יח"צ. צילום: גלעד רשף
יריד זמן יין חוזר
ב-18 במרץ, בחורשת האקליפטוסים מול הכרמים של יקב משק אופיר באלון הגליל, בשיאה של הפריחה, כשאזור הגליל צבעוני ומרהיב, זה גם הזמן לחגוג שוב עם יריד "זמן יין" של עמותת זמן גליל מערבי.
היריד חוזר זו השנה התשיעית, עם חגיגת יין אזורית אמיתית, בהשתתפות 4 יקבי בוטיק גליליים, לצד אוכל מקומי משובח, ומוזיקה חיה שמחה בניחוח לטיני.
המבקרים ביריד יקבלו כוס יין מתנה, אותה יוכלו למלא ללא הגבלה בעשרות היינות שיוצגו.
כל אחד מארבעת היקבים המקומיים יציג את היינות שלו, כולל יינות שיושקו במיוחד ביריד.
ביקב ג`וליה ממעיליא ימזגו שני יינות קיציים שיושקו בפסטיבל, ומתאימים במיוחד למזג האוויר האביבי – לבן ורוזה מבציר 2022. ועוד 3 יינות מבצירים מוקדמים.
ביקב משק אופיר, המארח כאמור את היריד, יגישו שני יינות שהושקו לאחרונה, רוסאן ורוזה 2022, לצד 4 יינות נוספים של היקב – סנג`ובזה 2020, דיפ 2020, פטיט סירה 2019 ומרסלן 2020.
יקב כישור, המשלב בעשייה שלו אנשים בעלי צרכים מיוחדים יציג ביריד 8 יינות, מתוכם 6 חדשים: כישור לבן 2022, GSM 2021, סירה 2021, קברנה פרנק 2021, מורבד 2021 וריזלינג 2021.
ביקב שטרן יציעו 3 יינות שהושקו לאחרונה (ו-5 בסה"כ): סוביניון בלאן אור 2022, קברנה פרנק 2021 ורוזה מעיין 2022, המיוצר מ-100% ענבי סירה, בין הרוזה הבודדים בארץ שהוא רוזה זני מענבי סירה.
לצד היין המבקרים יוכלו ליהנות מאוכל איכותי של יצרנים מקומיים.
מסעדת נור מהכפר ג`וליס, תקים דוכן עם מגוון מנות מהמטבח הדרוזי, כמו פטאיר עם זעתר או תרד, עלי גפן, כרוב ממולא, טבולה, מג`דרה ועוד. ופיקניק בנחלה, מעדנייה חדשה מבית בנחלה הוותיקה בנהרייה, תגיש ביריד כריך בשר מפורק מהמעשנה עם איולי עשבי תיבול וקורנישונים.
את האירוע תלווה מוזיקה חיה בניחוח לטיני במופע "חולם בספרדית". ההרכב של רועי שמש עם השירים הלטינים המוכרים והיפים ביותר בזמר העברי: שלמה יידוב, הפרברים, אריק איינשטיין, הגשש החיוור, דיויד ברוזה ועוד.
יריד זמן יין. יום שבת | 18.3 | 11:00-15:00. בהרשמה מראש.
עלות כניסה ליריד: 70 ₪ למבוגר. 20 ₪ לילדים עד גיל 18 (ללא כוס/שתייה).
יח"צ. צילום: זבוב הסטודיו
ארוחות בהפתעה
מותג הבירה הצרפתי BLANC 1664 ביחד עם אתר ואפליקציית ONTOPO ומסעדת Olé של השף אורן אסידו, יארחו שלושה שפים ישראלים מפורסמים לארוחות בהפתעה בפרויקט קולינרי ראשון מסוגו.
שלוש השותפות יצרו שלוש "ארוחות עם טוויסט" - ארוחות ראשונות מסוגן בישראל, אשר על כולן יופקד אורן אסידו, ובכל אחת מהן יארח אסידו שף בכיר אחר אשר נמנה עם השפים הטובים בישראל, אך זהותו תיחשף רק ביום הארוחה.
