יח"צ. צילום: נמסר על ידי רהב תקשורת
המלון הראשון של תל אביב ברחוב לילינבלום 9, בנוה צדק, נפתח מחדש, על ידי דומיניק רומנו ורשת MGallery, כמלון בוטיק הכולל את הבניין ההיסטורי לצד אגף חדש בן חמש קומות המנותק מהמבנה לשימור.
לאחר שנים בהן עמד הבניין בן שתי קומותיו במצב פיזי ירוד, הוא שופץ והפך לאחד המלונות היוקרתיים בעיר, שלמרות גודלו מתהדר בספא מפואר, הראשון בישראל מבית המותג הצרפתי קלרינס (Clarins), כמו גם במסעדת ל׳אפוק (L’Époque) מקבוצת רובושון שתוביל את כל הקולינריה במלון, לצד בריכת שחייה ובר הממוקמים על גג הבניין הצופה לים.
"בשנות נעורי בתל אביב הקטנה של אז, נשאלתי לא פעם היכן נולדת? השבתי בתל אביב, בלא מעט גאווה", כתבה שולמית גנור-אלקנה בספרה "לילינבלום 9", שבו היא מתארת את בית סבה וסבתה, מנחם ומלכה אלקונין, ששימש כאמור גם כבית המלון הראשון בעיר העברית הראשונה.
יח"צ. צילום: סיוון אסקיו
המלון נבנה בשנת 1913 על ידי מנחם אלקונין, יערן מרוסיה, שעלה לפלשתינה ב-1912 עם בנו הבכור כדי לבנות בית בארץ ישראל לאשתו ולששת ילדיהם.
הבית שבנה מאבן כורכר בסגנון אקלקטי-קלאסי בשטח ריק שהיה אז בין שכונת נוה צדק לאחוזת בית, כלל קישוטים ועיטורים כמו מעקות, עמודי אבן מסוגננים, סיפי חלונות וכרכובים כשבתוך הבית קושטו קירותיו בציורי קיר שהיו שכיחים באותה תקופה.
יח"צ. צילום: סיוון אסקיו מלבד היותו בית המגורים של המשפחה, תפקד המבנה כבית מלון שנחשב בשעתו למפואר מאוד והיה לבניין הגבוה ביותר בתל אביב.
המלון הכיל 38 חדרים, בשתי קומות (מאוחר יותר נוספה קומה שלישית מאחור) ובין כתליו התארחו "אישים רמי דרג מלבנון ומסעודיה", כפי שמציינת גנור בספרה.
ואכן, אורחים ידועים שהו בו, החל מאלברט איינשטיין, דרך דוד בן גוריון ויצחק בן צבי ועד למלך עבדאללה (סבו של המלך חוסיין).
יח"צ. צילום: סיוון אסקיו ב-1917, עם גירושם של תושבי תל-אביב מהעיר, עברה משפחת אלקונין לפתח תקוה, משם לזכרון יעקב ואחר כך לצפת, בתקופה זו נשמר המלון על ידי צעירי ת"א, שקיבלו אישור מהשלטון העות`מני להישאר בה כדי לשמור על הרכוש.
עם שובה של המשפחה לעיר ב-1920, הופעל המלון בשנית, ואת ניהולו הפקידה האלמנה הטרייה מלכה אלקונין בידי פייבלושה (שרגא) זוסמנויץ ששינה את שמו ל"מלון אלקונין צנטרל", "שם עם ניחוח קוסמופוליטי ושיק אירופאי", כותבת גנור בספרה.
מלכה ובני משפחתה המשיכו לגור בבית עד לשנות ה-80, מהמאה שחלפה.
יח"צ. צילום: סיוון אסקיו במרוצת השנים, עם התפתחותה המהירה של תל אביב וריבוי בתי המלון בה, איבד המלון את יוקרתו וב-1931 הפכו חדריו לחדרים מרוהטים וזולים להשכרה לפליטים ולעולים חדשים.
בשנת 1947 נפטרה מלכה והורישה את הבית לכל ילדיה. בנה לוי (ליפא) המשיך לנהל את ענייני הבית, אולם מצב הבניין הלך והידרדר ובהדרגה הפך לאכסניה של בתי מלאכה זעירים.
יח"צ. צילום: רון קדמי. דומיניק רומנו ואדריאנה שור
בשנות ה-70 ננטש הבניין, ועשור אחר כך הוא נמכר לנתן מוזס, שהיה לבעליו עד לרכישתו הבאה על ידי דומיניק רומנו, איש עסקים ויזם יהודי צרפתי, שבמשך כ־12 שנים שיפץ את ההמבנה המרכזי הראשי שהוכרז על ידי עיריית תל אביב כמבנה לשימור.
ב־3 בינואר 2023, יושק המלון על 44 חדריו לרבות שתי הסוויטות. כל חדרי המלון מתהדרים בשירותים גדולים ומרווחים, וניחנים בעיצוב ושיק צרפתי.
מחיר הלינה במלון ינוע בין 1,500 ל־4,000 שקל ללילה — חלק מהחדרים שוכנים במבנה המחודש וחלקם בבניין של שש קומות המחובר לו בגשר.
יח"צ. צילום: סיוון אסקיו בנוסף, יפעל במלון ספא של מותג הטיפוח הצרפתי קלרינס ובו חמישה חדרי טיפולים וחמאם.
קלרינס שהוקם ב־1954 ידוע כמותג קוסמטי מוביל בתחום שילוב הצמחים. מוצרי הטואלטיקה של המותג יעמדו לרשות האורחים גם בחדרי המלון.
מסעדת ל׳אפוק תפתח את שעריה בקומת הכניסה של המלון. זוהי המסעדה הראשונה של קבוצת רובושון בישראל, המעוטרת ב-31 כוכבי מישלן מסביב לעולם.
שף המסעדה יהיה יוג׳ין קובאל (Eugene Koval) שינצח על תפריט המלון ויגשים חלום ישן של רובושון שלא הספיק לממש בימי חייו - להקים מסעדה בעיר הלבנה בפרט ובישראל בכלל.