יח"צ
ממרפסת "חצר גולדמן", המסעדה שבין תל אביב ליפו, נשקף אחד ממראות הנוף היפים שאפשר לתפוס בעיר.
המסעדה ממוקמת כידוע במרחק פסיעה מחוף הים, ומעתה מוצע לאורחיה בימי שלישי וחמישי החל מהשעה 20:30, תפריט "לייט נייט טאפאס" באווירת קיץ עם די.ג`יי לייב ונוף מהפנט לים.
בין המנות בתפריט החדש תמצאו: טרטר סלמון עם קרם פרש, עירית ושמיר, 2 ברוסקטות חמאת אנשובי עם בצל שאלוט (52 שקלים); המבורגר 100 גרם עם צ`יפס וקולסלאו (52 שקלים); שרימפס קריסטל ברוטב תאילנדי חריף (48 שקלים); תפוח אדמה מעוך בטעם מעושן עם קוביות אווז (48 שקלים), וסטייק כרוב בלחמניית דלעת עם רוטב פלפלים, גבינת עיזים בושה, בצל סגול וצ`יפס (48 שקלים).
יח"צ. צילום: אסף קרלה מהמגוון שלא כולו מפורט פה, אהבנו במיוחד את מנות הטאפאס הבאות: סלט קיסר (48 שקלים) שהורכב מעגבניות שרי, עירית, בצל סגול וחסות לרבות חסות הבייבי ג`אם האופנתיות.
זה יופי של סלט קיסר, לפחות אם מתעלמים ממחירו הדמיוני - 48 שקלים למנת טאפאס! — יחד עם טיפ זה יוצא 70 שקל. רק לסלט — שיא חדש לדעתי ...
יח"צ. צילום: אסף קרלה
בנוסף, התענגנו על קרפציו שייטל שהוגש עם רוקט, פרמזן, שמן זית בלסמי (50 שקלים). בקרפצ`יו הזה, לנתח הבשר תפקיד מרכזי וניכר כי הגולדמנים בחרו בקפידה נתח טרי ויפה. נתח השייטל שלהם מלא טעם ואינו שומני. הבסלמי, שמן הזית ועלי הרוקט העשירו את טעמו. מנה יפה שעושה הרבה רושם.
בהמשך, זללנו לחמניית באן עם אסאדו, רוטב פלפלים, בצל סגול ורוקט, (48 שקלים), וכצפוי גם את מנת הפיש אנד צ`יפס המורכבת מפילה דניס שטוגן בציפוי טמפורה עם סלט עלים פרש (52 שקלים), פייר, אהבנו מאד.
עם זאת חשוב להדגיש, מנות טאפאס אמיתיות הן כאלה שתוכננו מראש כך שיהיו במיטבן בגודלן הזעיר. לרוב מדובר במנות פיקנטיות, כאלה שיותר מדי מהן סתם מלהיט את הפה, או, בדיוק להיפך - מנות עדינות, שאחרי חצי תריסר נגיסות כבר מתחילות לשעמם אותך.
יח"צ. באן עם אסאדו. צילום: אסף קרלה
ומה קורה פה בחצר? בואו ניקח כאלגוריה את הבאן אסאדו. לרוב זאת מנה שמגיעה בדמות באן פריף ובפנוכו בשר מפורק, הגולדמנים הגישו בצלחת 2 לחמניות באן קטנטנות, שיחדיו עדיין קטנות מגודלה של מנת באן אסאדו ממוצעת, וכך למעשה אתה נשאר עם תאוותך בידך...
בגזרת הקינוחים, שיחקו אותה בגולדמן ביג טיים!!! החל בגלידת וניל מענגת עם שערות חלווה מתפצפצות, דרך עוגת דובדבנים ועוגת גבינה משובחת עם סורבה. שתיהן אגב מוגשות בגודל מרשים ומספק ולא כמנת טאפאס.
יח"צ. פחזניות מסקרפונה. צילום: אסף קרלה
אבל גולת הכותרת בגזרת המתוק היא ללא ספק הפחזניות המהודרות במילוי קרם מסקרפונה, שאחרי שאתה מנשנש אותן, אתה מוכרח להתאושש כמה דקות ולתת למוח צ`אנס לנתח מה בעצם קרה פה. במילה אחת: וואוו.
בין הקוקטיילים שמציע תפריט הטאפאס בולט במיוחד ה-Rule 69 - ג`ים-בים, תפוחים, לימון, קינמון מסוכר וסירופ שקדים (52 שקלים). אל תוותרו עליו!
לאורך הערב כולו המשיכו השולחנות להתמלא ולהתפנות בקצב, באנשים שנראו כמו הקהל הקלאסי של חצר גולדמן - תל אביבים, נהנתיים, שאוהבים את החיים ומתענגים על צלוחיות קטנטנות שמתאימות כל כך למזג האוויר פה, וניכר כי האווירה נעימה ולא פורמלית.
גם רעיון הטאפאס כאמור נהדר, ומלבד המחיר הגבוה למרבית המנות, נדמה כי בכל זאת יש לתפריט הטאפאס הזה מקום בעיר כמו תל אביב, שבה מסעדות נפתחות
ונסגרות בכל שני וחמישי וטרנדים קולינריים מתחלפים לעתים מזומנות.
חצר גולדמן. נחום גולדמן 6, תל אביב. לא כשר