יח"צ
אם מרגיש לכם שכולם מסביבכם מזריקים חומרי מילוי ומחליקים קמטים, אתם ממש צודקים!
ההערכות הן כי במרוצת שנה נתונה מוזרקים בארץ כ-78,600 מזרקים עם חומצה ההיאלרונית ומדי יום מוזרקים 547 טיובות של בוטלינום טוקסין (בוטוקס).
חומרי מילוי מחומצה היאלרונית
בשוק קיימים שלושה סוגים עיקריים של טיפולי הזרקות לפנים, רוב חומרי המילוי הם על בסיס חומצה היאלורונית (מהמותגים: רסטילן, ג’ובידרם, תיוסיאל, Revanesse, בולטרו, פרינסס, AaHyal, סטילאז ועוד). ההיאלרונית המוזרקת מתחת לקמט ומובילה להרמת העור, קצת בדומה לניפוח בלון.
הקמט השקוע מקבל הודות לחומצה ההיאלרונית "תמיכה" מלמטה, שמרימה אותו עד לפני העור ובכך גורמת לו להעלם.
לצדה, ישנם גם חומרי מילוי שאינם על בסיס ההיאלורונית, אבל גם הם בעלי יכולת התפרקות על ידי מנגנוני הגוף (קלציום הידרוקסי אפטיטי או רדיאס).
הזרקת "בוטוקס"
הסוג השני של הזרקות לפנים - בוטוקס (מהמותגים: אלרגן, דיספורט ועוד), הנחשב לטיפול האסתטי הנפוץ ביותר.
שיטה זאת מובילה בטיפול קצר, פשוט, מהיר, שתוצאותיו בטוחות, ללא סיכונים משמעותיים לטישטוש, שלא לומר העלמת קמטים על ידי החלשת השרירים שאמונים על הופעת הקמטים והקימטוטים (בעיקר במצח).
יח"צ
חומרים המתבססים על תגובת הרקמה
הסוג שלישי שבו עסקינן, הם חומרי הזרקה ביוסטימולטורים, המתבססים על תגובת הרקמה לחומצה הפולי-לקטית (סקולפטרה), אלנסה (פוליקפרולקטון) ואסטפיל (PDLLA).
החומרים הללו מכילים, על פי רוב, חומר נוזלי או ג`ל המשמש כנשא, אשר בתוכו כדוריות מיקרוסקופיות, הנשארות ברקמה אחרי שהנשא נעכל ונעלם, הן מגרות את הפיברובלסטים (תאים המצויים ברקמת חיבור ובונים את הסיבים) של הדרמיס לבנות סיבי קולגן חדשים סביבן.
זהו גם יתרונם של הביוסימולטורים, ביחס להזרקות הפופולריות האחרות בענף, משום שההזרקות מהדור החדש לא רק מטפלות בנפח שאבד כתוצאה מגיל, אלא תורמות משמעותית גם לאיכות העור וליצירת קולגן ואלסטין.
הסקולפטרה למשל מכילה חומצה פולי-לקטית, המעוררת תהליך ביולוגי, שמגרה יצירת מרכיבים צעירים בעור, ובעיקר סיבי קולגן.
האלנסה - חומר אורגני המכיל בתוכו 30% פוליקפרון – חלקיקים שמעודדים את זרימת הדם לייצור וחידוש רקמות העור והאלסטין שבו.
והדנדש בחבורה - האסטפיל, חומר המורכב מחומצה פולי-קטית, הממריצה באופן טבעי את תאי העור לייצר קולגן שאבד ומחדשת בעדינות את נפח הפנים לאורך זמן.
יודגש כי בניגוד לחומרי המילוי האחרים לקמטים, השפעתן של הזרקות הביו-סימולטור מתפתחת 4-8 שבועות לאחר הזרקתן (תלוי במותג) ותוצאתן מחזיקות מעמד בין 16-30 חודשים, משום שהן אינן עובדות כאמור רק כמילוי מכאני של חלל, אלא פועלות ליצירת סינתזה וגירוי של הקולגן מהגוף עצמו.
