בוצ`רי. יח"צ. צילום: רון אברג`יל
במשך שמונה שנות קיומה עשתה לעצמה מסעדת בוצ׳רי (Butchery) הדרומית שם של מקום שמתמחה בבשר.
ואכן, בוצ׳רי השוכנת בבירת הנגב - באר שבע, נחשבת בעיניי רבים למחוז הבשר הדרומי, אין בה בדל של קיטשיות, יש בה שירות מצוין, צוות נפלא ו.... כאמור בשר אוי מאמא, איזה בשר...
שוחחתי עם סטיבן גורביץ, שותף במסעדה והוא סיפר שכבר יומיים לאחר פרוץ מלחמת "חרבות הברזל" הוא ושני שותפיו החליטו, שהמסעדה תהיה פתוחה, ממש כפי שחמצן אי הכרחי, כך גם העסק, הוא חייב להיות פעיל.
בפועל יהיו בוודאי יועצים עסקיים שימליצו כי בימים כאלה עדיף שלא לפתוח את המסעדה, אך לא אצל בוצ׳רי, הם ידעו בדיוק מה עליהם לעשות, התמדה היא סוד העניין, וכך הוחלט, המסעדה נשארת פתוחה.
בוצ`רי. יח"צ. צילום: רון אברג`יל צוות המסעדה הכין את כריכי הבשר הידועים של המקום ואלו נשלחו כתרומה לחיילים ולגופים העוסקים בחיזוק מערך הלחימה בכמויות גדולות, והמסעדה לא חדלה לעבוד. ההתמדה כמובן הוכיחה את עצמה והקהל החל למלא שוב את המקום.
ביקרתי במוצ״ש במסעדה ונוכחתי כי היא בהחלט מלאה. האווירה שקטה ורגועה. אני מבחין בקבוצות של אנשים מגיעים אל מקומם השמור, גם זוגות הגיעו, אני עדיין סקרן, איני בולש חלילה אך הצלחתי להבין שקבוצה אחת חגגה הפוגה של חייל עם בני המשפחה וקבוצה אחרת ציינה יום הולדת, זה היה שקט ושמח ומובן כזה...
כולנו יודעים מה אנו חווים בעת הזו, המקום הכיל בכבוד רב את אורחיו והגיש את המנות הכל כך מיוחדות שלו.
בוצ`רי. יח"צ. צילום: רון אברג`יל סטיבן סיפר לי שהבשר במקום מוקפד וטרי, זה מתחיל בבשרים האיכותיים ביותר שמגיעים מרמת הגולן, ממש דרך הצלייה והיישון של הבשר ומסתיים בשלל מטעמים, שטעמתי וכמעט התעלפתי.
המסעדה מנוהלת בחוכמה רבה ע״י שלושה שותפים. סטיבן מספר שישנם מילואימניקים היוצאים לגיחה, סועדים וחוזרים לבסיס באותו הערב. חוות הבשר של בוצ׳רי ממוקמת בלב העיר העתיקה. היא שוכנת במבנה אבן עות`מאני, הלוא הוא בית המושל הצבאי הראשון של בירת הנגב, המשמש היום כמבנה מרהיב לשימור.
שף מגיע לכל שולחן ומסביר על הבשרים המשובחים. ניתן גם לבחור את הנתח בקצבייה וניתנת האפשרות גם לפרוס אותו לעיני האורחים, מדובר בחוויה קולינרית משובחת.
בוצ`רי. יח"צ. צילום: רון אברג`יל המסעדה קיימת כבר שמונה שנים וסטיבן מספר שהם עבדו קשה על מנת להגיע להיכן שהם היום, שירות ללא פשרות, איכות ללא פשרות וכמובן הטעם, הם לא קיבלו את המסעדה בחסד אלא בזכות, ואכן זה מורגש, הבשר במקום נחשב לאחד הטובים בארץ.
במקום הם מעשנים בשר אחת לשבוע, אנטריקוט עם סינטה, הודו ואסאדו, הם מעשנים במעשנה של המקום ומוציאים את מערך הכריכים הידוע של בוצ׳רי להזמנות טלפוניות עד הבית.
הופתעתי מאוד אך לבוצ׳רי מגיעים לסעוד מכל הארץ, אך כשחושבים על זה - זה בהחלט מובן.
במקום ישנה תחושה של נינוחות, אולי אף סוג של הגנה, אווירה חמימה בימי החורף הקרים. המנות מושקעות ונדיבות בגודלן. הבשר עצמו משובח, בעל טעם בשרי עז ומרקם נגיס ומהנה.
בנוסף, במונחים של ארוחות בשר, הרי שסעודה אצל בוצ`רי היא מציאה של ממש, ובמיוחד אם מסתפקים במנות שמתומחרות במתינות. הארוחה הזאת גם מדגימה היטב כי למרות שאין חדש תחת השמש - הבשר איכותי ומטופל כמו שצריך.
אם היה ספק - אז לא עוד, בבוצ`רי האנשים מבינים בבשר, ולי נותר רק להמליץ. רשמו לפניכם - עליכם לסמן V ויפה שעה קודם על מסעדת בוצ׳רי.
בוצ`רי - הסתדרות 22, באר-שבע. 08-6233370