יח"צ. צילום: אור גפן הקולנוע והטלוויזיה מלאים כידוע בשלל פאות נוכריות. אם חשבתם לרגע שמדובר רק באחיות קרדשיאנס שאוהבות להשתעשע עם פאות, אז טעיתם בגדול.
דוגמאות לפאות מוצלחות מהמסך ההוליוודי ממש לא חסרות, החל מג`יליאן אנדרסון ב"תיקים באפילה" וקלייר דיינס ב"רומיאו ויוליה" ועד לבוב אודנקירק ב"סמוך על סול", רוברט פטינסון ב"דמדומים", אמיליה קלארק ב"משחקי הכס" וניקול קידמן ב"שקרים קטנים גדולים" וב"ילד מחוק".
בסוגיית הפאות הנוכריות, ישראל מתברר היא פשוט מעצמה.
הפאות בחלקן הגדול מיועדות לקהל הדתי והחרדי, ולצדן ישנן גם פאות למגזר הרפואי וגם פאות לצורכי הפקות אופנה, תיאטרון וטלוויזיה, אך שבשנים האחרונות החלה כאמור להתגבר מגמה אופנתית של פאות לקהל שאוהב ומעריך סטייל.
לא רק בעולם החרדי: טרנד הפאות כובש את הביצה
פאות מתברר הן כבר לא רק נחלתן הבלעדית של נשים דתיות, אלא מגמה אופנתית שהולכת ומתחזקת אפילו בקרב כוכבות הביצה, כשעוד ועוד ידועניות בוחרות לאמץ את הפתרון הקל לשיער המושלם.
זה החל כידוע בנסרין שבחרה בפאה ארוכה ואז באחת נוספת, קצרה יותר. או אז, החלו רבות נוספות לאמץ את הטרנד הזה - עדן בן זקן, עומר נודלמן, אגם בוחבוט, נטע ברזילי ועדן פינס, הן רק חלק מרשימה ארוכה יותר שאימצו לראשן פאה.
יח"צ. צילום: אור גפן
בתוך כך, לאחרונה פקדו שרית פולק, גל רובין ונויה אריאלי את "מרכז הפאות אסתטיקה ויופי ישראל" שהושק במרכז העיר רחובות.
השלוש נצפו שם עם פאות לראשיהן, ולנו הסתבר שהן הגיעו למקום על מנת לבחון את החידושים שמציע הבוטיק בתחום הפאות כסגנון חיים, סטייל ואופנה.
"פאות זה סגנון חיים, זה פיתרון וצורך להיות אופנתיות, עכשוויות, במראה טבעי, ללא שירגישו שמדובר בפאה", אומרת אלינה קלנדרוב, הבעלים של מרכז אסתטיקה ויופי ישראל. "זה גם מענה לנשים שחלו והחלימו מסרטן", היא מוסיפה.
אלינה לדבריה רואה בעבודתה שליחות ובשורה חשובה מאחר והיא עצמה חלתה והחלימה מסרטן. לא בכדי היא בחרה להקדיש את כל מרצה לקידום של פאות במראה טבעי, נינוח ואמיתי, כזה שלא ייתן לאישה הנדרשת להסתייע בה לחוש חלילה שונה או בחוסר נוחות.
יח"צ. צילום: אור גפן
הסוד לשיער מושלם נחשף: פאה משיער אמיתי
כמי שנמצאת בתעשיית הפאות מזה שנים רבות, מכירה אלינה את השוק על בוריו. זוהי הכרות שהחלה כבר לפני למעלה מ-20 שנה עת הובילה את קידום חברת AR EXTENSIONS שייבאה ושיווקה ארצה שיער אדם איכותי.
"בעוד שבארץ רווחה בתקופה ההיא תעשיית הפאות הסינתטיות, עמלתי רבות על שיווק פאות משיער טבעי בעבודת יד" היא מספרת.
לאלינה אף חשוב להדגיש כי "רכישת פאה היא תהליך אמוציונלי", כך שמצד אחד מכירתה חייבת להיעשות במלוא הרגישות, ומצד שני משום שרוב הנשים עדיין אינן מספרות שהן חובשות פאה, נדרשת דיסקרטיות רבה.
