צילום: גלי מרגלית
הגליל המערבי אינו מסתכם רק בעכו או נקודת תצפית מרהיבה בראש הנקרה, בחבל ארץ זה גם שוכנת בקעת בית הכרם, שחוצצת כידוע בין הגליל התחתון לגליל העליון, שישה קילומטר מערבה מכרמיאל ומדרום לכביש 85.
אשתקד, יצא לדרך לראשונה בחסות אשכול בית הכרם, פסטיבל "בא לי גליל" הראשון, ועתה הוא שב אלינו, הפעם עם הפקה ייחודית שתתפרש על פני שני סופי שבוע קולינריים ברשויות האשכול.
אין הרבה מקומות כה יפים בגליל, עם קירות סלע שמתנשאים לגובה 15 מטרים, כמו קניון נחל שגור, שנקרא גם קניון בית הכרם.
הכפרים הסמוכים בבקעה — מג`ד אל כורום, ביענה, נחף ודיר אל־אסד, מציעים אף הם שפע של קולינריה מקומית ומספקים הצצה לדו קיום המתקיים הלכה למעשה באזור בין יהודים, דרוזים, מוסלמים, נוצרים ובדואים, החיים יחד זה לצד זה ומקדמים פה עסקים, תיירות ותרבות.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית בתוך כך, פסטיבל "בא לי גליל" שיתקיים במהלך שני סופי השבוע - מחמישי עד שבת בחודש מרץ (9-11.3 , 16-18.3), יציג בפני חובבי הקולינריה והטיולים את עושרו הקולינרי והתרבותי של האזור.
מטבחים שונים ומגוונים, דמויות מרתקות, בתי אוכל, מסלולי טיול, סדנאות בישול וליקוט, מחלבות, יקבים, תרבות, מסורת ואטרקציות - והכל כאמור אל מול הנוף הגלילי המרשים והצמחייה העבותה הירוקה.
צילום: גלי מרגלית בפסטיבל יתקיימו אירועים מרכזיים שישלבו שווקים ותוצרת הארץ. כך למשל אירוע מורשת דרוזית וסיורים בסאגו`ר, כפר דרוזי השוכן בגובה 512 מטר, למרגלות המתלול הזקוף של הר שזור המהווה חלק מגוש הרי מירון.
שוק איכרים בכרמיאל (17 במרץ) בו תשווק תוצרת חקלאית איכותית, מתנובת הארץ: ירקות ופירות, גבינות, תבלינים, ריבות, דבש, יינות בוטיק ובירה.
יריד אמנים טבע וקולינריה יתקיים במרכזו של רכס הר שכניה בגליל התחתון (18 במרץ), בין הפעילויות השונות תארח אלונה הוכמן לחצר פתוחה ובישול בסגנון לבנוני (17 במרץ).
צילום: גלי מרגלית. אלונה הוכמן, בישול לבנוני
צילום: גלי מרגלית. . אלונה הוכמן, בישול לבנוני צילום: גלי מרגלית. . אלונה הוכמן, בישול לבנוני
על ההר, שלושה ישובים קהילתיים יפהפיים: שכניה, מנוף וקורנית.
בישובים הללו חיים ופועלים כאמור יוצרים בתחומים מגוונים: אמנות פלסטית, כתיבה, מחול, מוזיקה, תיאטרון, בישול, שירה ועוד.
בפסטיבל תוכלו כאמור להכיר אותם באירוח, בסדנאות ובסיורים, ואל תשכחו לשאול אותם על פינות חמד ואטרקציות נוספות על ההר, כמו גם על מיקומה של טיילת הנוף היפהפיה שלהם המשתרעת על כ-800 מטרים, שלאורכה שתולים צמחי תבלין ועצים המשקיפים אל הנופים של הגליל המערבי, הר עצמון, מורדות הרי נצרת והכפרים שפרעם ואעבלין.
צילום: גלי מרגלית בנוסף, במסגרת הפסטיל יתקיים יריד אוכל ואמנים בבואכה יודפת. זהו מתחם האוכל הארטיזנלי של היישוב הקטן שבלב היער בגליל התחתון, שבו התבססה מסורת של אוכל טוב שמכינים לבד.
עוד במתחם מלבד חנויות הלחמים, הגבינות, שמן הזית ושאר המעדנים המקומיים גם חנויות ובתי מלאכה המציעים עבודות קראפט של אמנים מקומיים.
ואם כבר הגעתם לאזור, אל תשכחו כמובן לבקר ביער הקופים, המשמש כמקלט לבעלי חיים, זהו מתחם בעל ערך חינוכי ותיירותי המהווה תשתית לקשר עם החיות וצמחיית היער על בסיס כבוד ואהבה.
ביער הקופים מדגישים את הנושא כי בעלי חיים מרגישים, חשים, חשובים לעולמנו וראויים לחיות קרוב ככל הניתן לתנאים טבעיים. כפועל יוצא, הגישה במקום היא כי בני האדם הם אורחים בביתם של הקופים ביער; עם זאת ניתן להסתובב בשבילים במקום ואף מותר להאכילם במזון ייעודי.
צילום: גלי מרגלית. יער הקופים
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית לצד האירועים המרכזיים, יתקיימו בכל המועצות המקומיות באשכול סדנאות קולינריות מיוחדות.
בכרמיאל למשל יעל מקונן דגו תארח לסדנת בישול אתיופי, במשגב - סדנת בישול בטבע עם אורי צור, סדנת ליקוט בדואי עם זהיה סועאד, בבענה - יתקיימו בתים מבשלים, בדיר אל אסד - סדנת מאפים משפחתית עם סוהיר אסאדי, ובנחף - סדנת קטאייף בביתה של אום בילאל.
סדנה מסקרנת נוסעת בנושא קליעת קש (11 למרץ) תתקיים בנחף, במסגרתה מוחמד זיתון, אמן בקליעה שאמית ילמד אתכם כיצד לקלוע מקלעות קש מחיטה.
צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית צילום: גלי מרגלית
בכמו כן, בסאג`ור - מורשת דרוזית ואירוח ביתי, בראמה - סדנת מאפי טאבון במסעדת ראדה, ובמג`ד אל כרום יתקיימו סיורים המשלבים קולינריה ותרבות.
ברחבי האשכול יתקיימו גם סיורים לכל המשפחה, מסלולי טיול, טעימות במבשלות והיקבים, קונצרטים, מפגשים אנושיים, מחלבות, אטרקציות ועוד.
פרטים נוספים ניתן לקבל בטלפון: 04-8276500