צילום: גלי מרגלית. גן סיפור סניף הוד השרון
"בְּמַעֲבֵה הַיַּעַר, שׁוֹכֵן לוֹ בֵּית קָסוּם אֶחָד מֻקָּף יָרֹק עַד. יֵשׁ אוֹמְרִים כִּי כָּל הָאַגָּדוֹת וְהסִפּוּרִים מדֵּי לַיְלָה נִפְגָּשִׁים וְרוֹקְחִים שָׁם טְעָמִים קְסוּמִים שֶׁל קָפֶה".
לרגל השקת תפריט הקינוחים החדש של רשת גן סיפור, הגענו אל סניף הרשת בהוד השרון. זה, שוכן בסמוך לפארק ארבע העונות. המקום פסטורלי ומזמין, כאילו נמצא בתוך יער, על כביש לא ראשי, הרחק מפיח האוטובוסים, ויש גם חנייה צמודה.
צילום: גלי מרגלית איך הכל התחיל? ברנרדו בלחוביץ, מבעלי קבוצת קפה גן סיפור ומסעדת סילו, לשעבר גם הבעלים של פיצה מטר מספר: "בעיר חולון יש עשרות גנים מפוסלים, שנבנו סביב ספר ילדים ידוע, הממחיש להם את הסיפור על ידי פסלים. שם בגן של "הכינה נחמה" בחולון, נולד למעשה הסיפור של "קפה גן סיפור".
בלחוביץ הוא כאמור מי שהקים את קפה גן סיפור בחולון, ומאז כבר השיק שבעה סניפים נוספים לבית הקפה המצליח הזה (כולם אגב מחוץ לתל אביב).
צילום: גלי מרגלית
אבל רגע, בואו נחזור שוב להתחלה. לאחר שזכה במכרז (היה מתברר היחיד שניגש), החליט ברנרדו להקים בחולון בית קפה "קצת אחר", וזה כפי שציינתי הפך להצלחה עם סניפים נוספים בראשון לציון, בהרצליה, בקריית אונו, בירושלים, באשדוד וגם בהוד השרון, הסניף בו ביקרנו.
"רציתי להפתיע בלוקיישן ובצלחת", מצהיר ברנרדו. ואכן, גם אנחנו הצלחנו בהחלט להיות מופתעים, בעיקר, מהקינוחים השווים של הרשת.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית
התחלנו בפיצה, אחרי הכל לבלחוביץ יש מורשת אדירה בתחום הפיצות. מורשת אותה הוא מלווה עוד מימיו כילד שעלה ארצה מאורוגוואי והשיק מייד לאחר השירות הצבאי פיצרייה קטנה בשם "פיצה מטר" ששינתה הכל עבורו, וגם לא מעט עבור עולם הפיצה הישראלי.
פה בגן סיפור הפיצה המשובחת מזכירה בהחלט בטעמה את ההיא הנוסטלגית המלבנית שנמכרה כזכור לפי ס"מ.
אך לא בפיצות עסקינן, כי אם בקינוחים מושחתים. בלחוביץ מספר לי כי לאחר חודשים רבים של ניסיונות, התפתח ונוצר לו תפריט הקינוחים החדש ברשת. "את התפריט רקח הקונדיטור תומר אומנסקי, זוכה העונה השנייה של “בייקאוף ישראל”", הוא אומר.
צילום: גלי מרגלית
בנינו, רוב השפים אינם יודעים להכין קינוחים באמת. למעטים כמו יוסי שטרית או מאיר אדוני יש הכשרה בקונדיטוריה, אבל לרבים אחרים אין פשוט את הידע הזה ולכן לעניות דעתי רק מי שזוהי התמחות עבור, יצליח להנפיק קינוחי תפארת.
אומנסקי כפי שצוין הוא קונדיטור מדופלם, המתחזק קריירה די מצליחה בארבע השנים שחלפו מאז זכה בעונה השנייה של התכנית.
בין היתר הוא מתפעל עמוד אינסטגרם עם 135 אלף עוקבים, מדריך סדנאות בישול ואפייה ומדי פעם מגיח גם לעולם "האמיתי" בצורת פופ-אפים שונים ומיוחדים.
עתה, אומנסקי (27), ללא ספק אחד הקונדיטורים הצעירים הבולטים בסצנה העכשווית, מצליח למגנט תשומת לב נוספת הודות לקינוחים המקוריים שהוא רקח עבור רשת "גן סיפור".
