צילום: אתר רשמי - עמותת שלובות
זה לא מפתיע כלל כשחולת סרטן או אישה שסובלת ממחלה מאיימת אחרת, נעשית חרדה או מדוכאת. הקשר בין דכדוך, עצבות וייאוש למחלות פיזיות הוא מובהק, מה שמתחולל בגופו של אדם משפיע לא פעם גם על מצבו הנפשי.
עדות לכך נמצאה במחקריו של ד"ר דייוויד שפיגל ועמיתיו בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד, שהצביעו על מצבן הנפשי של חולות סרטן שד.
המחקרים הללו הראו כי חולות שהדיכאון שלהן הוחמר במשך הזמן חיו פחות בהשוואה לנשים עם דיכאון שהוקל. לפי שפיגל, "המוח קשור קשר הדוק לגוף, והגוף קשור קשר הדוק למוח".
שלובות - צבא ההגנה לבריאותך!
בשנת 2014 גילתה שרון איתן שיש לה סרטן שד גרורתי. הרופאה שלה ניבאה תחזית איוב כי נותרה לה לכל היותר שנה אחת לחיות.
לצד הפסקת עבודתה ותחילת הטיפולים הכימותרפיים, חיפשה שרון כיצד להנעים את זמנה בימים ובשעות שבין הטיפולים. שרון החליטה שזאת תהיה השנה הטובה בחייה ובחרה להתרכז בפעילויות של פנאי והנאה.
תוך חיפוש ומציאת חברות המתמודדות עם סרטן בסביבתה הקרובה, הציעה לה חברה להגיע למפגש נשים ולהעביר להן בהתנדבות הדרכה של יצירה.
שרון הסכימה והנשים נהנו משעתיים של פעילות מהנה יחד עם מפגש חברתי. או אז היא הבינה שזה בדיוק מה שהיא מחפשת ומעוניינת לעשות - מפגשי תמיכה חברתיים, לצד פעילות חווייתית.
מהרגע שהיא פרסמה שמתקיימת אצלה בבית קבוצה לנשים המתמודדות עם סרטן, הצטרפו נשים רבות והציעו אף הן להעביר פעילות מהנה בהתנדבות לנשים אחרות.
השמועה כאמור עשתה לה כנפיים ובעקבות הצורך החדשה ייסדה שרון קבוצת תמיכה ראשונה באזור מגוריה.
הקבוצה השנייה הושקה בעיר באר שבע ומאז נוספו עוד ועוד קבוצות, כולן פועלות בחסות עמותת "שלובות חיבור חדש לחיים", אותה היא הקימה במטרה לספק מפגשיים חברתיים ופעילות פנאי והנאה לחולות סרטן – ללא עלות.
שת"פ מרגש - עמותת שלובות ואמן הפאות אלי כהן
טבח השבעה באוקטובר והמלחמה שפרצה בעקבותיו הסיתו באופן טבעי את הזרקור מחודש המודעות לסרטן השד המצוין מדי שנה ברחבי תבל בחודש אוקטובר.
עם זאת, לאחרונה בחרה עמותת "שלובות חיבור חדש לחיים" המפעילה ברחבי הארץ כ-20 סניפים לעלות שוב לסדר היום הציבורי את חשיבות הבדיקה המוקדמת.
בתוך כך, נרקם שת"פ עם אלי כהן, אמן הפאות ותוספות השיער במסגרתו הגיעו נשים אמיצות המתמודדות עם מחלת הסרטן, להתארח בסטודיו של כהן, ליום נחמה ופינוק כמו גם להתאמת פאות בהתאמה אישית לנשים המעוניינות בכך.
כידוע, חולות רבות סובלות מנשירת שיער מואצת המתרחשת על רקע החשיפה לרעלנים בתרופות לטיפול בסרטן, וחלקן מתארות כי הן חשות נוח יותר להסתובב עם פאה.
נשירה חריגה שכזו מורגשת בדרך כלל כשבוע-שבועיים אחרי תחילת הטיפול הכימותרפי והיא ניכרת היטב מקץ חודשיים. ברוב המקרים נושר שיער הראש כולו, ולפעמים גם שיער הפנים והגוף.
מתוך הבנת האתגר הנפשי והפיזי שנגרם לנשים הללו בשל איבוד שערן החליטו כאמור בעמותה לשלב כוחות עם כהן - ולנסות ולהעניק להן מעט נחמה ופינוק ואנתחתא מתבקשת מהמצב הבריאותי -נפשי המורכב.
צילום: מישל פישמן הפעילות המתוארת היא חלק אינטרגלי ממטרות העמותה ששמה לה למטרה לקיים מפגשים חברתיים שוברי שגרת הטיפולים, הניתוחים ובתי החולים, על מנת לסייע לכל המתמודדות למצוא חיבור חדש לחיים דרך שמחה, הנאה וחברויות חדשות. זוהי הסתכלות הוליסטית חשובה הרואה בגוף ובנפש שלמות אחת.
אם חלילה אובחנת עם סרטן, אל תהססי לפנות לעמותה, נציגותיה ידאגו לחבר אותך עם הסניף הקרוב לאזור מגורייך. 050-9318225