יח"צ. צילום: איה בן עזרי
האוכל הערבי סומן בשנים האחרונות כמגמה הקולינרית הצומחת והמעניינת ביותר בארץ, כזאת שכדאי בהחלט לעקוב אחר התפתחותה. וממבט בתפריטי המסעדות השונות ברחבי הארץ ניתן לקבוע שהמהפכה הושלמה: המנות הערביות מוגשות במסעדות רבות והיחס לאוכל הערבי אוהד.
האוכל הערבי משתנה מארץ לארץ בהתאם לתוצרת המקומית ולמסורות עתיקות. המטבח הערבי המקומי, מושתת על בישול עם עשבים כמו מלוחייה, חובזה, אזוב ועלי סרפד ועל תבלינים כמו פלפל אנגלי, ראס אל חנות, סומק, בהרט, כמון, הל וקינמון. יש גם שימוש נרחב ביוגורט ולבנה, בשמן זית עשיר טעם, בבשר טלה מקומי ובעצם, בכל תנובת הארץ שבה משתמשים הפלסטינים מאז ומתמיד.
יח"צ. צילום: איה בן עזרי חוסאם חורי, מנכ"ל מלון פרימה גליל בטבריה מספר כי מסעדת "שולחן גלילי`הושקה בעקבות הביקוש הרב לאוכל ערבי אותנטי, והיא מיועדת לא רק לאורחי המלון אלא לכל מי שיחפוץ בכך.
התפריט עשיר במיוחד ופונה לכולם, גם לצמחוניים ולטבעוניים, אולם הוא רק בגדר המלצה, זאת ועוד, הרעיון הוא "לפתוח שולחן", דהיינו שולחן עמוס מנות טעימות שיגיעו עד דלא ידע. הנה טעימה, תרתי משמע, ממה שמחכה לכם. לפתיחה, מטבלים גליליים (שום אפוי בשמן זית, זעתר עם סומק בלדי, זיתים שחורים, זיתים סורים ירוקים, חמוצי הבית.
לצד אלה סלטים כדוגמת חומוס מסבחה, חומוס עם בשר וצנוברים, טחינה עם פטרוזיליה ושום, סלט עגבניות עם נענע, חציל קלוי בטחינה, סלט ג`רג`יר הנחל, סלט טאבולה שקדים, סלט תפוחי אדמה גלילי, מטבעות חציל ברוטב שום לימוני פיקנטי, סלט משוויה.
יח"צ. צילום: איה בן עזרי בגזרת המיוחדים תהנו מקובה גלילית, סמבוסק, ספיחה, עראייס, פטיר תרד, על העיקריות מנצחים קובה נייה, פלטת ממולאים צמחוניים, מג`דרה בורגול עדשים, שומרייה, תבשיל שומר עם גרגירי חומוס בלאדי, חוביזה, סינייה טחינה, מסח`ן עוף סומק, פריקי בשר, מקלובה עוף, ועבור הקיבה של הקינוחים קבלו בסבוסה, קטאיף וקפה אסלי עם הל.
אנחנו היינו זוג + שלושה מתבגרים, שני בנים ובת, אני צמחונית, היתר קרניבורים אבל נמנעים כל אחד והדרמה שלו, ממש גיוון מדוייק לבדוק את התפריט.
ולהלן התרשמותנו: כמויות האוכל היו מספקות ומעבר, המלצרים המשיכו להוציא מנות ואף להחליף את מה שחוסל, יצאנו מלאים עד אפס מקום...
עם זאת נדמה כי לא לכולם היה מה לאכול, אודה כי הילדים מפונקים ועדיין, המנות ברובן מתאימות למבוגרים ופחות לילדים שאינם מורגלים באוכל ערבי מסורתי.
יח"צ. צילום: איה בן עזרי בגזרת הטעם אהבנו במיוחד מנת הקובנייא - אחת מהמזוהות ביותר עם המטבח הערבי הגלילי, שמקורה בלבנון. אפשר לומר שזו הגרסה הערבית לטרטר הצרפתי, כלומר קציצה עשויה בשר נא מתובל, שמדגישה את טעם הבשר כפי שהוא.
גם הסינייה, מאפה של בשר טלה וטחינה, שתובלה בבהרט והונחה על פוקאצ`ה, עם צנוברים ונגיעות של פלפלצ`ומה, הוכתרה כהצלחה - שילוב ממכר של בצק ובשר, עם טעמים אופייניים למטבח המזרח־תיכוני.
לצד זה כצמחונית אני מוכרחה להודות שלא הרגשתי שענו על הצרכים שלי, חשוב לציין כי הסלטים היו נהדרים אחד אחד, הקינוח To die for וגם קארף עראק שליווה את הארוחה היה נהדר.
כאמור, התפריט הנ"ל הינו לדוגמה – נתון לשינויים ע"פ עונות השנה מלאי וטריות עשבי התיבול הירקות וכיו"ב. התפריט המלא יוגש בכל ארוחה. מחירה יעמוד על 190 ₪ לסועד כולל קארף עראק משובח.