צילום: אתר רשמי - lasommeliere.com
פעם מספיק היה לאחסן את בקבוקי היין בארון, אולם ככל שהתפתח הענף התפתחה גם ההבנה שצרכני יין משפיעים על חיי היין שרכשו מהרגע שבחרו בו מבין מגוון היינות ועד לרגע שבו יבחרו לחלץ את פקק השעם ולפנות לטקס הלגימה המיוחל.
אחת התובנות הברורות היא שיין מוכרחים לשמור בשכיבה, במקום קריר ואפלולי כמה שניתן (ודאי שלא במטבח), ואם אפשר, עדיף לעשות זאת במקרר יין ייעודי, עם שליטה על הטמפרטורה והפרדה בין היינות האדומים ללבנים.
מדוע בשכיבה אתם תוהים?
ובכן, מתברר כי האויב הגדול של היין בעת האחסון הוא החמצן באוויר. החשש פן פקק השעם יתייבש, יתכווץ ולא יצליח למלא עוד את תפקידו כאוטם, מאיים על עתידו של כל בקבוק יין ולכן כדי להבטיח את המגע בין היין לפקק - יש לאחסן את הבקבוק במצב שכיבה.
מסיבה זאת כמובן יינות הסגורים בפקקים שאינם עשויים משעם אין חובה לאחסן בשכיבה..
צילום: אתר רשמי - lasommeliere.com באיזו טמפרטורה מומלץ לשמור יין?
ככלל יינות אדומים מומלץ להגיש קרים מטמפרטורת החדר (15-20 מעלות) ויינות לבנים בטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת מקרר יין ביתי - 7-12 מעלות.
יין מבעבע או לבן קליל המיוצר באקלים קר מומלץ להגיש בטמפרטורה המוגדרת "קרח" - בין 3-7 מעלות והטמפרטורה המומלצת להגשת רוזה ויין לבן עשיר ובעל גוף מלא נעה בין 7-12 מעלות.
אדום קליל ופירותי כדאי לצרוך כשהוא בטמפרטורה של 12-13 מעלות, חלקם אפילו ב-10 מעלות, הכל שאלה של חומציות. כך או כך, – מרגע פתיחת בקבוק היין רצוי לסיימו תוך כארבעה עד חמישה ימים, ובזמן הזה חשוב ביותר לשמור אותו במקרר!
ואם במקררי יין עסקינן, זוהי הזדמנות לבשר כי חברת ברימאג המתמחה ביבוא, בשיווק וההפצה של מותגי חשמל לשימוש ביתי, נכנסה לראשונה לקטגורית מקררי יין לבית.
במסגרת זו היא בישרה השבוע במסיבת עיתונאים שקיימה כי קיבלה את הזיכיון הבלעדי לייבוא ושיווק של מותג מקררי היין הצרפתי La Sommeliere (לה סמולייר) מבית FRIO.
צילום: אתר רשמי - lasommeliere.comהמותג לה סמולייר נוסד ב-1993, והוא מתמחה כאמור בייצור מקררי יין בייתיים מעוצבים.
באירוע השקת המותג, ציין יאיר רוזן - מנכ"ל ברימאג יבואנית המותג כי בכל היקבים ברחבי תבל מאחסנים יין בשכיבה לשם שימורו והשבחתו בבקבוק, ואף יקב לא מאחסן בקבוקים בעמידה.
לדבריו הצורך במקררים מיוחדים ליין בולט במיוחד בארץ, שכן להבדיל מאירופה, בה הטמפרטורה הממוצעת במרתפי יישון היין היא 12-16 מעלות, בישראל הטמפרטורה בבתים מגיעה בקיץ ל-25-30 מעלות, וברוב הבתים לא מפעילים מזגנים במשך היום.
צילום: אתר רשמי - lasommeliere.comעוד פקטור מהותי לדבריו הוא הלחות. מתברר כי הלחות המומלצת לאחסון ויישון יין היא 60-70 אחוז, לחות שתשמור על גמישות השעם ותמנע כאמור את התייבשות הפקק וחדירת האוויר לבקבוק.
מקררי יין של המותג ישמרו על בקבוקי היין מההבדלים הקיצוניים בחום ובלחות הנגרמים כשמפעילים את מערכות המיזוג. אי לכך חשוב להשקיע במקרר המצויד בדלת זכוכית שתגן מקרני השמש או במקרר בעל דלת אטומה, שצמנע כניסה של קרני אור המפריעות לתהליך יישון היין ותפגע באיכותו.
"אנו שמחים על הכניסה לזירות חדשות, המותג לה סמולייר מהווה סינרגייה מלאה לקולקציית המותגים של החברה. לצרכן הישראל שאוהב, מעריך ומתחבר לתחום היין זוהי בשורה אמיתית, הן מבחינה צרכנית והן מבחינה טכנולוגית", סיכם רוזן.
מחירים: 1,990-17,900 שקלים, בחנויות מוצרי חשמל ובאתר המותג.