צילום: אתר רשמי
בשנים האחרונות הישראלים מבינים משהו שבחו"ל כבר יודעים מזמן - קפה זה אומנות.
פולי קפה שנבחרו בקפידה, קלייה, טחינה וחליטה - הפכו לשם דבר. החוויה המרגשת זאת של חליטה מקלייה במקום, כשהסירופ הכהה והסמיך זורם היישר לספל, היא רגע מכונן בחייו של חובב קפה רציני.
אך אליה וקוץ בה. לטריות מתברר משמעות עצומה בטעמו של הקפה ובהתאמה עולה גם חשיבותו של מועד הקלייה של הפולים. ככל שהקלייה סמוכה יותר למועד הכנת הקפה, איכות הקפה גבוהה יותר. קפה קלוי נמצא בשיא טעמו בין ארבעה ימים לשבועיים מיום הקלייה, לאחר מכן הוא מאבד במהירות מהטעם ומהגוף.
בנוסף, הבדלים קטנים בדרגת הקלייה הופכים להבדלים משמעותיים בטעם ובמרקם הקפה בכוס. דרגת הקלייה הנכונה היא אומנם עניין של טעם, והדרך היחידה להגיע אליה היא בניסוי וטעייה.
אולם כשבית הקפה מבקש לאפיין את הקפה שלו בארומה ובטעם מובחנים וקבועים הוא מחוייב לדייק (בכל פעם מחדש) בתהליך הקלייה, ולהקפיד לטחון את הפולים בסמוך ככל הניתן לחליטה, שכן שטח הפנים העצום של הקפה הטחון גורם לו להתחמצן במהירות.
צילום: אתר רשמי מהסיבה הזאת (העדר ידע ומקצועיות הנדרשים לביצוע הקלייה) כמו גם בשל העלויות הגבוהות של ציוד הקלייה והתהליך הארוך בנקודת הקלייה, מרבית מבתי הקפה בארץ אינם מוכרים קפה שנקלה במקום.
למעשה רוב בתי הקפה והמסעדות בארץ רוכשים את הקפה שלהם ממספר מצומצם של חברות גדולות או מבתי קלייה מקומיים קטנים, והתוצאה היא שברובם מגישים את אותן תערובות קפה שהחברות הללו מציעות.
מעתה חידוש. שירות Roastelier by Nescafé המוצע לבתי הקפה ולמסעדות במטרה לאפשר להם להציע ללקוחותיהם קפה אולטימטיבי שיורכב מתערובות אישיות לפי טעם.
עניין זה מתאפשר הודות לטכנולוגיית PrimeRoast שמעניקה לבתי הקפה את היכולת לקלות את הפולים בתוך בית הקפה עצמו, וכך לייצר ולהציע ללקוחותיהם פרופילי טעם שונים ואף לייצר קפה בעל חתימה ייחודית שיורכב מתערובת אישית של שילובים של מקורות הקפה (קולומביה, אתיופיה או ברזיל) ורמות הקלייה כך שהתוצאה שתוגש תהיה למעשה ייחודית למקום.
שירות הרוסטלייה כבר זמין בשני בתי קפה מובילים: בקפה מונטי מרחוב מונטיפיורי בתל אביב ובתושה בייקרי, באכזיב.
יש להניח כי בקרוב מאד בתי קפה נוספים יאמצו את ה-Roastelier, בעיקר אלו מביניהם שכבר מודעים לנחיצותו של קפה טוב וייחודי לחווית הבילוי במקום.
בנוסף, יקרוץ השירות גם לבתי קפה המעוניינים להציע ללקוחותיהם הקבועים לקחת הביתה את הטעם האהוב והמוכר להם מבית הקפה, בדמות תערובת העשוייה מאחוזים משתנים של זנים ופולים מאזורים שונים, וטחונה כדי להתאים לשימוש במכונת האספרסו הביתית.