יח"צ. צילום: פרטי עורכת הדין ורד לוי משוחחת איתי באופן נעים, עדין ושקט. נראה שקל לטעות כאן, כי במהלך השיחה איתה מסתבר שאותו השקט טומן בחובו עוצמה, נחישות ומטרה שהיא די ברורה לה, להוביל את הלקוח/ה לחוף מבטחים.
אז מה היה קורה לו הייתה היום פסיכולוגית? אין לדעת אך מהשיחה איתה נדמה כי הלקוחות נהנים משני העולמות
להתגרש??? מה קרה? רק אתמול נערכה החתונה המושקעת והנוצצת, והבטחתם זה לזו ולהפך הרבה דברים, ובעיקר שלא תיפרדו לעולם, רק אתמול פתחת לה את הדלת שתוכל להיכנס לחייך, רק אתמול שיתפת אותו בסודותייך, בכמיהות, בשאיפות. רק אתמול עוד הייתם החברים הכי טובים בעולם ולא יכולתם לזוז בלי החלק השני.
אחר כך הגיעו הילדים, המשכנתא, הריצה סביב ענייני הבית ובני המשפחה, ופתאום החלו להופיע המחלוקות, הוויכוחים, ובסוף גם הריבים... ואז הופיע גם המתח, דרשתם שיֵצא אך הוא רק הלך וגדל. ויום אחד משהו נשבר. הפור נפל והחלטתם להיפרד.
לא שמח הקטע הזה. ממש לא, זה כבד.
בא לכם לבכות? תבכו, רק לא עכשיו, כי לא בא לי שהדמעות יטשטשו לכם את הכתבה, אז בבקשה, די! ברשותכם, נהיה מעט פרקטיים?
יח"צ. צילום: פרטי מעורכת הדין ורד לוי מרמת גן למדתי הרבה על כל התהליך הצמוד למשבר הקשה שנובע מהפרת הבטחות, מאכזבות, מהיעדר אמון, ומהדרך שבסופה מתחילים מחדש.
ורד מדברת איתי בשקט, בנחת, מודעת מאוד לשבר שבו נמצאים לקוחותיה ומתייחסת אליו באמפטיה, עוטפת אותו ומלווה את הלקוחה או הלקוח מנבכי העצב, הכעס, אולי תחושת הכישלון – אל עבר ההליך, החומרים היבשים, דרישות בן/בת הזוג, ניסוחים, ושוב דרישות ועוד דרישות, וגם כעסים ומה לא.
למזלה של ורד, בילדותה היא חלמה להיות פסיכולוגית או עורכת דין, וכעת היא עורכת דין זה 15 שנה, אך גם קרובה מאוד לנבכי הנפש. היא אוהבת אנשים, וכל זה מסייע לה מאוד עם לקוחותיה, אותם היא מלווה בתהליך הטעון והמורכב הזה – תהליך הגירושין.
אנחנו יבשים, נכון?! מעולה.
יח"צ. צילום: פרטי לעורכת הדין ורד לוי יש כאמור המון אמפטיה לכל לקוח ולקוח. כך היא מצליחה, בלא מעט מקרים, לנפות, לנקש, להוציא את העשבים השוטים מערוגת הגירושין, ואחר כך משקה, מטפחת, זורעת ומראה ללקוח/ה שלה נתיב בהיר שיש בו הרבה עתיד ודרך, ואפילו ניתן לראות ניצנים ראשונים הנובטים בערוגת הגירושין הזאת.
כן, כבר בתחילת התהליך.
עורכת הדין המיוחדת הזאת אומרת כי גירושין, עם כל הקושי, עשויים להיות הזדמנות לעתיד שיש בו הרבה יותר ממה שהיה עד כה. מכאן שהתהליך הזה הוא לא בהכרח רע, ועשוי להיות אפילו תהליך ממלא.
נשמע מוזר, נכון?! זהו, שלא! ורד יודעת מניסיונה רב השנים, כי חרף המורכבות, האתגרים והכאב ששזורים בתהליך, לקוחותיה יצאו ממנו מחוזקים, ובמבחן הזמן ובמבט קל לאחור – השמיים לא נפלו. להפך, הם התבהרו.
אני די מופתע מהגישה שלה ומבקש לשמוע עוד. היא ממשיכה במשל הערוגה ומספרת שככל שהאדמה פורייה ונקייה מעשבים שוטים, כך ניתן לטפח אותה ולהיווכח בפריחתה החדשה.
