צילום: ניר פקין
כחודשיים אחרי שהמפעל המרכזי שלה בקיבוץ ניר עוז שבעוטף עזה עלה באש ונשרף כליל במתקפה הרצחנית של חמאס, יזמה יצרנית הצבע נירלט מיצג זעקה אומנותי לשחרור החטופים.
על גבי קיר לבן בגודל של 6 מטרים עם כיתוב ענק של המילה עכשיו!, הוזמן הציבור לטפטף ולהשפריץ צבע בטכניקה האופיינית לאמן הדרוזי סאם חלבי מדלית אל כרמל כאות זעקה לשחרור החטופים, כשגוון השולט במיצג הוא הגוון הצהוב, המזוהה כידוע עם הדרישה לשחרור שבויים.
"מאז השבת השחורה, הלב שלנו שבוי בעזה עם כל משפחות החטופים והחיילים" מסר חלבי והוסיף: "הרגשתי צורך עז ליצור מייצג עם חברת נירלט שמפעלה בניר עוז נשרף. המייצג בכיכר החטופים, זועק את זעקת משפחות החטופים וכל עם ישראל להשבת כל החטופים- עכשיו!
האפשרות ליצור זעקה בעזרת האומנות והשפרצת הצבע הצהוב המזוהה עם החטופים ולשתף את הקהל בטפטופי צבעים נוספים, יהפכו את היצירה אופטימית ומלאת תקווה, להשבת כולם הביתה".
צילום: ניר פקין נירלט כידוע עוסקת בייצור ושיווק פתרונות בנייה ופיתוח סביבה ונוף (בהם בלוקים ומוצרי בטון), מוצרי גמר לבנייה (בהם טיח, דבקים וחומרי איטום), צבעים לבנייה, שיפוצים ותעשייה, ומערכות צנרת אינסטלציה.
המפעל בניר עוז הוא המפעל המרכזי של החברה והוא משתרע על פני שטח של כ־51 דונם מהם כ־19 אלף מ"ר שטח בנוי, ובו מיוצרים מרבית מוצרי החברה.
"רבים מעובדי החברה בניר עוז ניצלו משום שהמפעל היה סגור בשבעה באוקטובר. המחבלים הסתובבו במפעל, ולפי הערכות של גורמים מקצועיים פשוט הציתו אותו" ציין מנכ"ל נירלט עמרי לוטן בראיון שנערך עמו.
"בשבועיים הראשונים לא התאפשרה גישה למקום, בשל הלחימה, כך שהמפעל בער עד שהאש דעכה. אחת העובדות שלנו נחטפה לעזה עם בנה וחברתו, ובעלה נהרג. העובדים שלא פונו או משרתים במילואים, רוצים מאוד לשוב לפעילות רגילה, ואנחנו עושים לילות כימים כדי לחדש פעילות".
צילום: ניר פקין "יש לנו קשר למאורעות השבעה באוקטובר", חידדה תמי מרקוביץ, סמנכ"לית השיווק בחברה והוסיפה: "ניר עוז זה הבית של נירלט ובכוונת החברה לעשות כל שיידרש במלוא הנחישות כדי לבנות מחדש את המפעל בקיבוץ, שימשיך לייצר כחול לבן. בהזדמנות זאת אציין שכל עובדי החברה שמחים ונרגשים על חזרתה מהשבי של ילנה טרופנוב שעובדת במפעל ומתפללים לחזרתם של כל החטופים במהרה".