יח"צ. צילום: אנטולי קריניצקי
עונת ההמבורגרים המוגזמים כבר כאן, מבחינתי בכל אופן כי אני גוזמאי ידוע, אז יצאתי לקטוף לי המבורגר חביב, עסיסי ונוטף שומן במסעדת "פריז טקסס" ששוכנת למרגלות רחוב הרצל בתל אביב.
הסניף הראשון (מתוך ארבעה) של הרשת הוקם במתחם הבורסה ברמת גן. מאז פתיחתו, המקום קוטף ביקורות מהללות ולכן הייתי חייב לבדוק אותו בעצמי.
התפריט של "פריז טקסס" מציע מגוון רחב של המבורגרים עם תוספות כמו קורנדביף, גבינת פרובלונה או צ׳דר ו-9 סוגי רטבים מיוחדים אותם מכינים במקום, לצד מנות שונות על טהרת המטבח הצרפתי.
הגענו בהרכב משפחתי מלא כדי לבחון את איכות האוכל מכל הזוויות האפשריות. זה לא יהיה מוגזם לומר שנהנינו מכל בחינה. אחרי ששוחחנו מעט עם שחר אומייסי, בעלי המקום, הבנו מה גורם להמבורגר של פריז טקסס להיות כל כך טוב, אבל אפרט זאת בסוף הכתבה.
יח"צ. צילום: יובל רובנר
"פריז טקסס" מעוצבת בסטייל של דיינר טקסני אבל עם נגיעות היפסטריות אמנותיות כיאה למיקום שלה. את קירות המסעדה מעטרים ציורי גרפיטי צבעוניים בגוונים מהממים ויצירות של אמנים גראפים.
החלל הוא קטן יחסית למסעדות אחרות, אך גם מספיק אינטימי כדי ליצור קשר עין עם אחד המלצרים במקום, לצוד את מבטו במסעדה הומה באנשים. ככה אנחנו, אוהבים את המלצרים שלנו קרוב אלינו.
יח"צ. צילום: יובל רובנר
ביקשנו המלצות על מנות הפתיחה. הזמנו מנת כנפי ברביקיו עם רוטב גבינה כחולה (48 שקלים). מפאת שמירת כשרות, ויתרנו על רוטב הגבינה. הכנפיים היו עשויות היטב, הרוטב פגע בול בפוני וכמנה פשוטה ובלתי מתאמצת שאמורה לרפד את הקיבה לבאות – היא סומנה כהצלחה.
דגמנו גם את מנת טבעות הבצל (29 שקלים) המכילה ארבע טבעות ענקיות, מטוגנות ופריכות. לצידן ישבו שני רטבים להשלמת הטעם. כמו הכנפיים, מדובר במנה פשוטה מאוד שמצליחה לספק את היצר לקראנצ`יות מתפצחת. כמה פשוט ככה טעים.
יח"צ.צילום: אנטולי קריניצקי
לא המתנו הרבה ועברנו כבר לעיקריות. לילדים הוזמן המבורגר בסיסי ביותר עם צ`יפס. אני סמכתי על שחר שהמליץ לי על רב המכר של המסעדה: האולטימייט בורגר (74 שקלים). המנה כוללת 220 גרם קציצה, רוטב ג`ק דניאלס, קורנדביף, דאבל צ`דר, איולי צ`יפוטלה, טבעת בצל והירקות הידועים. לצד ההמבורגר האימתני הונחה לה ערמת צ`יפס טבולה בתועפות של גבינת צ`דר.
האישה שלצדי החליטה לדגום מנת עוף בשם ספייסי קריספי צ`יקן (49 שקלים), מעין שניצל פריך פצצות שהמרכיב הסודי בתערובת שלו הוא לא אחר מאשר קורנפלקס. חוץ מהקריספי צ`יקן, בלחמנייה קלאסית נחו להם חסת אייסברג, סלט קולסלאו, רוטב סנטה פה, מייפל טהור ורוטב אלבמה חריף.
האולטימייט בורגר הגיע בדרגת עשייה מדיום וול והצליח לענות על היצר הקרניבורי שלי בהצלחה.
יח"צ. צילום: אנטולי קריניצקי
אני אומנם קרניבור מדופלם ויודע להעריך מנת חלבון טובה כשהיא מונחת מולי, אך אני גם חשדן מטבעי, בעיקר כשאני מגיע להמבורגריה חדשה. אבל עצם העובדה שהבשר מיושן במקום ונשאר טרי עד לרגע שהוא פוגש לראשונה את הפלאנצ`ה הרותחת, הרגיעה אותי.
כל ביס וביס היה מלא בטעם ומגוון בטקסטורות. הלחמנייה הייתה רכה ומפנקת, הצי`פס היה פריך וטעים ותועפות הצ`דר שעטפו אותו סיפקו טעם אוממי נפלא שישב בול על כל ביס. מנה לפנתיאון ללא ספק.
מנת הקריספי צ`יקן הייתה טובה גם היא. בסופו של דבר אי אפשר לפשל עם שניצל (או סוג של) ואם פישלת, אז יש לך בעיה יוסטון.
יח"צ. צילום: אנטולי קריניצקי
אמנם מדובר במנה פשוט יחסית אך בסופו של דבר הפשטות מנצחת. יותר מדי מנות סובלות מהמקרה הקלאסי של "מרוב עצים לא רואים את היער" וקלישאות נוספות בסגנון.
חיבור הטעמים של תוספות המנה עם הטקסטורה הפריכה של מנת החלבון המתבקשת הוא מצוין ומתאים במיוחד לאלו המתנזרים מבשר בקר.
לסיום החוויה הרמנו שוט אוזו עם בעל המקום, שחר אומייסי, מסעדן מנוסה. אומייסי שיתף אותנו בסיפור חייו המדהים, גם המשפחתי וגם המקצועי. ואם זה האיש שמנהל ביד רמה את סניף הרצל של "פריז טקסס", אז לא פלא שהאוכל יהיה בהתאם והמחירים בהשוואה למסעדות אחרות בקטגוריה מאוד סבירים, במיוחד ביחס למנות שאותן לא הצלחנו לסיים מפאת גודלן.
סימנו את המקום על מפת האוכל שלנו ואנחנו בהחלט עוד נחזור אליו.
"פריז טקסס", הרצל 4, תל אביב