ורד אינה עורכת דין מן המניין, היא רוצה ועושה הכול כדי שהלקוח/ה שלה יֵצא מהתהליך הרבה יותר חזק, מפוקס, מעוּדד ובעל תיאבון לחיים, ועם כל הצער והקושי – לא בכל יום אתם מקבלים הזדמנות שנייה.
יח"צ. צילום: פרטי אני מקווה מאוד שהנשואים והנשואות שבכם לא מקבלים כעת תיאבון להתגרש. זאת אינה מטרת הכתבה, אך אם חלפה האהבה והקשר עם העציצים בבית מרגש יותר מהקשר עם בן/בת הזוג – אז כן, סוף הוא תמיד התחלה, ויש כאן הזדמנות אמיתית לצמיחה ולשיפור.
עורכת הדין ורד לוי בחרה לעסוק בדבר שהיא אוהבת מאוד – ההזדמנות לשנות חיים של אנשים לטובה דווקא ברגעים הקשים ביותר. הנחת היסוד של ורד היא שבני האדם טובים בבסיסם, ומכאן היא בוחרת לצאת למסע הזה, או שמא לטיול...
אני מקשיב לעורכת הדין, ותוך כדי שיחה אני מרגיש רגוע יותר. אני אמנם כבר גרוש, ובכל זאת משהו בקולה נותן חשק להפוך עולם ולהגשים חלומות.
אז בואו נכניס את הכול לפרופורציות. אני בטוח שהבנתם את כוונתה של עורכת הדין – אפשר להיות מאושר גם בלי להתגרש, אבל אם נגזר עלינו, בואו נהפוך את הרע לטוב. את הכישלון לניצחון.
ניצחון הכרחי בתהליך הזה, אבל ניצחון אין פירושו שצד אחד מנצח והצד האחר מפסיד. ניצחון הוא לצאת מהתהליך מפויסים ושלמים, כשכל צד יוצא עם זכויותיו, עם רווחתו ועם כבודו – בגב זקוף ובראש מורם, ועם הפנים אל דרך חדשה.
הגענו לגיל מתקדם למדי, עברנו הרבה וצברנו ניסיון, ולמרבה הצער גם איבדנו משהו – את התמימות. אבל את הכעס אפשר להמיר עד מהרה לסליחה, ואותו יצר נקמה קטנטן שמסתתר בנבכי הלב הופך לעוצמה.
יח"צ. צילום: פרטי אני מודה שעד עתה טרם זכיתי לפגוש עורכת דין שמתייחסת לתהליך סבוך כזה עם כל כך הרבה אור. מה לגבי לקוח או לקוחה שיש בהם נטייה לשקר ולבגידה?
ורד עונה כי היא אינה שופטת את נושא הבגידות כי המצב מורכב, וגם אם היו שקרים או בגידות, כל אדם הוא טוב ביסודו.
אני מקשה ושואל, מה לגבי המילה הנוראה הזאת, אלימות? איך אפשר לומר "אלימות" באופן עדין?
"אי אפשר," פוסקת ורד, ומתחייבת שאם תזהה בלקוח/ה אלימות ונקם ואם זה מה שמניע אותו – היא לא תייצג אותו. יש כאן ילדים, והיא לא תהיה כלי שרת עבור מאוויים פסולים של שום לקוח.
ורד עצמה עברה תהליך גירושין, גם היא נזקקה אז לשירותיו של עורך/ת הדין. שאלתי אותה במי היא בחרה, והיא ענתה שבחרה... בעצמה. למה? "כי עבורי אני הכי טובה שיש".
מכאן עולה כי בתהליך הזה בחירת עורך הדין היא קריטית ממש. יש עורכי דין שנוטים ללבות את האש, כי מלחמה בין בני זוג מביאה לעורכי דין עוד ועוד הכנסה, אבל אצלה הלקוח במקום הראשון, ויחד איתו גם השלום, השקט, השלווה, ואותו רצון לחיים.
רק אחר כך מגיע הכסף, והוא תוצאה נלווית של תהליך נכון. היא בהחלט נגד תהליכים מתמשכים ומסטיקים דביקים.
השיחה עם עורכת הדין ורד לוי עדיין מהדהדת בי. לא פשוט להתגרש, מאוד לא קל לסיים דרך עם מי שחלקת את חייך במשך שנים, אך הטוב באמת עדיין לפנינו ואת זה אני, ברשותכם... לוקח גם לעצמי.