צילום: גלי מרגלית
אני זוכרת שילדי היו קטנים ונמרצים (עכשיו הם כבר גדולים ועייפים), תמיד כשהודעתי להם "שהיום, נלך לאכול פיצה" היתה התלהבות בקהל, רקיעות ברגליים וחיבוקים הגונים. ומדוע? כי פיצה היא המאכל הכי מרגש שיש בסביבה, תמיד כיף לטרוף אותה ולהשתעשע עם מרכיביה.
ברוח יום הפיצה הבינלאומי המצוין מדי שנה בחודש פברואר (כן, כן, אני כזאת "עצלנית", שהגשתי את הסיקור באיחור של חודש), הלכנו לבדוק איך אפשר לשחק עם הפיצה הנאפוליטנית של דולצ`ה, שכבר מזמן הפכה מעוד פיצרייה למסעדת פיצה משובחת.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית כשהגענו לדולצ`ה, הפיצרייה הכה אופנתית ברעננה, נתקלנו בתור מלבב בחוץ, כזה הרומז לשמו של המקום. בהינו בקהל המגניב ובחלל המזמין, ואז גם הבנתי מדוע המקום זכה בשם "דולצ`ה": החיים.
דולצ`ה, השוכנת באזור התעשייה הבלתי פוטגני של רעננה, היא מסעדה ביתית צנועה עם חיוך, אבל... זה רחוק מלהיגמר רק בפיצה...
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית הפיצה הנאפוליטנית של דולצ`ה עשויה מבצק קמח חיטה, שמרים, מלח ומים. מעל, כמקובל היא מעוטרת בתוספת עגבניות וגבינת מוצרלה. כן, כן, ההבדל המשמעותי מבחינת הצרכן שלוקח את הפיצה שלו ברצינות טמון כידוע בסוג הגבינה ופה, המוצרלה "די בופלה קמפנה", עשויה מחלב תאו מים.
אולם לא רק הגבינה קובעת, אלא גם מרכיבי הרוטב. העגבניות של ד`ולצ`ה מקורן מאיטליה, כי העגבניות הישראליות חמוצות יותר. מדובר בעגבניות סן מרזנו, זהו זן הצומח בקרבת הר הגעש וזוב (אחד מהרי הגעש פעילים והאלימים בעולם) הנמצא ממזרח לנאפולי.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית דולצ`ה שהחלה את דרכה כפיצה ניידת לאירועים בלבד, הושקה כלאחר כבוד עת דולב אללי ומורן שקוף, בני משפחה ובעיקר חברים טובים, החליטו להתקבע והתבססו במקום ייעודי ראשון משלהם שבו בחרו לחלוק את החלום האיטלקי.
את הפיצרייה אגב הם פתחו רק לאחר שהפכו לבוגרי האקדמיה לפיצה בנאפולי והתמחו בהכנת פיצה מהטובים ביותר בארץ המגף.
הפיצות פה מגוונות החל מפיצה סביח עם קרם חציל קלוי, תפוחי אדמה וחצילים מהטאבון, פלפל צ`ומה, לימון כבוש, ביצה קשה וטחינה גולמית, דרך פיצה ארטישוק עם קרם ארטישוק, מוצרלה, עגבניות מיובשות, פטה, שקדים קלויים ואורגנו; פיצה בשמל עם רוטב בשמל, עגבניות שרי צהובות, בזיליקום, פרמזן ובלסמי מצומצם ועד לפיצה פטריות עם קרם פורצ`יני וכמהין.
צילום: גלי מרגלית לפתיח הונח על שולחננו ה"פאן דה מי "(38 ₪) - שני כריכוני ביס קריספי מתפוצצים בפה, ומעל גבינת ברי וריבת שרי מתקתקה ופקאן היוצרים עם כל ביס, טעם של התרגשות.
משם עברנו לסלט עלים פריכים (65 ₪) מעלי חסה טריים, קרם פרמז`ן, קרמבל -לחם ואגוזי לוז, השילוב של כל אלה הפך את הסלט הזה למנה עם טעם גאוני, ניקיתי את כל שאריות הרוטב שנשאר, כי "אסור להשאיר כלום בצלחת", כך העירה לי אמי בארוחות.
"הבסיס להכל זו פיצת המרגריטה", מדגיש מורן, לזו שכרגע יצאה מהטאבון הלוהט. היא עשויה מבצק אוורירי עם שוליים תפוחים ורכים במיוחד. בכדי לשמור על המרקם, נעזרנו במספריים מיוחדים שנמצאים על השולחן, וגזרנו בעדינות כל משולש שנבלע מייד לתוך תוכנו.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית הפולנטה (69 ₪) - פיצה בטאבון, עם קרם פולנטה איכותי העשוי מקמח תירס היא פיצה המשדרת פרימיום. היא מתהדרת בבצק מושלם ומעליו שמן כמהין עם ניחוח משכר ופטריות פורטבלו צלויות שמענגות את החך שדרש עוד.
בתפריט גם תמצאו מנה בשם ספגטי לימונה (67 ₪), זאת הגיעה בגוון צהבהב מזמין. היא עשויה מחמאת לימון, צ`ילי גרוס, שום, פטרוזיליה וקרמבל לוז. אני אוהבת טעמים לימוניים. השידוך בין הפסטה לחמיצות של הלימון הפך את המנה למרעננת וארומטית.
צילום: גלי מרגלית זהו, אני כבר מפוצצת. שנלך הביתה? ממש לא ! לא לפני שנעבור לקינוחים השומרים אף הם על הקו האיטלקי.
התחלנו בקלצונה נוטלה (59 ₪), וקרם מסקרפונה בצד. אמא`לה ואבא`לה איזו מנה. זו חצי ארוחה. מנה ענקית, ראו הוזהרתם! היא מגיעה עם קרם נוטלה חם ונמס בפה, נוטף בעיקר על הבגדים...
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית אבל הטירמיסו, אוח הטירמיסו ... בישקוטי טבולים באספרסו הכי וואו שטעמתי EVER. רך ומפנק, ובתרגום לאיטלקית "הרם אותי למעלה", המכוון להחדרת הכפית לתחתית הקינוח עם הבישקוטים והרמתה למעלה ישר לפה, או לאספרסו שאותו יש לטבול בבישקוטים הטריים. אבל מה זה משנה? העיקר טעם גן עדן.
כל התופינים והמאפים נעשו במקום מול עיננו בעבודת יד, עם חומרי הגלם הטובים ביותר ויש גם מנות לטבעונים.
דולצ`ה הפך אט אט למקום עליה לרגל לאוהבי המטבח האיטלקי, ועם רדת החשיכה, מתחיל פה טור ארוך. השירות במקום אדיב ומהיר, ולא, לא ניתן להזמין מקום, וגם לא משלוחים הביתה, אז כדאי להגיע ישירות ולהתמוגג מפיצה ביתית ואיכותית עם הצגה של סיפור אהבה נאפוליטני...
דולצ`ה. המסגר 1, רעננה