יח"צ. צילום: מיקה לופו וייס
יין הדגל של יקב רקנאטי
בשבוע שעבר הושק רקנאטי ספיישל רזרב בציר 2019, יין הדגל של היקב.
נפגשנו במלון נורמן בתל אביב עם בכירי היקב לטעימה מעניינת: טעמנו את ארבעת היינות מבציר 2019, המהווים חלק ממרכיבי הבלנד של הספיישל רזרב ומייצגים זן ואזור גידול.
רקנאטי ספיישל רזרב מבטא את המיטב שבכל שנת בציר ומגלם בתוכו את חלקות הכרם המובחרות ביותר של היקב, מהם יוצרים הייננים את היין האיכותי ביותר בכל שנה ושנה.
חמישה זנים שונים יצרו את יין הספיישל רזרב 2019, והם נבצרו מכרמים הפזורים בארבעה אזורים בארץ: גליל עליון (קברנה סוביניון וסירה), רמת הגולן (מרסלאן), עמק יזרעאל (פטיט סירה) ושפלת יהודה (קריניאן פרא).
טעמנו את כולם ושמענו מיינן היקב - קובי ארביב איך הוא יוצר את הבלנד מערבוב הזנים.
ארביב החל את עבודתו ביקב בשנת 2006, ובמרוצת השנים התפתח ולמד את עולם היין כאוטודידקט. הוא יינן מוכשר ומקורי המאמין בהתאמת הזנים הים-תיכוניים לאקלים הארץ-ישראלי, פילוסופיה ייננית אותנטית, השואפת לשקף ביצירת היין את אזור הגידול, הכרם, וזן הענבים הגדל בו.
עונת גידול 2019 התאפיינה בחורף גשום מהממוצע עם טמפרטורות מתונות החל מחודשי האביב ועד למועד הבשלת הענבים. תנאי אקלים אלה הובילו לבציר בחלקו המתון של הקיץ.
לאחר בציר ידני וסלקטיבי לכל זן בנפרד, הועברו הענבים להשרייה קרה ודימום במטרה להגדיל את יחס הקליפה ולהעלות את עושר היין וריכוז הפרי. התסיסה לוותה בטמפרטורות מתונות ולאחר מכן, תנועת נוזל חופשי בלבד (Free Run) ללא סחיטה.
במשך תקופת היישון וההבגרה בחביות אלון צרפתי גדולות למשך 20 חודשים, עבר היין סדרת טעימות בהן נקבע הבלנד הסופי מתוך רצון לשקף את הטוב ביותר משנת הבציר.
השילוב של תנאי האקלים המתונים והקרירים בעונת גידול זו לצד התאמה של כל זן לאזור הגידול האידיאלי עבורו, הובילו ליין המציג הרמוניה מושלמת: יין עם מורכבות, עומק ואינספור רבדים המקנים עוצמתיות, רעננות, תיבלון ויכולת התיישנות רבת שנים.
זהו יין עשיר ומורכב, בעל גוף מלא וחמיצות מאוזנת. ליין ארומות של פירות יער שחורים, טבק, פלפל שחור ותבלון ים תיכוני.
מחיר: 205 שקלים
יח"צמוגז ומוגזם
הכירו את Mr Zeltser - משקה סודה אלכוהולי מתסיסת שמרים טבעית, בטעם עדין של פרי.
ההארד זלצר הישראלי הראשון מגיע מהמבשלה של האחים אסף ודן לביא, ממייסדי ובעלי בירה מלכה, בדמותו של מיסטר זלצר.
מיסטר זלצר הוא דל קלוריות (31 קלוריות ל-100 מ"ל), דל גלוטן (פחות מ-20 PPM), ללא סוכר, ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים.
על הפיתוח המשקה עמלו במבשלת הבירה הצפונית במשך למעלה משנתיים. מפיצוח תהליך הייצור הלא פשוט ועד דיוק הטעמים ואיזונם.
המשקה מגיע בשלושה טעמים: תפוז מדמם, מנגו צ`יל, ליים קרימינלי, מוצע למכירה בבקבוקים, פחיות ומחבית מזיגה.
