יח"צ. השף איתי שפיגל, צילום: אסף קרלה על פי הגדרה הצרפתית, "פטיסרי" היא כידוע מאפייה המתמחה בקינוחים שנהוג להגיש בסיום הארוחה, מינוס קרואסון, דייניש וחבריהם, שלפי ההגדרה היבשה מתברר שייכים בכלל לקטגוריית ה"בולנז`רי", מונח פרנסוואי נוסף, המשמש ככינוי למאפיית לחמים שיש בה מלבד לחם ובגטים גם מאפי בוקר מתוקים.
אבל למה בכלל לבחור בין השתיים? רשת ביגה, המונה כ-35 סניפים ברחבי הארץ, ממזגת בהרמוניה בין הבולנז`רי לפטיסרי, ואפילו אם לצרפתים יש חוקים ברורים ונוקשים בנוגע להגדרות הללו, וגם אם ה"פטיסרי" שלהם נחשב ככזה רק אם בראשו עומד שף-פטיסייר, הרי שבביגה החוקים הרבה פחות נוקשים בעניין הזה.
יח"צ. השף איתי שפיגל, צילום: אסף קרלה
בהתאמה, בתפריטים של הרשת האהובה פוגשים לא פעם מלבד קינוחי וויטרינה מפונפנים גם מוצרי אפייה מלוחים, מאפי בוקר ועוגות, לחם, קפה, קישים, כריכים וושלל מנות אוכל משביעות - או במילים אחרות, כל מה שהצרפתים לא יעזו להעלות בדעתם להכניס לתפריט ה"פטיסרי" שלהם.
בתוך כך, השיקה לאחרונה רשת ביגה תפריט חדש ומפתיע לשנת 2024, בקונספט ייחודי - מנות שף שנותנות כבוד למנות ביסטרו מרחבי תבל.
אז מה מצאנו שם?
במנות העיקרות כולל התפריט החדש: מוקפץ אודון טוקיו (72 ₪), ריזוטו פטריות (74 ₪), פטוצ`יני פוטנסקה (64 ₪), קנלוני של סבתא פרנצ`סקה (72 ₪), טורטליני ארטישוק ברוטב שמנת וכרובית (82 ₪), סלמון מומביי (102 ₪), דניס צלוי על פסטה קרועה ושרי (117 ₪), וסלמון צלוי עם פירה ברולה (97 ₪).
אהבתי מאד את טעמו העמוק של הריזוטו פטריות.
המונח "פורצ`יני" מתייחס למשפחה גדולה של פטריות הגדלות בר בכל יערות אירופה בחודשים ספטמבר-אוקטובר. צורתן כצורת הפטריות המצוירות בספרי האגדות - רגל שמנמנה ומעליה כיפה גדולה דמוית מטרייה. פה בביגה השתמשו ב"גושיות" (שמן העברי והמפחיד של הפטריות) מסוג שימאג`י ושיטאקי, וזאת בהחלט מנה ראויה וטעימה.
יח"צ. דניס צלוי, צילום אסף קרלה
מנה משובחת נוספת מהתפריט החדש - דניס לבנבן צלוי שטעמו עדין וטוב המוגש על פסטה קרועה ועגבניות שרי.
גם מנת הסלמון הצלוי, היא אחת המשובחות שטעמתי בחיי. לצידה מוגש לו פירה בורלה חלומי, שניכר שלהכנתו בחר איתי שפיגל, שף הרשת בתפודים הטובים ביותר וביחד עם שיטת בישול מיטבית ויחס חמאה-חלב מדוייק - הוא יצר פה תוספת אדירה למנה האמורה.
יח"צ, סלמון מומביי, צילום: אסף קרלה
הדאון סאייד בתפריט - מנת ה"סלמון מומביי", המתבססת כצפוי על תבלין קארי אדום פיקנטי.
מדובר במנה תפלה שלא הצליחה לזרוק למחוזות הודו הרחוקים. הנחמה היחידה בה - הצ`פאטי, אותו לחם ההודי דק שכיף לערום עליו מעט מהתבשיל הדלוח שכלל כמה חתיכות תפו"א, בצל ירוק, אפונה ויוגורט חמצמץ.
יח"צ, טאקו מקסיקני טבעוני, צילום: אסף קרלה
אבל גולת הכותרת של התפריט החדש נזקפת מבחינתי למנת הטאקו המקסיקנית שגרמה לי להתנהג קצת כמו שסאלי שפגשה את הארי.
מדובר באסאדו "בשר" מפורק 100% טבעוני מבית היוצר של רידיפיין מיט, חברת פוד־טק מקומית שמייצרת כידוע תחליפי בשר מהצומח.
אין ספק כי שפיגל, התעלה פה על עצמו כשהצליח להציג מנה שמאד קרובה לדבר האמיתי. בי נשבעתי שהופתעתי עד מאד לגלות שלא מדובר כלל בבשר בקר.
יח"צ, צילום: אסף קרלה
בגזרת הקינוחים (בכל זאת בבולנז`רי" עסקינן) מחדשת ביגה שתי מנות דגל מופלאות - פרנץ` טוסט בריוש ובננות מקורמלות (54 ₪) וטארט שקדים וים פירות יער (54 ₪).
בשורה התחתונה - ביגה בהחלט עמדה במשמתה לייצר מנות משובחות במחירים משתלמים השווים לכל כיס. אנחנו נהנינו מאד ועכשיו גם תורכם לטעום...