יח"צ. צילום: גדי יוסף במחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה באוניברסיטת בר אילן הצליחו לפענח אשתקד את אחת הדרכים לייצור בשמים בעת העתיקה.
במחקר שהוביל פרופ` זהר עמר, עלה כי בניגוד לבשמים עכשווים המכילים תמציות ריח משמנים בתוספת אלכוהול, הרי שבבסיס פיתוח בשמים בתקופת המקרא, ניצב תהליך של מיצוי צמחים, פרחים ועלים המועשרים בחומרים ארומטיים, אותם היו כותשים וסוחטים ומהן מפיקים תמציות שמן שמהן רקחו מיני בשמים רייחנים.
עם הכניסה לסניף הקונספט הראשון של המותג "אויל דה לאמור" (בזכיינות של אמיר מזיג) בקומת הכניסה של קניון עזריאלי הנגב, קשה היה להתעלם מהריח המשכר שאפף את הסניף האינטימי והקטן, המעוצב כמו בוטיק תמרוקים אלגנטי, מהסוג שרואים בדרך כלל בסרטים תקופתיים.
ואם בעיצוב עסקינן, כאן המקום לשבח את נופר מזיג שאמונה על העיצוב המוקפד.
אבל זה לא הכל, משום שהמפגש עם הניחוח המשכר העלה את השאלה - האם בעידן בו מוכרים בכל מקום שני בשמים ב-120 שקלים, כשניכר שיש בשוק להיטים שכולם מקפידים להתבשם בהם, יש בכלל מקום או סבלנות לבושם ותהליך ששורשיהם נטועים הרבה לפני העידן המודרני?
צילום: עינת פילוסוףובכן, תלוי את מי שואלים. שלומית עקיבא ואמיר ארצי, שהקימו את המותג "אויל דה לאמור" בשנת 2011, ביקשו לספק אלטרנטיבה לבשמים המוכרים. נכון, אין בבשמים הללו שום דבר רע, להיפך - כולם מצוינים. הבעיה היא שכולן יודעות את זה - וכולן מריחות אותו הדבר.
בושם הוא עניין של טעם, אך בשוק רווי בשמים, קשה למצוא את האחד שגם שורד שעות על הגוף וגם מחזיק בניחוח מקורי. זו כמובן אחת הסיבות שמצאו בני הזוג את דרכם במכירת בשמי-שמן, השונים בתכלית מהבשמים הפופולרים המכילים אלכוהול.
ההצלחה ושביעות הרצון של הלקוחות, הביאו אותם להשיק בשנת 2013 את הדוכן הראשון של "אויל דה לאמור" ב"קניון הזהב" בראשון לציון.
עם השנים וההבנה שהם אוחזים בלקוחות מרוצים שחוזרים לרכוש ממוצרי המותג, החל "אויל דה לאמור" להתרחב והפך במהרה לרשת סניפי דוכנים בשיטת הזכיינות, כשכל אחד מ-12 הדוכנים מעוצב בשפה אחידה, עשירה ומרשימה המשדרת יוקרה.
צילום: עינת פילוסוף בשבוע שחלף כאמור השיק המותג את חנות הבוטיק הראשונה שלו בקניון עזריאלי הנגב.
החנות החדשה מציעה חווית קנייה בניחוח אירופאי ומנגישה שלל ניחוחות בפורמולות שמקורן בתמציות בושם ללא אלכוהול, שנרקחו בתהליך ייצור המבטיח שהניחוח דומיננטי ומותיר אחריו שובל ריח מהפנט שתתקשו לעמוד בפניו.
אני עצמי בחרתי בבושם, בג`ל רחצה ובחמאת גוף בשם CHANGE PINK. הם אומנם טמונים באריזות פושטית ונראים סטנדרטים למדי - עד שמגיעים לריח. הו, הריח. משהו עדין ופרשי, שהזכיר לי תערובת פודרתית, אצילית, נקייה ומושלמת. אהבתי.
מחיר: 30-80 שקלים (תלוי בבושם). חמאת גוף - 90 ₪ ל-250 מ"ל. ג`ל רחצה - 45 ₪ ל-500 מ"ל.