בישראל הסודה האלכוהולית עדיין לא מוכרת, אבל בארה"ב, למשל, זו קטגוריות האלכוהול בעלת הצמיחה הגבוהה ביותר בשנים האחרונות, עם מכירות שעולות משנה לשנה. המוצר בעל שלושת המרכיבים: מים מוגזים, אלכוהול ותמצית טעם טבעית הוא דל קלוריות ומתאים במיוחד לקיץ.
על פיתוח המותג אמונים אסף לביא וגלעד דרור (מנכ"ל בירה מלכה) ביחד עם ברוקן פינגאז, קולקטיב אמנות הרחוב החיפאי שציוריו מתנוססים על קירות מבנים ובתוך גלריות ברחבי העולם, שיצרו את מר זלצר ואת השפה המיתוגית שלו.
מכיל 4.4% אלכוהול. כשר.
מחיר: 12 – 14 שקלים.
יח"צלימודיווה
הסקוטית מבית ישרקו יוצאת בפעילות מצננת לקיץ 2023 במספר מוקדי בילוי נחשקים בתל אביב, עם לימוזינה מפנקת, לצד גביע משקה מבעבע דיווה קוסמופוליטן ב-5 טעמים קיציים: פסיפלורה, מלון, אפרסק, פירות יער והכי מיוחד – דיווה קולדה.
המבלים ייהנו, ביום חמישי ה-27 ביולי החל מהשעה 19:30 ועד השעות הקטנות של הלילה, מלימוזינה יוקרתית שתחנה באזורי הבילוי המרכזיים בתל אביב.
דיילות המותג יפנקו את הבליינים בטעימות משקה דיווה מבעבע, מוזיקה טובה ומצילום תמונות מקצועיות אותם יקבלו במקום.
הלימוזינה תסתובב ברחבי נמל תל אביב, בשדרות רוטשילד ומרכזי הבילוי של נחלת בנימין, ותפנק את כל מי שמלאו לו 18 בטעימות, ותוכלו תאפשר כאמור להצטלם בלימוזינה, ולקבל את התמונה פיזית או הישר לנייד.
אגב, המשקה המבעבע והפירותי מיוצר בשיטות מודרניות המבטיחות שילוב טעמים מושלם ומיגוז קל ונעים ומסונן דרך חוטי זהב, בתהליך ששמור לכהילים איכותיים בלבד.
יח"צ
עראק ופאן
צור עולם של יין מציגים מארז קיץ ממבשלת "Oak&Ash".
מדובר במארז לחובבי הערק, שכולל 4 בקבוקי ערק + לימונדה, 3 בקבוקי ערק + אשכולית אדומה, 3 בקבוקי ערק + תפוז וגם מגבת חוף ממותגת וגדולה במיוחד.
ערק + לימונדה מכיל מיץ לימונים בתוספת ערק מקומי מזוקק בעבודת יד, בגיזוז נהדר. אלכוהול: 5%.
ערק + אשכולית אדומה - מיץ עסיסי של אשכולית אדומה, המאזן חמיצות, מרירות ומתיקות פוגש ערק שמזוקק בעבודת יד מתובל וארומטי, ליצירת משקה מרענן במיוחד. אלכוהול: 5%.
ערק + תפוז. אלכוהול: 5%
מבשלת “אוק אנד אש” היא מבשלת בירת בוטיק שממוקמת באזור התעשייה "נחם" בבית שמש. מאז שנרכשה בידי יזמים צעירים בשנת 2019, היא מייצרת בירות טעימות בסגנונות שונים, לימונדות וסיידרים אלכוהוליים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר שיש כיום בשוק.
השם "Oak&Ash" נולד מצירוף המילים “Oak” שפירושו בעברית – עץ אלון. ו-“Ash”, קיצור של השם “אשר” שהינו אחד מהיזמים ולמעשה לב ליבה הפועם של המבשלה.
ה- “Oak” שמתנוסס בראש הוא בשל השימוש בחביות אלון ליישון המשקאות האלכוהוליים בדרגות שונות.
מחיר: 130 שקלים.