יח"צ. גירוס. צילום: גילה אבירם אין על האווירה של אגן הים התיכון. האנשים, הנופים ובעיקר האוכל – הם אלו שהופכים את החיים באזור עם הטמפרמנט הכי קליינטה לטובים כל כך.
לכן, כשהגיעה לאוזניי השמועה שרשת "קפה גרג" השיקה תפריט חדש על טהרת התרבות היוונית, זה היה מובן מאליו בשבילי להיכנס לרכב (לא לפני ששברתי צלחת בבית וצעקתי יאסו על השכנה), להפעיל את "סיגל" של אריס סאן בפול ווליום במערכת ולנסוע אל הסניף הקרוב לביתי.
אז על מה כל הרעש?
בפתיחת שנת 2024, מציעה הרשת תפריט חדש דנדש על טהרת המטבח היווני האהוב אבל עם טוויסטים מעניינים שהותאמו לחך הישראלי.
על התפריט הופקד השף אלעד אמסלם ואפשר למצוא בו שלל מנות מהמטבח האוריינטלי של אגן הים התיכון באינטרפרטציה חופשית של השף הצעיר.
בנוסף, גם תפריט ארוחות הבוקר הפופולרי של הרשת עבר מתיחת פנים קלה בדמותן של 3 ארוחות חדשות: בוקר יווני, בוקר אמריקאי ובוקר נורווגי.
יח"צ. נתחי דג. צילום: גילה אבירם
שניגש לטעימות?
אני איש של בוקר ומבחינתי מסעדה טובה נמדדת על פי ארוחת הבוקר שלה.
ברגע שהמלצרית הגיע לשולחננו, לא היססתי וביקשתי את ארוחת הבוקר היווני (63 ₪). אל השולחן הגיעו ביצי עין על מאפה יווני נפלא בשם טירופיטה, במילוי גבינה ותרד. בצדם הוגשו ממרח סקורדילייה שקדים, לאבנה מעוטרת בג`עלה, סלסת עגבניות, גבינה צפתית עם דבש וסלט יווני כי חובה.
על ביצי העין אפשר היה לוותר אבל כל השאר היו תענוג צרוף לחך. הטירופיטה סיפק את הנחמה הפחמימתית הנדרשת בכל בוקר, סקורדיליית השקדים הייתה במרקם טוב מאוד, הלאבנה סיפקה את החמיצות והסלט את הרעננות שסוגרת. בסך הכל ההימור על הארוחה הזו הוכיח את עצמו כמשתלם ובעיקר משביע ומספק.
לצערי, חוץ מארוחת הבוקר, נפלאה ככל שהייתה, לא מצאתי כל קשר בין התפריט החדש למטבח היווני.
יח"צ. קנלוני. צילום: גילה אבירם
אבל אנחנו מנומסים והמשכנו ללקט מנות נבחרות מהתפריט. לאחר שהתלהבנו מהבוקר היווני, עברנו למנת וופל אמריקאי (54 ₪). אל השולחן הגיע קריספי וופל נאה עם בצל ופטריות מוקפצות, רוטב 4 גבינות, ביצים עלומות, בצל ירוק וסלט רענן. גם הפעם המנה הייתה טובה.
הוופל היה אוורירי ונימוח ורוטב 4 הגבינות היה מעולה. הביצים היו במידת עשייה טובה והסלט נתן את הפריכות להשלמת הטקסטורות. שוב, מנה טובה מאוד אבל מה הקשר בינה לבין יוון (במיוחד לאור העובדה כי היא מתהדרת בטייטל "אמריקאי")? לקפה גרג הפתרונים.
לצד אלו, הזמנו את מנת טרטר החציל (43 ₪) כי חציל זה החיים.
אל השולחן שייט לו בניחותא חציל שרוף, לצדו בולגרית, סלסת עגבניות, טחינה, קראנץ` קינואה, צנונית, בצל ירוק, פטרוזיליה ולחם הבית. זוהי מנה טובה וטעימה לכל הדעות אך לא מחדשת יתר על המידה. זה אותו החציל בטחינה שהישראלים כל כך אוהבים רק עם תוספות שונות לצדו. בקיצור - טעים אבל לא מרשים.
יח"צ. טרטר חציל. צילום: גילה אבירם
לקינוח הזמנו את המילפיי החדש של הרשת (43 ₪). על הצלחת נחו להן שכבות של בצק עלים, בתוכן קרם וניל ומעליהן אבקת סוכר, רוטב קרמל חם ופחזניות מסקרפונה עם מילוי כלפי חוץ.
עם קינוח כמו מילפיי קשה לטעות ואם הטבח טועה בו, אני בטוח ששמור לו מקום בבית הכלא לטבחים אי שם בצרפת. המילפיי של גרג היה מתוק אך לא מדי, הקרמל מדויק והפחזניות טעימות ממש.
החוויה שלנו בקפה גרג תמיד נעימה וכך היה גם הפעם: השירות אדיב ותמיד עם חיוך, האוכל טעים והכל מטופח ומבריק.
אך כשרשת כזו מכריזה קבל עם ועשה על תפריט יווני, ציפינו לכל הפחות לקבל תפריט שכולל בתוכו מספר נדיב של מנות עם זיקה כלשהי למדינת האיים הפופולרית. היה טעים ותלוש בו זמנית.
המנות החדשות יהיו זמינות בסניפי רשת קפה גרג עד ה-23 בינואר.