יח"צ. צילום: אסף קרלה
נדמה שבשנים האחרונות, בעיקר בשל ריבוי תוכניות הבישול למיניהן, ומשפיעני האוכל בטיקטוק שמוציאים לנו את העיניים חדשות לבקרים וצורחים "יאבלולולו שאמבלולו" בכל סרטון וסרטון, חדוות הבישול הביתי במטבחים תפסה תאוצה.
לפתע, כל אחד רוצה להיות הבשלן הכי טוב שיפנק את המשפחה והחברים במיטב המתכונים והתבשילים. המגזימים שבינינו אף פותחים בלוגים ומתהדרים בתואר "מתכונאים". אבל הולד איט! אנחנו כאן עבור אלו שהזמן לא תמיד עומד לרשותם.
זאת אומרת, יש להם תועפות של רצון אבל אין להם הרבה יכולת, מכורח הנסיבות היומיומיות השוחקות.
בדיוק עבורם (אך לא רק), פותח במפעלי זוגלובק מוצר חדשני, מוגן פטנט, שמבקש לתת מענה לצרכים המשתנים שלנו במאה ה-21.
בקיצור, תפנו מקום במקרר לסדרת תבשילי "מאדאם פרז". שבעת התבשילים בסדרה הם פרי פיתוח ארוך ומשימה שלקחה על עצמה חטיבת החדשנות של זוגלובק.
הם מבטיחים שכל אחד מבני הבית ייהנה מאוכל טוב, איכותי, שייקלע בול לטעמו, ללא חומרים משמרים. הסדרה כוללת: מרק קוסקוס עם עוף, רוטב בולונז, קציצות ברוטב עגבניות, צ`ילי קון קרנה, עוף בקארי אדום, עוף סצ`ואן וקארי מסמאן בקר. כל שנותר לכם לעשות הוא להוסיף פחמימה כמו אורז או פסטה ויש לכם ארוחה מושלמת ומזינה.
צילום: אסף קרלה
באירוע להשקת סדרת "מאדאם פרז", נשאה דברים רונית זוגלובק, סמנכ"ל פיתוח וחדשנות בחברה ומטכנולוגיות המזון המובילות בארץ: "המטבח הוא המקום בבית בו מעורבים כל החושים. כל תבשיל הוא יצירה הבאה להעניק אהבה ליקירינו, ככה פשוט. ריחות הסירים המתבשלים מעלים בנו זיכרונות וגעגועים לנשים שבישלו לנו בילדותנו, ואהבו אותנו ללא תנאי - הסבתות שלנו.
בחרתי להקדיש את סדרת התבשילים לסבתי האהובה רחל, שכונתה על ידי סביבתה הקרובה מאדאם פרז. היום אני יודעת להעריך את הכישרון הגדול שלה. הזמן שלי איתה במטבח היה יקר מאוד, וממנה קיבלתי בעיקר את התשוקה ליצירה הזאת שנקראת בישול.
לימים, בחרתי להפוך את התשוקה הזו למקצוע, וכטכנולוגית מזון מובילה בארץ עברו תחת ידי מאות רבות של מוצרים. בשנים האחרונות, עם הצטרפותי למשפחת זוגלובק, נפתח בפני עולם ומלואו של הזדמנויות ליצירה משותפת.
שנים שחלמתי על היום שבו הטכנולוגיה תגיע לנקודה שתאפשר לי להנגיש את אותם סירים ותבשילים, עם אותם חומרי גלם שיש לכולנו בבית, לכל אחד ואחת במחירים הוגנים.
מאדאם פרז הינו מיזם קולינרי אותו אני מובילה, כשלצדי עומד ותומך בעלי אלי זוגלובק - דור שלישי למייסדי החברה, יזם בנשמתו, שלא מפסיק לחלום.
המיזם משלב בישול ביתי אותנטי ולא מתחכם, לצד טכנולוגיה חדשנית. בזכות טכנולוגיה פורצת דרך, המבוססת על בישול באדים ויצירת ואקום, ניתן לשמור באופן מושלם על הטעמים, הצבעים, הטריות והערכים התזונתיים, ללא שימוש בחומרים משמרים.
התבשילים נולדו בהשראת המתכונים של סבתי, ושל בשלניות ובשלנים שפגשתי במהלך השנים, ואותם אני מבשלת לבני משפחתי כיום. חומרי הגלם הם כאלו הנמצאים בכל בית ישראלי, והגישה היא של בישול פשוט, טעים, טרי ומזין, שמאפיינת את המטבח שלי".
יח"צ. צילום: אסף קרלה והטעם מה איתו?
אי אפשר לדבר ולהמליץ על אוכל מבלי לטעום. אז עבדכם הנאמן נאות למשימה הקשה. טעמתי ארבעה תבשילים מהסדרה: קציצות ברוטב עגבניות, צ`ילי קון קרנה, רוטב בולונז וקארי מסמאן בקר. ראשית מילה על הכמות.
לפי זוגלובק, קופסה אחת מכילה שתי מנות תבשיל. אני אמנם גרגרן חובב אוכל אבל לדעתי הכמות אינה מספקת. כאדם בוגר ורעב חצי קופסה לא הצליחה להשביע אותי. מבחינת הטעם אין לי תלונות. הצ`ילי היה מדויק (אולי מעט מלוח אבל לא נורא), הקציצות טובות ובעלות מרקם נהדר, רוטב הבולונז ישב פרפקט על פסטה פוזילי שהכנתי מבעוד מועד וסיפק את ליטרת החלבון הנדרשת.
גם הקארי היה טוב ומרענן, אם כי כמות הבשר שבו לא הייתה מספקת עבורי. בכל מקרה, טוב יהיה להחזיק מספר קופסאות של "מאדאם פרז" במקרר למקרה חירום.
תוקף התבשילים הוא ארוך יחסית עבור מוצר שאינו מכיל חומרים משמרים. מה שמצליח להבטיח בכל זאת את טריות המזון לאורך זמן הוא פטנט ייחודי בצורת שסתום, שמגן מתברר על התכולה מפני מרעין בישין ושאר חיידקיטיס שמשתוללים באוויר ובמקרר.
מאדאם פרז – גזר הדין
בשורה התחתונה, סדרת "מאדם פרז" עשויה לסגור לכם יופי של פינה. בימים עמוסים וטרופים של עבודה או כל דבר אחר שימנע מכם להדליק את הגז ולזרוק אל הסיר אורז ובשר, תבשילי הסדרה יסדרו אתכם יופי ובעיקר ישתיקו את הקיבות המקרקרות של ילדיכם (ושלכם, בואו).
מחיר: 34.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.