יח"צ. צילום: אפרת אשל
קיטו פירה - KETO CHEF
היצרנית: "קיטו שף, המותג הקטוגני מציע מגוון מוצרים לדוגמה פירה – ממחית לבבות דקל, ממרחים מלוחים – צ`ימיצ`ורי, טפנד זיתים וארטישוק על בסיס שמן זית, ללא חומרים משמרים וללא שמנים צמחיים מעובדים, לצד קינוחים - עוגת גבינה קיטו ומוס שוקולד, שניהם ללא תוספת סוכר".
מחיר: פירה - 22 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "תתפלאו בוודאי לשמוע, אבל התזונה (ובעיקר הדיאטה) הקטוגנית עלו על במת הרפואה כבר במאה ה–19 כאמצעי לאיזון חולי סוכרת ואלו התפרסמו כטיפול אפקטיבי נגד אפילפסיה בילדים.
באחרונה הולך וגובר כוח המשיכה של הטרנד הקטוגני גם בקרב קהלים נוספים, לרבות מי שסתם מעוניין לרזות, ויעיד על כך מנוע החיפוש הגדול בעולם שנתוניו מצביעים שבין השנים –2004 ועד 2017, מְתֵי מְעַט (אם בכלל) חיפשו מידע על מזון קטוגני, אולם בשלוש השנים האחרונות חל זינוק פראי בחיפושים של המונח "קטוגני", שהגיע לשיא של כל הזמנים בינואר הנוכחי.
בתוך כך, המותג קיטו שף שהקימו יחדיו חברת מצות אביב והשף עודד טלמור, מציג מגוון רחב של מוצרים חדשים המצטרפים לסדרת המוצרים הקיימת של המותג.
מהמגוון בדקתי את הקיטו פירה, מוצר שמהווה לשיטתה של היצרנית `תחליף למנת הפירה` הפושטית שכולנו מכירים.
לא אשקר שפִּקְפַּקְתִּי מעט ביכולת של לבבות הדקל להחליף את מנת הילדות האהובה, אבל עם קצת חמאה ותבלינים שאני אוהבת - התענגתי על כך ביס!! לא להאמין שזה לבבות דקל בכלל! וכמובן שמתכונת ה"רק לחמם" - תמיד נפלאה לעצלניות כמוני, תכלס, אני מאמצת את הפירה הזה".
ציון: 9.5
יח"צ
רטבים לסלט - HELLMANN’S
היצרנית: "מהדורה מיוחדת של סדרת רטבי סלט ים תיכוניים הכוללת - רוטב לסלט בנוסח איטלקי בטעם בזיליקום ואורגנו ורוטב לסלט בנוסח ישראלי בטעם לימון וזעתר".
מחיר: 13.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "וינגרט הוא קלאסיקה מנצחת, אבל לפעמים מתחשק לחרוג מהגרסה הידועה ולקבל רוטב נפלא חדש לסלט ירוק.
אז אם גם לכם מתחשק להרים את הסלט, ממליץ לכם בחום לנסות את רוטב הלימון/ זעתר החדש של הלמנס.
הרכב הסלט הירוק שלי משתנה מפעם לפעם, אמנם עלי חסה פריכים תמיד יהיו שם, אך לעיתים אני מוסיף לסלט ירוקים נוספים, כמו עלי ארוגולה, בייבי, תרד, קייל, כשלפעמים מתווספת לה גם תוספת של פרי כמו קוביות תפוח ירוק חמצמץ או קוביות מנגו ולפחות סוג אחד של אגוז, כמו פקאן (טבעי או מסוכר).
אבל הדובדבן שבקצפת הוא הזעתר שהוספתי לסלט הודות לרוטב המשובח שהקפיץ את כל הירוק ירוק הזה".
ציון: 9.5
יח"צ. צילום: יניב קרן
רוטב סריראצ`ה - מאסטר שף
היצרנית: "רוטב הסרירצ`ה מיוצר בתאילנד ומכיל 80% (!) צ`ילי חריף כתוש. הרוטב מגיע בבקבוק מיוחד ונוח לשימוש".
מחיר: 14.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "קטשופ, טבסקו, ווסטרשייר, ברביקיו וחרדל שבו לרגע בצד ופנו את מרכז הבמה לטובת הסריראצ`ה החדש של מאסטר שף.