כל מה שיהיה ידוע לסועדים זה היכן ומתי יתקיימו הארוחות ואת הבירה שתוגש להם לצד המנות - BLANC 1664.
את זהות השפים המשתתפים, יצטרכו אורחי המסעדה לנסות ולגלות באמצעות רמזים שיפורסמו ברשתות החברתיות של: 1664 BLANC ONTOPO,ומסעדת Olé, זה אחר זה מרגע השקת הפרויקט ועד יום הארוחה עצמה.
"הארוחה בהפתעה" הראשונה התקיימה אמש ב-13 במרץ במסעדת Olé, (מתחם סלינה נווה צדק). הארוחות הבאות יתקיימו בתאריכים ה-28 במרץ וה-23 באפריל.
מחיר: 390 ₪ לסועד (המחירים כוללים את המנות ובקבוק בירת BLANC 1664).
יח"צ ערב תוסס השף חיים כהן ידוע כמי שאוהב לפתוח את המטבח שלו ולארח שפים לערבים יצירתיים.
עד כה, כמעט כל הדואטים התקיימו עם קולגות מהמטבח - השפים אך הפעם החליט לחרוג ממנהגו ולארח את אמן הקוקטיילים אריאל לייזגולד לערב בו הארוחה והדרינקים יהדהדו אחד את השני והכל יתלכד לחוויה אחת שלמה.
לייזגולד, אחד המייסדים של "בלבוי גרופ" הכוללת את הברים 223, פנטסטיק, פליקס וכמובן בלבוי בתל אביב ובברלין, חלוץ בתחום והאיש שהביא לישראל את בשורת הקוקטיילים, מתייחס לבניית משקה בדיוק באותו האופן בו שף מתייחס להרכבת מנה: השראה, סיפור, איזון טעמים, מרקם ונראות.
לכבוד האירוח הרכיבו לייזגולד וכהן תפריט טעימות של כ-5 מנות כאשר לכל מנה יתלווה קוקטייל ייעודי.
הארוחה תיבנה בצורה הדרגתית הן מבחינת מורכבות הטעמים והן באלכוהול. 21 במרץ ביפו תל אביב.
דוגמה לקוקטייל:
Rings a Bell - ג`ין טנקיריי. קמפרי. חומץ בלסמי מתובל בקקאו. פסיפלורה. סוביניון. ליצ`י. אשכולית.- טעמי ילדות פוגשים טעמים בוגרים עלומים.
Señor Smokey - מזקל. אשכולית אדומה. ליים. פלרנום. אגבה. ביטרס שוקולד. חלבון מעושן ועמוק. סיומת חמוצה חרפרפה.
מחיר: 450 ₪ לאדם.
יח"צ. צילום: אסף קארלה
וויסקי בר מוזיאון
במסגרת אירועי דינר אנד שואו, עולם הקולינריה נפגש עם עולם הוויסקי – מבחר שפים מובילים יציגו מנות מפתיעות משולבות וויסקי עם מוזיקה מעולה ומגוון בקבוקי וויסקי מיוחדים.
השפים המתארחים ייצרו מנות חדשות ויבנו תפריט אקסלוסיבי לערב חד פעמי שיותאם בצורה מושלמת לוויסקי ולאווירה הייחודית המאפיינת את המקום.
ביום ראשון ה-19 במרץ יתארח השף דיוויד פרנקל ממסעדת פרונטו.
הארוחה תלווה בהופעה חיה של הזמרת אליאור שמש והסקסופוניסטית עלמה בליווי די ג`י יובל פרץ בביצועים מרגשים של שירי R&B וג׳אז.
את המנות ילווה וויסקי נבחר שהותאם במיוחד כך שלסועדים מצפה עונג עילאי רב חושים. המנות יוגשו לצד 5 מנות וויסקי ממשפחת GLENLIVET.