יח"צ. באדיבות המותג
עד כמה צבעי השיער באמת מזיקים לו?
הסברה שהשיער הוא אוסף של תאים מתים, ולכן זה לא ממש משנה מה מורחים עליו - שגויה!
השיער הוא למעשה איבר לכל עניין ודבר וככזה הוא מושפע ממש כמו העור מגורמים חיצוניים כמו לחות, לכלוך וחשיפה לשמש, ומגיב לתכשירי טיפוח לרבות פרוצדורות שונות כמו החלקת שיער, סלסול או צביעה.
צבעי השיער שצריכתם בשנים האחרונות מאופיינת מגיל צעיר יותר, מכילים כידוע תערובת חומרים וכימיקלים אגרסיביים ששורפים את השיער (מולקולות צבע, אמוניה וקרם חמצן).
תפקיד האמוניה "לפתוח" את השכבה החיצונית של השערה (הדומה במבנה שלה לרעפים), ולאפשר לקרם החמצן להיקלט בתוכה ולהרוס את המלנין (צבען) שבה.
יח"צ. באדיבות המותג ואם כל זה לא מספיק, הרי ישנם צבעי שיער המכילים חומרים אגרסיבים כמו ניטרובנזן ואנילין, הנספגים בקרקפת פוגעים בה ומייבשים את מעטפת ההגנה של השיער, או פאראפנילן דיאמין (PPD), העשויים לגרום לתגובה אלרגית, שעשויה להתבטא בגרד, באדמומיות, בבצקת ובנפיחויות סביב העיניים, המצח והעורף.
תהליך הבהרת השיער למשל מבוסס על הוצאת הפיגמנטים מהשיער, זהו תהליך כימי מוגבל ללא זמן השפעה מוגבל, ולכן לעיתים בתהליך שכזה (בעיקר במצבים בהם לא מקפידים על דיוק בזמן ההיחשפות לחומר) - השיער יחתך ויישבר.
גם תהליכים של שינוי צבע השיער (למשל מבלונד לצבע כהה) ותנודות גדולות בצבעים - נעשים בתהליך כימי עמוק וארוך הפוגע בשיער, במהלכו מנטרלים השפעות קודמות ומתאימים באופן משולב ואיטי את הפיגמנטים עד להגעה לצבע המיוחל.
משום שצבע וגוונים, הם מתכון נדרש לשדרוג ההופעה, החלה להתפתח בשנים האחרונות מגמת ההתחשבות בבריאות השיער, שאינה מתעלמת מהרצון (והצורך) של נשים רבות לצבוע את שערן.
ביטוי לכך אפשר לראות בפורמולות הזנה מתקדמות לשימוש מקצועי במספרות, שנועדו להגן על השערה מהכימיקלים המעורבים בתהליך הצביעה ובמוצרי השיער המשלימים לשימוש ביתי המתהדרים ב-PH של 5-5.5, מינון עשיר בלחות שתכליתו לספק הגנה למעטפת השיער.
יח"צ. באדיבות המותג CHROMA ABSOLU: הסדרה שתגן על השיער מנזקי צביעה, הבהרה וגוונים בתוך כך, השיק מותג הטיפוח המקצועי לשיער KÉRASTASE (קרסטס) סדרת טיפוח חדשה ייעודית לשיער צבוע - CHROMA ABSOLU (כרומה אבסולו), המיועדת לטענת היצרנית "לשקם ולהזין שיער צבוע - מבפנים כלפי חוץ, במטרה לשמר את הצבע ולהותיר את השיער רך, מלא לחות וברק".
בבסיס הסדרה החדשה, ניצבת ההבנה לאתגרים ששיער צבוע ותהליך הצביעה בפרט מציבים.
טיפולי צבע חוזרים ונשנים מותירים את סיבי השיער פגיעים יותר, ורגישים יותר מול גורמים סביבתיים. בית קרסטס עמל על פיתוח פורמולה משקמת לסיבי השיער, הכוללת תוספת הגנה מפני יובש, רדיקלים חופשיים ונזקים חיצוניים שפוגעים בברק, בנראות ובבריאות הכללית של השיער.
