יח"צ. צילום: רן אברמוביץ
מתי שמעתם לאחרונה את המונח דליקטס? זה נשמע ישן אבל... מעדן – דבר משובח, איכותי, טעים ומענג. בקיצור – קרלברג.
רבים מכם ודאי יודעים במה מדובר, אך לטובת כולנו – הכירו את מעדניות קרלברג, השופעות נקניקים מכל הסוגים, נתחי בשר איכותיים ביותר, וכמובן הקבב הרומני אשר נחשב לטוב מכולם.
מדובר בעסק משפחתי. המשפחה משווקת וגם מייצרת את הנקניקים וכל סוגי הבשרים, וכולם כולל כולם נחשבים לדליקטסים אמיתיים. מי שטעם פעם אחת, הפך ללקוח קבוע, כמוני למשל.
קרלברג מחזיקים במפעל מתקדם ביותר השוכן בחולון וממנו יוצאים כל המעדנים אל 28 המעדניות, שכולן בבעלות החברה (ואינן מופעלות באמצעות זכיינים). כל הסיבות להקפדה הזאת נובעות מסיבה אחת – לספק לקהל את המוצר הטרי והאיכותי ביותר.
קרלברג מייצרים מבחר עצום של נקניקים בטעמים מכל העולם, בדגש על מזרח אירופה.
החברה נוסדה בשנת 1979 וחוותה עלייה תלולה במכירותיה בגל העלייה מברית המועצות. לדברי אנשי החברה, בעשר שנים האחרונות הביקוש גובר גם בקרב שאר הקהלים והקהילות מהחברה הישראלית המגוונת.
במעדניות תוכלו לגלות מגוון עצום של מוצרים, היות והן אינן בעלות תעודת כשרות, ומכאן מציעות דליקטסים מצוינים מכל העולם, גבינות, דגים מעושנים, ממרחי כבד נדירים, וכמובן הבשרים האיכותיים ביותר הנחשבים ובצדק לטובים בארץ.
אבי רוזנפלד (מימין) וחנן אברמוביץ (שמאל). צילום: ניקול דה קסטרו
מאחורי כל התעשייה הזאת עומד איש אחד אשר מתווה את הטעם, האיכות והטריות – חנן אברמוביץ`.
גילוי נאות: את חנן אני מכיר שנים רבות, סיפורו מיוחד ומרגש ובהחלט כדאי להקדיש לו כתבה נפרדת. כעת רק אציין רק שאין כמוהו למקצועיות ולמצוינות.
במפעל אין מוצר אחד שלא עבר את מבחן הטעם של חנן בטרם יוצע לכם. הוא בודק הכול, ולא מפסיק להמציא ולפתח מוצרים חדשים. כל המשפחה עומדת לצידו בכל משימה, וגם עובדי החברה נחשבים אצלו למשפחה לכל דבר ועניין.
חנן נולד ברומניה, ובהחלט ניתן להרגיש את השפעת הטעם הרומני בשלל המוצרים, ובעיקר בקבב הרומני שאתם תתעלפו מעונג כשתטעמו אותו, וזאת בלי להמעיט מטעמם הנפלא של הנקניקים, וזכו במדליות שמעידות על הוקרה בינלאומית נרחבת.
את הכתבה המעניינת והטעימה הזאת אני עושה בעונג רב, כי אני אחד מלקוחותיה הרבים של קרלברג, ואל תקראו לי משוחד כי אני כותב על מה שאני יודע, מכיר ובעיקר אוהב.
יח"צ. צילום: רן אברמוביץ
לאחרונה השיקה קרלברג סדרה חדשה ומעולה של נקניקי סלמי. מדובר בסלמי שעובר תהליך של התססה ולאחר מכן ייבוש ארוך שנמשך בין חודשיים לחצי שנה.
התהליך מתרחש בחדרים ייעודיים עם טמפרטורה גבוהה ואחוז לחות גבוה, המבטיח שהנקניקים יאבדו נוזלים ויתייבשו. הסדרה כוללת מגוון עשיר ומכובד של נקניקי סלמי, בהם סִיבְּיוֹ, טורינו, הונגרי, אוקראיני ועוד.
את סיביו, למשל, אני אוהב במיוחד. הוא נחשב למוצר פרימיום, וחנן יצר אותו על פי מתכון רומני עתיק. מדובר במעדן למיטיבי לכת ולמבינים באיכות הטעם הרומני. חובבי נקניקים, אני מזהיר אתכם – מי שטועם פעם אחת עלול להתמכר!
אבל לא על הסלמי לבדו. אני אוהב מאוד גם דוֹמַשְׁנִיָה. מדובר בנקניק בעל אופי ביתי, והוא מתאים לסלטים, אפשר לטגן אותו עם חביתות, לשלב אותו עם בירה, ואפשר גם סתם לאכול אותו.
ויש עוד אינספור נקניקיות וקבנוסים, בשרים מעושנים, ופסטרמות חזיר והודו ברמה גבוהה מאוד המיוצרים מנתחים שלמים; וכן רולדות מסוגים שונים, מעדן המורכב מחזה אווז וחזה הודו וסוגים שונים של מוטרדלות איטלקיות (נקניק בעל קוטר גדול מאוד עם טעם איטלקי מובהק).
יח"צ. צילום: רן אברמוביץ
ספייריבס נמכרות טריות, לאחר שעוברות עישון ארוך (חמש־שבע שעות), וצלייה בתנור במשך שעתיים־שלוש. מומלץ מאוד להוסיף אותן לתבשילי קדרה בימי החורף הקרים.
עוד סוגי בשר טרי: סטייקים לבנים, סטייק צלע, סטייק צוואר (מקביל לאנטריקוט).
אין ספק שקרלברג מומחים לדליקטסים מכל העולם, ובלא מחסום הכשרות הם יכולים להעניק לכם מוצרים משובחים מארצות אחרות, ולא רק בשרים אלא גם פירות ים, דגים מעושנים, גבינות, והם מקפידים כל הזמן לפתח תדיר גם את רמת השירות.
בקרלברג נעזרים במומחים בעלי שם ממדינות אחרות לצורך פיתוח מוצריהם, נוסף כמובן על המוצרים אשר חנן אברמוביץ׳ מביא עימו מבית אבא.
מה עוד אפשר להוסיף על חברת קרלברג?! אם בא לכם להתעלף מהמגוון והטריות, מהטעם והאיכות – עכשיו יש לכם כתובת, וכפי שניסיתי להזהיר אתכם קודם, אז שוב – תיזהרו, זה ממכר...
ומי שרוצה התנסות ראשונית – בכל יום שישי בין השעות 10:00-15:00 מתקיים ברחבת המפעל שבחולון (הסדנה 24, חולון) אירוע ברביקיו פתוח לקהל הרחב, עם מיטב ההמבורגרים, הנקניקים, הבשרים המעושנים וכמובן הקבב הרומני הנפלא, והכול במחירים עממיים.