צילום: בועז לביא
13 שנים לאחר שהושקה "קלמטה", בכיכר קדומים ביפו (החלק של יפו העתיקה עם הפסלים של נפוליאון) התרחבה המסעדה והשיקה בצמוד לה, גם בית קפה עם תפריט בוקר-צהריים קליל.
כמו מסעדת האם, גם "קפה קלמטה", קרוי על שמה של העיר בפלופונס שהעניקה את שמה כידוע גם לזן של הזיתים האהובים.
והתוצאה, מקום מזמין שמבקש להיות בבת אחת הכל לכולם: בית קפה, טברנה יוונית, חלל לאירועים וגם אופציה לתיירים, וכל זה בחלל מרהיב ומרווח המתהדר בגווני כחול לבן (כמתבקש ממקום באוריינטציה יוונית).
בית הקפה שהשיקו עמיקם קיקו בלוקו (סושיאל קלאב וטפאו) והמיקסולוג אריאל לייזגולד (223, פנטסטיק), שוכן במבנה אבן יפיפייה כבן 500 שנה ובו חלון פנורמי לנוף עוצר נשימה של הים התיכון.
צילום: בועז לביא המקום מעוצב בפשטות המשלימה את הקונספט של המסעדה הוותיקה. אלא שבניגוד לקלמטה של מעלה הפותחת את שעריה בשעות הערב, הרי שהאח הצעיר שלה מלמטה פועל כבר משעות הבוקר ומגיש כאמור גם מנות צהריים.
בשעות הערב, בזמן שקלמטה של מעלה פועלת, יהפוך קפה קלמטה של מטה לחלל אירועים.
בדומה לזאת מלמעלה, גם בקלמטה של מטה מוצע תפריט צנוע בסגנון יווני, כשברקע חאריס אלקסיו זועקת מילות אהבה...
את המטבח מוביל השף אריק לופו (קמפנלו, פסטה מיה, איל פאצו ויקי כריסטינה), המתמחה כבר למעלה מ-20 שנה במטבחי הים התיכון, שהנפיק לקפה כמה קלאסיות אהובות המתכתבות עם התפיסה שהיוונים חיים כדי לאכול, ולא אוכלים כדי לחיות.
צילום: בועז לביא
וכך, משום שאחד משיאיו של המטבח החושני, האינטואיטיבי והיצרי הזה טמון בשולחן המזה - מציעים פה בקפה קלמטה מנות פתיחה מרשימות - החל בסקורידילה (ממרח שמשקף את אהבתם הגדולה של היוונים לשום), דרך טרמה-סלטה ( קרוב משפחה של האיקרה הרומנית,אשר כמוה גם הוא ממרח המיוצר מהקצפת ביצי דגים ממולחים ושמן).
עוד בתפריט: עלי גפן (ממיני המזה הפופולריים ביותר), פלפלים קלויים ונפלאי טעם חרוך ובלתי נשכח שמעליהם פטה (20 שקלים לכל אחד) וגם סביצ`ה מוסר ים, המוגש אל השולחן עם סלט עשבים, כרוב סגול, בורגול ויוגורט (38 שקלים).
צילום: בועז לביא צילום: בועז לביא
בנוסף, מציעים בקפה גם חוריאטיקי - סלט כפרי קלאסי עם גבינת פטה (46 שקלים), כמו גם סלט הרקולס המורכב מעדשים שחורות, פרחי ברוקולי, דלורית צלויה, כוסברה, פטרזיליה, נענע, ג`עלה וכרובית (44 שקלים) וכמובן ספנקופיטה - מאפה בצק פילו במילוי תרד וגבינת פטה כשמעליו מונחת לה בנונשלט ביצה קשה חצויה (44 שקלים).
צילום: בועז לביא
אהבנו במיוחד את הקפטדס. קפטדס הן למעשה קציצות ביוונית, ואת הקציצות הטעימות האלו מציעים פה בקלמטה מתערובת של קישואים, בטטה, תרד, וכרישה עם שקדים ומטבל עגבניות שרי (42 שקלים) ויש כמובן גם מוסקה קלאסית (54 שקלים).
לעת עתה, קלמטה של מטה פועל באמצע השבוע בלבד. בימי שישי ובשבתות מתפקד הקפה כהרחבה של מסעדת קלמטה הוותיקה, ובשאר הזמן נערכים במקום אירועים פרטיים עד 50 איש.
בהמשך מתכננים קיקו ולייזגולד להרחיב את הפעילות ולהציע לנו גם בראנץ` שישי באווירה הלנית שמחה. יאסו!
קפה קלמטה. כיכר קדומים 10, תל אביב יפו. 03-6819998