צילום: אתר תיאטרון הקאמרי
הידד, הינה זה מגיע - ערב מחווה לזמרת המנוחה שושנה דמארי!
100 להולדתה של דמארי, כלת פרס ישראל לזמר העברי. ובכן, מערב כזה רף הציפיות גבוה. מדובר לא רק במחווה לאישה הגדולה הזו, אלא מחווה גם למדינה החוגגת 75, וגעגוע לימים תמימים של אמונה יוקדת בצדקת המאבק והדרך, של חיים עם ערבות הדדית ושותפות גורל, וקול אחד עמוק עמוק עם ח` וע` גרוניות שהידהד את כל אלה...
לדבר על שושנה דמארי – פירושו להציף עולם ומלואו. כי מדובר בזמרת ששירתה ואישיותה נגעו בימיה של המדינה בהיסטוריית תקומתה ובגרותה, במאבקים ובמלחמות, בהצלחות ובימים קשים, כמו גם בעושר המילים של אלתרמן והלחנים המדוייקים של וילנסקי וזעירא, יעקב אורלנד ויחיאל מוהר, אשר יצרו רבים מהלחנים לזמר העברי של אותם הימים.
כיאה לזמרת כמו דמארי, הערב יתקיים בתיאטרון הקאמרי. על ההנחיה לבנת בן חמו המדהימה, מבית מדרשו של גל"צ - אירוע כשלעצמו.
בין המבצעים דפנה דקל, עינת שרוף, עדי כהן ועוד, מה שמבטיח ערב מגוון, שירים מהפסקול של המדינה העברית הצומחת והמתבגרת, ואיכות, הרבה איכות.
להזכיר את השם שושנה דמארי זה לגעת בדיווה אמיתית, בענקית הזמר העברי ולא רק. להיזכר בקולה העמוק והיחודי, של אישה חזקה, בעלת נוכחות ופורצת דרך בעצמאות האישית שלקחה לעצמה, בימים שלא רבות העזו.
צילום: באדיבות הקאמרי. צלפ: יעקב סער
דמארי תמיד אמרה מה שחשבה ולא איפשרה לאיש לעצור בעדה. היא לא היתה מביישת אף פמיניסטית, והכל מבלי לנהל מלחמות ומאבקים, היא פשוט הנכיחה את עצמה והיתה שם בלי סיסמאות. עשתה רק מה שהיא אוהבת, תמיד זקופה, גאה, דעתנית ומודעת לנוכחותה המרשימה והצלחתה, תובעת בקול ברור את הכבוד והיחס הראויים לה כמלכת הזמר העברי. ולא, היא לא חשה צורך להתנצל על כך.
ואם שכחתם, אז תזכורת קטנה של שיריה האלמותיים ובהם: "באב-אל-וואד" (הלא הוא שער הגיא), "כלניות" (אלתרמן), "צריך לצלצל פעמיים", "הביתה" (שאותו שרה במחנה העצורים בקפריסין לעת הכרזת המדינה), "היו זמנים" (חפר), ומהמאוחרים יותר- "אור" (נעמי שמר), וכמובן הדואט המקסים עם בועז שרעבי "לשיר איתך" (שכתב לכבודה אהוד מנור), וכן, היא אפילו זכתה לשיר במסגרת הפרוייט של עידן רייכל ועוד ועוד שירים לרוב.
לא נצלול לביוגרפיה של דמארי, די אם נזכיר שנולדה בתימן, עשתה דרך חתחתים עם משפחתה לארץ ישראל (אי שם בשנת 1924), החלה להופיע בגיל 13-14, ובגיל 16 כבר עזבה את בית הוריה בגפה לתל-אביב, והופיעה לראשונה כזמרת סולנית.
משפחה תימנית אמרנו...? שנות טרם קום המדינה...? תודו שמדובר בסיפור יוצא דופן בכל מובן, כמו גם נישואיה בגיל 17 עם האדם שסייע לה להתמקם בת"א, הפך לסוכנה המוזיקלי ולימים לבעלה.(ימים לא רבים יש לומר...).
תולדות חייה, פועלה ואישיותה הייחודית של שושנה דמארי לא הופקרו לחסדי הזיכרון בלבד והפכו לסרט על חייה.
"המלכה שושנה", תחת שרביט הבימוי של קובי פרג` ומוריס בן מיור, הוא מסמך היסטורי של ממש, וקטעים ממנו יוקרנו במופע אותו שעורך ומפיק אבי גז בעיבודים וניהול מוזיקלי של ורד פיקר.
אז מה יהיה לנו? ערב מחווה לשושנה דמארי שיזכיר לנו את הדיווה של הזמר העברי עם קול פעמונים עמוק, שירים עם הרבה משמעות ועומק ומבצעים שכייף לשמוע.
18 במאי בשעה 20:30, בתיאטרון הקאמרי. מחיר: 230-300 שקל לכרטיס (תלוי במושב)