בסטודיו המרווח השוכן כאמור ברחובות, ניתן מענה לנשים שנמצאות במצבים רפואיים שונים, כמו גם שירות לנשות המגזר הדתי והחרדי ולכל מי שמחפשת אחר פתרונות אופנתיים.
הבוטיק שלה מציע מגוון רחב של שירותים המותאמים לצרכים הייחודיים של כל הלקוחות. החל מפאות בהתאמה אישית לחולות סרטן שחוות נשירת שיער ועד כאמור לפתרונות מסוגננים יותר לנשים מהקהילה הדתית התרות אחר אפשרויות צנועות אך אופנתיות.
יח"צ. צילום: אור גפן אז פאות היום הן כבר לא רק לנשים דתיות? "לא, בערך 50% מהשוק הן עדיין נשים דתיות וחרדיות, אבל מלבדן יש גם נשים חולות סרטן או אלופציה, שזו מחלה שגורמת לדלילות בשיער. אלו מעוניינות בדרך כלל בפאה שתיראה בדיוק כמו השיער הטבעי שלהן, שלא ירגישו שהן חובשות פאה. בנוסף, בשנים האחרונות ישנה מגמה אופנתית שרק הולכת ומתחזקת, המטפחת הערכה חדשה לתחום הפאות.
משפיענים, סלבריטאים ואייקוני אופנה רבים אימצו פאות כתחליף ללא מאמץ לתסרוקות, צבעים ואורכים, ואלו תרמו רבות לעיצוב מחדש של סטנדרט היופי. הפאות מאפשרות את החופש להתנסות בלי הצורך להתחייב לשינויים קבועים, והן מספקות את הרצון להמצאה מחדש ומתמדת בעולם המהיר של היום", היא אומרת.
ואכן, כשסלבריטאים מתהדרים בגלוי באוספים של הפאות שלהם, החל מביונסה ועד לניקי מינאז`, דרך קארדי בי והקרדשיאנס, אין ספק שזה תורם באופן משמעותי להפחתת הסטיגמה שדבקה בעבר בפאות והשימוש בפאות תורם לחגיגת הרבגוניות שלהן כאקססורי אופנתי.
"יתרה מכך", מוסיפה אלינה, "החיבוק ההדרגתי של תעשיית האופנה לגיוון הניע את הביקוש לפאות המספקות מענה לנשים ממוצא אתני תוך מגוון אפשרויות, טקסטורות וסגנונות, המשפיעים אף הם על הפופולריות העולה של הטרנד".
"הפאות", מדגישה אלינה ע"שויות משיער נוכרי – שיער אדם אמיתי. התאמת פאה זה דבר שאנו בונות לכל אישה בנפרד, מה שאני מכינה לאחת, לא בהכרח יתאים לאחרת", היא מחדדת.
יח"צ. צילום: אור גפן אז הכל עניין של איכות והתאמה אישית? "בהחלט. התקדמות הטכנולוגיה והאומנות העלו את אפשרויות האיכות וההתאמה האישית בענף הפאות. זה תקף בעיקר לפאות בעבודת יד המותאמות לחיקוי קווי שיער טבעיים ועד לזמינות של מרקמי שיער, של צבעים וכן צפיפויות שונות.
אם בעבר רווח השימוש בשיער סינתטי, הרי שהיום ברור שהוא אינו מחזיק מעמד, אלא רק לחודשים ספורים, ואחר כך הוא כבר מרגיש כמו קש ונראה פחות טוב. שיער סינתטי גם אינו גולש כמו שיער טבעי, ואי אפשר לבצע בו צביעה או החלקה.
מה שמעניק לשיער מראה של שיער טבעי היא העובדה שהפאה עשויה משיער טבעי של בן אדם, ולא מחומר מעובד. כמובן שקיימת חשיבות גבוהה גם להתאמה הפרסונלית שתבטיח לחובשת הפאה שהיא תוכל למצוא מגוון של פאות שישתלבו עם שערה הטבעי וישפרו את המראה והתחושה הכללית", מסכמת אלינה.
מרכז הפאות אסתטיקה ויופי ישראל - לוין אפשטיין 10, רחובות