיה בתיאבון!