יח"צ
חזה אדמדם
סוף סוף בארץ: Redbreast 12, וויסקי סינגל פוט סטיל - האירי המעוטר בפרסים.
חטיבת האלכוהול של טמפו הצליחה להשיק בארץ לראשונה ובבלעדיות את מותג הוויסקי RedBreast 12.
וויסקי שמייצג את המסורת ארוכת השנים של ייצור המשקה באירלנד סוחף אותנו למסע ארוך של 200 שנה אחורה בזמן. מדובר בוויסקי הנמכר ביותר בעולם, המיוצר משילוב של שעורה ושעורה מונבטת בתהליך של זיקוק משולש בדודי זיקוק מסורתיים, ולאחר מכן ביישון לתקופה של מינימום 12 שנה, בשילוב של חביות אקס ברבן ושרי.
קטגוריית הוויסקי "סינגל פוט סטיל" אהודה מאוד ברחבי העולם בקרב אוהבי הוויסקי, מקבלת לאחרונה עדנה מחודשת ועולה ומתפתחת גם בארץ, לצד הפוקוס על הוויסקי האירי שהולך וגדל.
הייתי באירוע ההשקה שנערך בתל אביב וקשה היה לזייף את ההתרגשות על פניהם של קברניטי חטיבת האלכוהול בטמפו.
הסיפור של המותג מתחיל אי שם בתחילת המאה עשרים, כאשר חברת סחר מהגדולות בממלכה בשם גילבי`ס החלה לשווק את מותגי הוויסקי מבית ג`ון ג`יימסון.
המותג נקרא על שמה של ציפור מקומית מופלאה בעלת חזה אדמדם. השם ניתן למותג על ידי יו"ר החברה, אשר היה צפר נלהב והוקסם מהציפור הזו.
Redbreast 12 הינו וויסקי סינגל פוט סטיל אולטימטיבי ועשיר. התוצאה היא ארומטית, קרמית, פירותית וייחודית המדגישה את האיכויות ומורכבות הטעם של סינגל פוט סטיל וויסקי.
בפה מתפשטת הרמוניה נהדרת ומאוזנת של חריפות ועקצוץ מעודן, קרמיות ושרי כבר מהלגימה הראשונה וממשיך לסיומת ארוכה, חמימה ומספקת. הוא נוצר על ידי המאסטר בלנדר, בילי לייטון, במזקקת מידלטון שבמחוז קורק.
הוויסקי מציע פרופיל טעם עשיר ומלא עם השפעת שרי ייחודית, שגרמה לו לצבור פופולריות בשווקי הוויסקי האירי המרכזיים ברחבי העולם כולל בארה"ב, בריטניה ואירלנד.
מחיר: 280 ₪.
יח"צ. צילום: אסף לוי
צרפתי פראי
הסקוטית מבית ישרקו מרחיבה את מותג הקוניאק מיוקוב בארץ ומשיקה את MEUKOW WILD BERRY - ליקר קוניאק פירות יער.
מיוקוב קוניאק הם סוג של חלוצים ומובילי שינוי תדמיתי של המשקה הקלאסי. בשנים האחרונות הם מקדמיים שינוי תפיסתי ויצרו קטגוריית משנה בעולם הקוניאק – ליקר קוניאק.
הם היחידים שמייצרים ליקר קוניאק – קוניאק מתובל בתמציות טבעיות ובאחוד אלכוהול נמוך מהרגיל – 30% בלבד. תחשבו על וויסקי ודרמבוי. כזה, רק עם קוניאק.
מיוקוב ליקר קוניאק פירות יער מורכב מהקוניאק המוכר של המותג המיוצר מזיקוק כפול של יין ותמציות טבעיות של פירות יער. לאחר שהענבים הופכים ליין הם עוברים זיקוק דודי כפול ומשם מוכנסים לחביות עץ אלון צרפתי ליישון למשך שנים ארוכות.
ערבוב הקוניאק נעשה רק מאותן חביות שהגיעו לשיאן, ומוכן למיזוג עם התמציות לפיתוח הליקר קוניאק. לליקר הזה יש צבע סגול עם נגיעות אדמדמות. ארומה של פירות, אוכמניות, שזיפים, תבלינים חמים ועוד. מתוק אך רענן ועוקצני. מתאים מאוד לשילוב עם קוקטיילים או כשתייה עם קרח.
מחיר: 139 ₪.
יח"צאמריקאי וספרדי עלו לארץ
שני יינות חדשים וכשרים עשו אלינו עליה - לבן ואדום, מספרד וארה"ב.
