יח"צ. צילום: שירן כהן שי
הסניף האשדודי של "סלון יווני", בניצוחו של השף המוכשר גיא פרץ, הממוקמת במלון ווסט בסמוך לחוף הים הציורי של אשדוד מציעה חוויה יוונית קלילה, מלאת קסם וצבע של אוכל מגוון בסגנון ים תיכוני, אווירה משוחררת ומוזיקה בקצב יווני להשלמת הוויב.
עיצוב מעודן, מושקע ומלא אלמנטים בצבע כחול ולבן כצבעי הדגל היווני, מזכיר את הסמטאות הצבעוניות של סנטוריני, כשברקע מוזיקה יוונית מרגיעה המלווה את הסועדים במהלך הארוחה.
אז עוד לפני שהספקתי למלמל "קליספרה", חיש מהר התייצב המלצר והנחית צ`ייסרים של אוזו המזוהים עם יוון והאי לסבוס בפרט, בו פזורות טברנות נפלאות, כפרי דייגים מחוספסים וחופי רחצה פראיים.
הראש החל להסתובב, ומיד לאחר מכן התווסף לשולחן גם יין משובח ומזטים כיד המלך, ללא ספק אחד משיאיו של המטבח החושני, האינטואיטיבי והיצרי הטמון בשולחן המזה הכולל שפע מתאבנים שנועדו לפתוח את התיאבון וללוות שתיית אלכוהול חברתית ומתונה.
יח"צ. צילום: שירן כהן שי במגוון 6 מאזטים לבחירה מטחינה ועד צלחת חריפים, סלט ביצים יווני, פשוט אלוהי ומליצנה סלטה, סלט חצילים הדומה לזה המוגש בארץ בשולחן המזטים בשיפודיות, בקיצור, חגיגה יוונית אמיתית שמוגשת בנדיבות מרובה, כזאת שניתן לחלוק אותה עם כל החבורה ושחרף תכליתה להקדים את הארוחה, הפכה ברבות השנים לארוחה בפני עצמה (155 ₪).
מרימים עוד כוס של יין ולשולחן מצטרף גם לחם פאגוס (חברים, לא להתבלבל עם הפוגאס, הלחם הצרפתי השטוח שמגיע מפרובנס), זה היווני קרוי על שמה של גבעה בולטת בעיר אתונה העתיקה, זהו לחם חם וטעים המוגש עם קרם חציל מוקצף, לב עגבנייה וממרח שום יווני - סקורדיליה (24 ₪).
יח"צ. צילום: שירן כהן שי אני מודה שאחרי כל המזטים, הציפייה שלי מסלון יווני היתה גבוהה. פרץ הציב פה סטנדרט שלא יבייש אף טברנה ביוון, אז שנתחיל?
המסעדה שלו מציעה מגוון ראשונות קרות וחמות שגנבו את ההצגה. וכמו שאוהבים שם ביוון לפנק בשמן זית, כך גם המנות של פרץ: סביצה ים תיכון – דג לבן עם כוסברה, בצלים, שקדים קלויים ושמן זית (79 ₪), קרפצ`יו פילה בקר – חרדל דיז`ון, קרם בלסמי, אורוגולה, שום קונפי שמן זית (88 ₪), סלט עגבניות יווני – מיקס שרי, צנוניות, בצל ירוק וסגול, גבינת פטה טבעונית, זעתר וכמובן המרכיב העיקרי – הלוא הוא שמן הזית (65 ₪).
כחובבי בשר מושבעים, בחרנו מהראשונות החמות מנה המכונה בתפריט "הוט סטונס" (אבנים חמות בתרגום חופשי).
יח"צ. צילום: שירן כהן שי לא חברים, לא מדובר במסאז` מפנק, אלא במנה היסטרית שרקח הסלון היווני שכל סועדיו חייבים להזמין. מדובר בנתחי סינטה צרובה קלות, שהונחו על חלוקי נחל לוהטים לצלייה עצמית עם תערובת תבלינים וסלסלה קפריסאית (108 ₪). יצא לי קצת אייל שני, נכון!? אבל מה לעשות שפרץ הביא אותה פה ביציאה שאתם מוכרחים לטעום!
המשכנו לסיגר מח עגל המוגש עם אריסה ולימונים כבושים (98 ₪) ואין סיכוי שאתם מחמיצים את מנת הבקלאווה כבד אווז, שהוגשה עם פיסטוק וסטייק חציל (119 ₪). זו בהחלט מנה שמדגימה את הקפיצה הייחודית בין המטבח היווני לזה הישראלי.
עד כאן היו הראשונות. אתם צודקים, אנחנו כבר מלאים, אך מה לעשות שהמארחים של הסלון מפנקים, ואיך בכלל אפשר לסרב לאנטריקוט שצלוי במידת עשייה מושלמת? (198 ₪) בקיצור, את הלך הרוח כבר הבנתם..
אם חששתם מחוסר היכולת לשבור פה צלחות, אז כדאי שתדעו שהאווירה המהנה והמחויכת היא כמובן חלק בלתי נפרד מהחוויה המלאה. פרץ, שהתאהב לאורך השנים בתרבות העשירה של יוון, בחר לתרגם את חווית הטברנה לבילוי מקומי ועל כן תמצאו פה אווירה של ריקודים ושתייה, שתורמת לתחושה שאין באמת צורך לשבור צלחות כדי להרגיש את יוון המיוחדת, המשפחתית והביתית של סנטוריני, אה סליחה, של הסלון היווני.
המסעדה אם תהיתם כשרה ומקיימת אירועים, כך שתוכלו בהחלט לחגוג במקום גם במסגרת קבוצתית אם תרצו.
אם אתם מחפשים חוויה קולינרית יוונית משובחת ואווירה קלילה ומהנה, אין צורך לחפש אותה רחוק מדי - מסעדת "סלון יווני" באשדוד מחכה לכם.
יאללה תמזגו לנו צ`ייסר אוזו אנחנו (שוב) בדרך.
"סלון יווני" - הטיילת 21, אשדוד. 050-2902777