יח"צ. צילום: גליה אבירם
בשקט ובהדרגתיות, צוברת חיפה והעיר התחתית בפרט תאוצה בכניסתה לעולם הקולינריה. בעשור האחרון חווה העיר הצפונית גאות מרשימה, בתחום, הלך במסעדות, דרך בתי קפה ומעדניות ועד לברים שנפתחו בזה אחר זה ויוצרים פסיפס צבעוני ומסקרן, ממטבח מקומי מקורי עד לאינטרפטציה מוצלחת למטבחים זרים.
לאחרונה הצטרפה לחגיגה מסעדת ג`ינוס שהושקה לפני כחודש ימים בעיר התחתית. זאת, מציעה תפריט פיוז`ן ייחודי, המשלב בין שלושה מטבחים: איטלקי, אמריקאי ודרום אמריקאי.
שלושה מטבחים במסעדה אחת? "תפסת מרובה לא תפסת", לנו זה נשמע די הגיוני להירתע ממסעדות שמגישות גם פסטה וגם סטייק. עם כל הכבוד לוורסטיליות הקולינרית, החלוקה למטבחים מתבקשת
אך ג`ינוס החיפאית מתברר יוצאת דופן! תפריט הפיוז`ן הייחודי שלה, נבנה על ידי השף והבעלים של המסעדה - ג`נאן סלימאן, (26) מהכפר גוש חלב (ג`יש בערבית).
יח"צ. השף ג`נאן סלימאן. צילום: גליה אבירם ג׳נאן החל את דרכו הקולינרית לפני כשמונה שנים בקפה אלברטו בתל אביב והתמחה בבישול איטלקי, צרפתי ולחמים ללא גלוטן במכללת בישולים, מאוחר יותר עבד במסעדת באלדנא המצויינת בג`יש.
מאחר שהוא מתהדר בדיפלומות שף גורמה מקצועי, ושף גורמה השוואתי, בחר בקונספט שילוב טכניקות ומטבחים, וכך המסעדה ששמה אגב מקועקע על זרועו מציעה כאמור שלושה סוגי מטבחים שונים.
ג`ינוס היא עדות חיה לכך שהפיוז׳ן חי ובועט גם בהיבט של עיצוב וגם באווירה. לפרקים ניתן לחוש פה כאילו יושבים לדייט במסעדה אירופאית מפונפנת, ולעיתים המוזיקה הלטינית המתנגנת ברקע משדלת לקום ולרקוד לצלילי הסלסה.
יח"צ. צילום: גליה אבירםמבולבלים? גם אנחנו, אך יאמר לזכות ג׳נאן שהקונספט שהגה - אכן מדויק לו, וכל המנות משלושת המטבחים מדויקות להפליא.
בגזרת המנות איטלקיות התענגנו על קרודו דג ים – קראמבל פקאן מקורמל, זסט ליים, מנטה, פירות, ורוטב הדרים ( 58 ₪), וואו, איזו מנה נהדרת.
יח"צ. ארנצ`יני פסטה. צילום: גליה אבירם ארנצ`יני פסטה – כדורי פסטה, תירס וגבינה על מצע עגבניות שרופות (48 ₪), התירס סיפק תוספת של טעם והקפיץ את המנה.
וריזוטו פירות יער – מנה לא שגרתית כלל. צבעה סגול ומאוד מסקרן (54 ₪). האמת, מנה נהדרת, אך מאחר שכל המנות עד כה היו מצוינות ומעלה, הריזוטו פחות הצליח להתבלט.
יח"צ. צ`וראסקו. צילום: גליה אבירם בגזרת המנות אמריקאיות אין סיכוי שאתם מפספים את הצ`וראסקו – נתח פלדה, מושרה בצ`ימיצ`ורי, קריספי תפו"א, לצד רוטב צ`ימיצ`ורי (82 ₪). גם ממנת הצ`ופינו – סלמון, מולים, שרימפס, רוטב עגבניות ויין לבן, מוגש לצד לחם (78 ₪) התקשינו להפסיק לאכול.
ולבסוף דגמנו כמתבקש גם מספר מנות מהז`אנר הדרום אמריקאי.
יח"צ. היי ברזיל – סטייק. צילום: גליה אבירם "היי ברזיל – סטייק", פיקניה ואננס צלויים ( 142 ₪). מה שנקרא, לא רצינו להגיד ביי לברזיל וביי למנה, היא הייתה טעימה ומשובחת, אבל מה היה קורה אם הייתה כאן איזו פחמימה ליד?? ג׳נאן, קח לתשומת ליבך.
לקינוח מאוד רצינו לטעום את הטירמיסו מהתפריט, כידוע טירמיסו פירושו ״הרם אותי״ באיטלקית, וסיום כזה לארוחה כהחגיגית יכל היה להתאים בול… אבל הוא לצערנו הקינוח אזל, אז קינחנו עם בחרנו בפאי אגוזים חם שהוגש עם גלידת וניל (42 ₪).
לא בכדי קוראים למסעדה ג׳ינוס ולשף ג׳נאן, כי הקינוח הזה ג׳ינן אותנו לגמרי! הוא טעים בצורה יוצאת דופן, אבל גם פה, לא היה מזיק לפנק בקצת יותר גלידה.
אגב, מחירי המסעדה בהתייחס למסעדת שף, סבירים ביותר וטווח במקום נע בין 48-82 שקלים למנות שרינג מפנקות, ל-140-188 שקלים למנות בשר עסיסיות.
המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע מהשעה 15:00 בצהריים ועד 23:00 בלילה, ובשבת היא נפתחת בשעה 13:00 בצהריים.
ג`ינוס, הנמל 27. טלפון: 04-8574432