אלוי הרנזה לבן, יין לבן יבש שמורכב מזנים פנסה בלנקה וסוביניון בלאן וגדל באזור אליה שבספרד.
חברת ELVI WINES מייצרת מגוון יינות באזורים שונים בספרד: ריוחה, פריורט, מונטסנט ולה מאנצ`ה.
מויזס כהן, מומחה יין יהודי יליד קזבלנקה, עלה לישראל בגיל 17 ולמד הנדסת חקלאות בטכניון. בתום לימודיו עבר לקטלוניה והתמחה בגידול ופיתוח גפנים. במהלך השנים פיתח פטנט הבוחן את הלחץ המופעל על הגפן, בכך הפך להיות מומחה המייעץ למספר יקבים גדולים בספרד.
ביחד עם אשתו אנה, רכשו כרם עתיק של ענבי קריניאן וגרנאש בן 105 שנים, לו נתנו את השם קלוס מסורה (מסורת).
מיקב זה הצליחו לייצר קריניאן מפואר ופורץ דרך שהצליח להשפיע על יקבים גדולים בעולם. מאז ממשיכה משפחת כהן לרכוש כרמים ברחבי ספרד ומתמקדת בזנים מקומיים שמדגישים את ההשפעות השונות של האזור והקרקע על הגפן. כך היינות הם בעלי אופי מיוחד המושפע מהאזור ממנו הגיעו.
צבע זהוב קש. באף הדרים ופרי אקזוטי. גוף בינוני. ארומה אלגנטית וסיומת רעננה, מורכבת ומתמשכת. אלכוהול: 12.5%.
מחיר: 70 ₪.
יח"צ הרצוג ליניאג` מלבק, יין אדום יבש, 100% מלבק, מאזור קלרקסבורג, בארה"ב.
משפחת הרצוג החלה בייצור יין בצ`כיה לפני למעלה ממאתיים שנה. היין המצוין עיטר שולחנות קיסרים ורוזנים ואבי המשפחה אף קיבל תואר אבירות על כך.
כשעברה המשפחה לארה"ב באמצע המאה הקודמת היא השתלבה בטבעיות בתעשיית היין המקומית. יקב הרצוג ממוקם בקליפורניה בירת ה"עולם החדש" ומפיק יינות המתאימים לז`אנר.14.5% אלכוהול.
מחיר: 100 ₪.
יח"צ 40 שנות תמיכה בקהילה
וודקה אבסולוט תומכת בקהילה הלהטב"ק כבר 40 שנה, מתחילת שנות ה-80 המוקדמות.
לכבוד חודש הגאווה מציגה מהדורה מיוחדת ומוגבלת ABSOLUT RAINBOW בהשראת ששת צבעי דגל הגאווה בנראות מטאלית ומיוחדת.
כחלק מערכי המותג, אבסולוט תומכת בקהילה הגאה ומאמינה שאנשים צריכים להיות חופשיים לאהוב את מי שהם בוחרים, וכל אחד צריך להיות חופשי להביע את עצמו. אבסולוט שואפת לקדם סביבה מקבלת ומכילה עבור כל אחד ואחת, על מנת שנוכל להיות מי שאנחנו באמת ולהקיף את עצמנו באנשים הנכונים לנו.
מחיר: 70 ₪.
יח"צג`ורג` קלוני בכוס שלך
לפני 10 שנים הושקה בעולם Casamigos Tequila, הטקילה מעוטרת השבחים.
מאחורי הרעיון של הטקילה CASAMIGOS עומדים החברים הוותיקים ג`ורג` קלוני השחקן ההוליוודי ואיש העסקים האמריקאי-יהודי רנדי גרבר, המוכר גם כבעלה של סנדי קרופורד, ואביה של השחקנית העולה קאיה גרבר.
השניים יצרו טקילה שהם עצמם אוהבים לשתות עם החברים שלהם. הם עבדו עליה במשך שנים עד שהגיעו למתכון המושלם.
הטקילה היא טקילת פרימיום העשויה 100% אגבה כחולה, ומיוצרת במקסיקו. מזקקת CASAMIGOS נרכשה ע"י תאגיד דיאג`יו וממוקמת באזור היילנדס שבחבל חליסקו שבמקסיקו. האגבות בהן משתמשים ליצור הטקילה, גדלות בין 7-9 שנים עד לרמת בשלות גבוהה ומורכבת.