יח"צ. באדיבות המותג הסדרה מונה 6 תכשירים המתהדרים בפורמולה הכוללת קומפלקס מרכיבי חומצות המוכרות בסגולותיהן: חומצת אמינו עם יכולת מיוחדת לחדור לשיער ולחזק את סיבי השיער מבפנים; חומצה לקטית - הידועה בתכונות הפילינג העדין שלה, המיועדת "ללכוד" מינרלים שבכוחם לפגוע בברק של השיער וחומצה טרטרית - המסייעת לסיבי השיער לעמוד בפני אתגרים חיצוניים ולשמר רכות וברק.
בנוסף, שולבה בתכשירי הסדרה סנטלה אסיאתיקה, רכיב ממקור צמחי בעל תכונות מרגיעות ומשקמות.
יח"צ. באדיבות המותג האם זה יעיל?
ככל הנראה שכן. השיער כידוע בנוי מחלבון, בעיקר מחלבון הנקרא קרטין, המיוצר ע"י חומצות האמינו ליזין, מתיונין ופנילאלנין - אלו חומצות שהגוף אינו מייצר בעצמו וצריך לקבלן מבחוץ (מזון).
גם חומצות האמינו ציסטאין ומתיונין מהותיות לשיער עקב קשירתן לגופרית, שכן הגופרית דרושה ליצור קולגן וקרטין תקינים, התורמים לחוזק השיער.
משום התובנה וההבנה שמאד משנה מה אנו מורחים על השיער - נדמה כי לשילוב של חומצות אמינו בתכשירים ייעודיים חשיבות רבה.
יח"צ. באדיבות המותג בתכשירי הסדרה שולבה החומצה הלקטית שלה מיוחסת היכולת לשקם ולבנות מחדש את מבנה השערה.
לב סיב השערה מכיל רשת מורכבת של תאי קליפה המוחזקים יחדיו על ידי קשרים יוניים. הקשרים הללו חשופים מדי יום, לגורמים סביבתיים ועם הזמן הם נחלשים ונשברים. תאי הקליפה מתפצלים ומבנה סיב השערה נמצא בסכנה, גורמים אלו מזיקים לשיער שהופך לשביר, חסר ברק ונוטה לאבד את צורתו.
ההבנה המדעית כיצד בדיוק הקשרים בין היונים שומרים ומגנים על רשת התאים בתוך סיב השיער היא ככל הנראה מקור הבחירה של היצרנית לשלב בתכשיריה חומצה לקטית, וזאת על מנת להגיע לעומק סיב שערה ולסייע לבנייתו המחודשת.
יח"צ. באדיבות המותג החומצה הלקטית פועלת לשיקום השיער מבפנים וכך סיבי השיער זוכים בברק וחיות. התאים מתאגדים יחדיו ביתר חוזק ויוצרים מחסום הגנה יעיל כנגד נזקי הסביבה. הקשרים היונים נבנים מחדש בצורה אחידה ומושלמת.
רכיב מסקרן נוסף המככב בסדרה הוא תמצית סנטלה אסיאתיקה שפעילותה הקוסמטית מוכרת כמזרזת יצירת מרכיבים בעור המסוגלים להחזיק לחות, תוך שיפור גמישותו ותפקודו התקין של העור.
נשאלת השאלה האם ניתן להסיק על סמך המידע הקיים כי הסנטלה תשפיע גם על השיער, עוביו ושיפור מראהו?
להערכתי – יהיה הגיוני לשער כי תהיה לרכיב זה השפעה כלשהי על שיפור מראהו ותפקודו של השיער הבריא, וגם אם לא יועיל שהרי בוודאי לא יזיק.
מחירים: אמבט חפיפה (שמפו) - 109 ₪ ל-250 מ"ל. פונדנט (קונדישנר) - 159 ₪ ל-200 מ"ל. מסכת הזנה - 314 ₪ ל-500 מ"ל. טיפול לאורכי השיער- כרומה גלוס, - 165 ₪ ל-210 מ"ל. סרום כרומה תרמיק - 165 ₪ ל-150 מ"ל, במספרות מורשות המותג.