אילוסטרציה, צילום: באדיבות אתר freepik
בתור טבחים ביתיים, אתם לא צריכים לשלוט בסכיני מטבח כמו השפים המקצועיים, אבל בהחלט כדאי לכם להכיר כמה טכניקות בסיסיות ולשפר את המיומנויות שלכם, אם אתם רוצים לעבוד בצורה יעילה, נכונה ובטוחה.
אם משתמשים בהן כמו שצריך, סכינים למטבח יכולות לקצר את זמני ההכנה שלכם ולהבטיח בישול אחיד ושלם. בין אם אתם טבחים מתחילים או ותיקים, זה הזמן לקחת את היכולות שלכם לשלב הבא.
הנה כמה טכניקות שכדאי לכל אחד ואחת להכיר:
אחיזה ויציבה
הצעד הראשון בשליטה בסכין הוא לימוד לאחוז אותה באופן אפקטיבי ויציב. הנה כמה טיפים שכדאי לזכור:
• אחזו בידית בחוזקה עם היד הדומיננטית שלכם והניחו את האצבע המורה על גבי הלהב ליציבות.
• הניחו את היד הלא דומיננטית על גבי הלהב, ליד הקצה, להדרכה ושליטה.
• הפקידו לשמור על כתפיים רפויות.
• עמדו ישר והציבו את קרש החיתוך בגובה נוח, כדי למנוע מהגב שלכם להתאמץ.
בטיחות בשימוש בסכינים
לפני שמתחילים לעבוד, יש לוודא שאתם שומרים על כללי הבטיחות כדי למנוע תאונות מצערות. הנה כמה טיפים חיוניים:
• השתמשו תמיד בסכין חדה. סכין קהה נוטה יותר להחליק ולגרום לפציעות.
• לעולם אל תשאירו סכין מונחת על השיש, אלא על הקרש או בתוך הכיור.
• הרחיקו את האצבעות מהלהב על ידי שימוש בטכניקת הטפרים, שבה אתם מסתירים את קצות האצבעות מתחת לכף היד ומשתמשים בפרקי האצבעות כדי להנחות את הלהב.
• כאשר מעבירים סכין לאדם אחר, אחזו בלהב ותנו לו/ה לקחת את הידית.
טכניקות חיתוך
• נדנוד של הלהב קדימה ואחורה בתנועה זורמת כדי לקצוץ עשבי תיבול, שום או אגוזים.
• הרמת הלהב והורדתו בתנועה ישרה כדי לקצוץ ירקות, פירות או בשר.
• חיתוך מרכיב כלשהו בתנועה קדימה, כגון חיתוך לחם או בשרים.
טכניקות קיצוץ
• הג`וליאנה - חיתוך של המרכיב לחתיכות דקות דמויות גפרור.
• קוביות - חיתוך המרכיב לקוביות קטנות ואחידות. אתם יכולים להתאים את גודל הקוביות למתכון או להעדפה שלכם.
• קיצוץ דק - קיצוץ של המרכיב לחתיכות קטנות מאוד, כגון קיצוץ שום או בצל שאלוט.
תחזוקה של סכיני מטבח
תחזוקה נכונה חיונית כדי לשמור על
תקינות הסכינים שלכם, ולהבטיח כי ישרתו אתכם לאורך זמן רב. הנה כמה טיפים שיכולים לסייע בכך:
• נקו את הסכינים לאחר כל שימוש, עם מים חמימים, סבון וספוג רך.
• יבשו את הסכינים ביסודיות כדי למנוע חלודה.
• אחסנו את הסכינים בכלי ייעודי (עם חורים בגדלים שונים) או על פס מגנטי כדי להגן על הלהבים שלהן.
• השחיזו את הסכינים באופן קבוע באמצעות פלדת השחזה או אבן השחזה.
אם תעקבו אחר הטיפים הללו, תוכלו לשפר את הכישורים שלכם עם סכינים למטבח ואת הביטחון העצמי שלכם במטבח.