בין אם מזליפים אותו בפיצות, בכריכים, בפסטות, בקוקטיילים ועל בשר – נדמה שהסריראצ`ה הוותיק, מעולם לא היה כה פופולארי כמו בשנים האחרונות, ובדומה למקרים אחרים בעולם הקולינריה, נדמה שעם השפים שגילו אותו במעדניות אסיאתיות והחלו לדבר עליו, להשתמש בו ולהכניס למנות, התפשט הרוטב למפעלי היצרנים הגדולים שבחרו לאמץ אותו.
בתוך כך, בהמשך להצלחת הסדרה האסיאתית של המותג מאסטר שף, הרחיב המותג את המגוון ומציע כאמור סריראצ`ה טעים טעים החוזר בטעמו ובשמו למקורות הגיאוגרפיים של הרוטב שהשאיל את שמו משמה של עיירת חוף תאילנדית".
ציון: 10 +
יח"צ
ריבה - TRU
היצרנית: "סדרת ריבות המחוייבת להפחתה של לפחות 33% סוכר מהמוצרים המובילים בשוק (חלקם יהיו עם הפחתה של 80% וגם כאלו שכלל ללא תוספת סוכר) ולהפחתה של לפחות 20% קלוריות מהמוצרים המובילים בשוק.
הריבות ללא גלוטן, הן מכילות 50% פרי בטעמי תות שדה, משמש או פירות יער".
מחיר: 15.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "הזיכרון הכי חזק שלי מילדותי בבית סבתא הוא הצנצנות הריקות על השיש, הסירים המהבילים על הגז עם ניחוחות פרי מתוק וארון הסתרים, שבו עמדו שורות-שורות של ריבות מתוצרתה.
עד לגיל שבו התחלתי לערוך קניות בסופרמרקט, כלל לא ידעתי שאפשר לרכוש צנצנות ריבה מוכנה. עד אז פשוט חייתי במחשבה שריבה היא מוצר ביתי מסורתי, ובלתי אפשרי לייצרן באופן תעשייתי והמוני.
הריבות של המותג החדש TRU, מותג פרי פיתוחה של חברת גורי, מבוססות על הממתיק טרוביה והן פשוט העיפו לי את הפוני! הן טעימות ללא פשרות על מרכיבים איכותיים ומתהדרות בהפחתה משמעותית בכמות הסוכר והקלוריות, וטעמן, וואוו!
הריבה שהתעלתה על כולן, היא ריבת המשמש. מתיקותה מעולה, התחושה של טעם ביתי (כמעט כמו ההיא של סבתי המנוחה), מרקמה מושלם וצבעה עושה חשק לזלול".
ציון: 10 +
יח"צ
קרמבו - תן בו (וילי פוד)
היצרנית: "גרסת תן בו (גרסת המקור הדנית לקרמבו הישראלי) ללא גלוטן. הביסקוויט בממתק עשוי מתירס ותפו"א עם ציפוי בטעם שוקולד חלב".
מחיר: 28.90 ₪, למארז הכולל 12 יחידות, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיין: "התן בו הדני נראה די דמה לקרמבו הישראלי שזה כבר טוב, כי הקרמבואים החו"ליים הם תמיד פחוסים ומשונים. גם המבנה שלו הוא קרמבואי למשעי: עוגייה, עליה קציפת ביצים מתוקה ומעל ציפוי סוג של צימקאו.
החידוש שמציעה וילי פוד, יבואנית המותג, היא תן בו בגרסה נטולת גלוטן, שמטרתו היא לאפשר לחולי הצליאק ולנמנעים מגלוטן להנות מהממתק האהוב ללא שום מגבלה.
והטעם? ובכן, לטעמי קציפת הביצים מתוקה אפילו יותר מאשר בקרמבו הישראלי המוכר, שזה כבר מאוד מתוק וגם העוגייה פחות משמעותית (דקה מאד) מזאת הישראלית. היתרון היחיד שמצאתי בתן בו, טמון בעובדה שהוא נטול גלוטן ובך מאפשר גם לנמנעים ליהנות מקרמבו".
ציון: 8
יח"צ
חטיף בוטנים - אסם
היצרנית: "במבה דובים – מהדורה מוגבלת של הבמבה הקלאסית המוכרת בצורת דובים".
מחיר: 4.90 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
דבר הנסיינית: "במבה היא במבה היא במבה, אבל.... הבמבה דובים ולמרות שמרקמה וטעמה זהים לבמבה המוכרת והאהובה מוצעת בצורה חדשה - דובים חמודים לאללה, הנתאימים עצמם לעידן האינסטוש שמחייב לעלות לרשתות תמונה של כל גימיק חביב".
ציון: 9