לארץ הגיעה הסדרה המלאה שמורכבת מ-3 סוגי טקילה, בלאנקו, רפוסדו ואנייחו.
Casamigs blanco - טקילה שעברה תקופת מנוחה של חודשיים לפני הביקבוק. בעלת רמזים עדינים של הדריות, טעמי וניל ומתיקות של אגבה עם סיומת חלקה וארוכה.
Casamigos Reposado- טקילה שיושנה 7 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי בנפח של 200 ליטר בלבד. חלקה, בעלת טעמי עץ אלון עדינים, רמזים של קרמל וקקאו עם סיומת ארוכה.
Casamigos Añejo - טקילה שהתיישנה תקופה ארוכה של 14 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי. הטקילה בעלת ארומה של קרמל עדין ווניל, בעלת איזון מדויק של מתיקות מהאגבה, טעמי עץ, תבלינים וסיומת חלקה וארוכה. 40% אלכוהול.
יח"צ. צילום: סטודיו שמשי אגמון
בשורה חדשה מרקנאטי
קריניאן גפנים צעירות של יקב רקנאטי. בציר ראשון, 2021, יוצא לשוק מגפנים שניטעו בשנת 2017, ממש מול כרם הבעל הותיק – קריניאן פרא, שבמורדות הרי יהודה.
היסטוריה ארוכת שנים יש ליקב רקנאטי עם זן הקריניאן.
יינות קריניאן "פרא", המיוצרים מענבים שנבצרו בכרם בעל ותיק שניטע בשנת 1991 באזור בית שמש וזכו לציונים גבוהים ולביקורות מעולות בארץ ובעולם, הובילו להחלטה ביקב לעשות צעד נוסף – ולטעת, מעבר לכביש, חלקת קריניאן חדשה וצעירה.
הכרם ניטע בשנת 2017, הטרואר הוא אותו טרואר, הקרקע היא אותה קרקע ו-10 מטרים בלבד מפרידים בין הכרמים. עם זאת, בניגוד לקריניאן פרא הותיק, הגפנים של הכרם הצעיר מקבלות השקיה עד לביסוסם של הגפנים ושל מערכת השורשים, ובעתיד גם הוא יהפוך לגידול בעל.
הגפנים בכרם החדש נטועות בשיטת ה"גביע", המאפשרת זרימת אוויר טובה יותר שמצננת את הפרי לאורך עונת הגידול וכן הצללה טבעית במהלך עונת ההבשלה.
קריניאן גפנים צעירות בציר 2021 הוא יין כפרי ואלגנטי בעל פרי אדום רענן ופרחוני לצד עשבי תיבול ומבנה טאני רך ומלטף.
מחיר: 85 ₪ לבקבוק.
יח"צ. צילום: רן בירן
ערב ורוד עמוק
הפופ אפ House of Rose 2.0 חוזר בפעם השנייה עם מסע של חוויות ורודות במלון סלינה ביץ` בתל אביב. חברת המשקאות והיין IBBLS ויקב תבור משיקים את אירוע פתיחת הקיץ עם מגוון של יינות רוזה מישראל ורחבי העולם.
השנה המלון כולו יהפוך לחלל חוויתי של אומנות וקולינריה, יוגשו מגוון רחב של יינות רוזה ולצידן מנות נבחרות של השפיות נאיפה מולא ואפרת אנזל, מייצג אומנות אימרסיבי ולסיום יוגשו קינוחים וורודים של הקונדיטורית רחלי ורניר. חלק מהכנסות האירוע וממכירת יצירות האומנות יתרמו לעמותת "גמאני".
על גג מלון הסלינה ביץ`, תיפתח חנות יינות רוזה במיוחד לכבוד אירוע House of Rose אשר תמכור מגוון יינות לאורחים במחירים נגישים,לדוגמה: הרוזה הצרפתי AIX, רוזה יוקרתי מיקב קיר- יאני היווני, יינות הרוזה של יקב תבור ועוד. כוסות היין, הקינוחים ומנות השף יימכרו במחירים הנעים בין 30-40 ₪.
במסגרת House of Rose 2.0 יהפוך מלון סלינה ביץ` לחלל קונספטואלי חוויתי על טהרת הוורוד. החוויה כולה תחל מרגע הכניסה למעלית המלון ועד הגג כולו.
House of Rose 2.0 יפתח שעריו במלון סלינה ביץ` בתל אביב, שנקר 2 ת"א בתאריכים 21-22 (ימי רביעי וחמישי) ביוני.
מחיר כניסה לאירוע: 49 ₪.