צילום: גלי מרגלית
כמתבקש, ויטרינת הקינוחים ניצבת במקום די אסטרטגי, כך שהסועדים במקום לא יוכלו להתעלם ממנה. וזה מצליח, עובדה גם החלטתי בתום הארוחה שאיני מוותרת על קינוח. תכל`ס, קשה לעמוד בפני וויטרינה הזועקת: "הוציאי אותי מכאן, קחי אותי, לקקי, התענגי!".
צילום: גלי מרגלית. בלונדיז בורלה
המלצרית החייכנית המליצה מצידה לפתוח במנת בורלה.
מדובר בבלונדיז בורלה, קינוח המורכב משכבת שוקולד לבן ואוכמניות, קרם ברולה עשיר בווניל מקורמל. הקינוח מוגש לצד רוטב פירות אדומים ומקלות מרנג. זהו שילוב נהדר של שוקולד איכותי עם חמיצות של חתיכות פירות קטנטנות, כך שכל רכיב בולט פה באופן מדויק בפה.
טעם קייצי שטף לי את החך, ולא אגזים אם אודה כי זוהי מנה שלא היתה מביישת קונדיטוריה מצליחה בלב פריז (52 שקלים).
צילום: גלי מרגלית. עוגת לימון מסקרפונה
הקינוח הבא: עוגת לימון מסקרפונה.
באופן אישי, אני לא אוהבת עוגות מתוקות, אז בחרתי לנסות את הקינוח הלימוני, שהתאים לי בול!
שלוש שכבות של עוגת לימון עם קרם גבינה קטיפתי, רוטב הדרים חמצמץ, ומקלות מרנג. העוגה מדויקת בטעמיה, אינה מתוקה מדי ומומלצת במיוחד לאוהבי החמיצות. היא מוגשת כחתיכה גדולה ולא מתחשבנת, שתספק בכיף ל-2 או 3 סועדים. אני נהניתי מכל ביס חמצמץ (48 שקלים).
צילום: גלי מרגלית. קינוח טבעוני - פרלינה שוקולד
צילום: גלי מרגלית. קינוח טבעוני - פרלינה שוקולד משום שיש לנו גם טבעוני בבית, בחרנו בקינוח נוסף - פרלינה שוקולד. זהו קראנץ` שוקולד, קרמבו שוקולד בציפוי נוגט פריך, גאנש שוקולד מוקצף וטוויל קרמל.
הרגע הראשון של החיבור בין השוקולד לחלל הפה של העולל הצעיר הביא עמו את השאגה "אין מצב". לדבריו "זה ביס קריספי עם טעמי שוקולד עזים ומרירים במינון הנכון". כצופים מהצד ראינו ילד ששבוי דקות ארוכות בטעם הקפה המעורר (48 שקלים).
צילום: גלי מרגלית. מגדל ביסקוויטים
צילום: גלי מרגלית עוד בתפריט הקינוחים: ג`מבו אלפחורס, עוגיית אלפחורס ג`מבו ממולאת בריבת חלב על בסיס טופי, ומעל קרם קרמל מוקצף, דסקית שוקולד פציחה וגלידת ריבת חלב.
יש גם דאבל פונדנט שוקולד, עוגת שוקולד חמה עם ליבת שוקולד לבן קרמית, המוגשת לצד רוטב שוקולד, קראמבל וניל, גלידת וניל וקצפת וגם מגדל ביסקוויטים, קרם עוגיות משלוש שכבות של בצק פריך שוקולדי, עם קרם עוגיות מוקצף ודסקית שוקולד פציחה כשמעל הכל נוטף רוטב שוקולד מענג.
אין ספק, שחיתות היתה פה בשולחן ליד הנדנדה!
תּוֹשְׁבֵי הַיַּעַר מְצַפִּים לַחֲווֹת שׁוּב אֶת אוֹתָהּ הַהַרְפַּתְקָה. הֵם סוֹעֲדִים אֶת לִבָּם וּמִתְפַּלְּאִים - "מִיהוּ הַטַּבָּח הַגּוֹרֵם לְלִבֵּנוּ לִרְקֹד?". אֵין הֵם יוֹדְעִים כִּי לֹא טְבֹחַ הוּא, כִּי אִם הֲמוֹנִי סִפּוּרִים שָׁלָל טְעָמִים בְּחֶדְוָה מִתְמַזְּגִים... וְגַם אִם יָטִילוּ פּוּר, לְעוֹלָם לֹא יָדְעוּ שֶׁזֶּהוּ בְּעֶצֶם גַּן סִפּוּר".
גן סיפור, הציונות 7, הוד השרון. 072-3360999