אסטפיל - שיפור איכות העור במרחק נגיעה
"האסטפיל הוא לא חומצה היאלרונית וגם לא פילר" אומרת ד"ר להבית אקרמן – מומחית לרפואת עור ומבארת, "זהו רכיב המיועד מחד למלא את הקמטים והקמטוטים ובכך לתרום למראה עור פנים חלק ורענן ובעל תווים מוצקים שהכיוון הכללי שלהם הוא מעלה, ומאידך לסייע ביצירת קולגן ובעצירת תהליך ההזדקנות על ידי מילוי מאגרי הקולגן שהידלדלו עם השנים (אנו מאבדים כ-25% מסך הקולגן בגוף עד גיל 45) ובכך לסייע לקולגן הטבעי להמשיך ולפעול למילוי הקמטים והקמטוטים".
ד"ר אקרמן: "תפקידו המרכזי של האסטפיל הוא לעודד את ייצור הקולגן ולהשיב את איכויות העור המקוריים. זהו חומר שנספג ומתכלה ביולוגית, הממריץ באופן טבעי את תאי העור לייצר קולגן. הוא פועל כדי להחליף קולגן שאבד ולחדש בעדינות את נפח הפנים לאורך זמן, וכך להעניק למטופל מראה טבעי צעיר יותר".
מהו יתרונו של האסטפיל מול מתחריו? משווקת המוצר - חברת פרומדיקס ישראל מציינת כי בהשוואה למוצרים אחרים, האסטפיל מתמוסס בצורה חלקה ומהירה יותר (30 דקות), זאת בנוסף לעובדה שמחט ההזרקה אינה נסתמת במהלך הטיפול, ושאין צורך לעסות את האזור המוזרק לאחר הטיפול.
בנוסף, הם מציינים כי התוצאה מחזיקה מעמד בין 18-28 חודשים.
חשוב לציין כי מרכיב ה-PDLLA ממנו עשוי האסטפיל (100% מרכיבים בוטניים טבעיים), נבדק קלינית במשך 10 שנים והוכחה בטיחותו על ידי ה-FDA.
למי מתאים הטיפול? באסטפיל ניתן להשתמש לכל הפנים, לרבות באזור הרקות והלחיים. ניתן באמצעותו לשפר את קמטי הנזולביאלים (קמט הממוקם בין האף לפה. מדובר בקפל הנוצר בשל אובדן האלסטיות של העור וירידה בנפח השומן העמוק בלחי, אשר גורמים לעור לצנוח מטה), המריונטות (קמט שכיח המזכיר בובת מריונטה על חוטים. זהו קפל עור שמקורו באובדן האלסטיות של העור, בירידה בקולגן, בירידה בנפח השומן בלחיים ובסנטר, בספיגה של עצם באזור הלסת ובספיגה של השיניים), ולטפל בקווי המתאר של הפנים, בהתרופפות כללית ובצניחת העור.
בנוסף, הטיפול מתאים גם לשיפור הקמטוטים ביד ובצוואר.
כמה טיפולים נדרשים לקבלת תוצאה מיטבית? המשווקת ממליצה לקבל טיפול הכולל 2-4 אמפולות במפגש, עם מרווח של 4-6 שבועות בין טיפול לטיפול.
כמו כן חשוב לציין כי מספר הטיפולים וכמות החומר לו יזדקק המטופל, ישתנו בהתאם למבנה הפנים, לכמות הרקמה החסרה, וגם בהתייחסות לטיפולי מילוי קודמים שכבר עבר המטופל.
בחרו את הרופא, לא את החומר
לאחר הסיקור הארוך בין חומרי המילוי השונים, יש להניח שחלקכם מרגיש מעט מבולבל ונבוך, במה לבחור?
זה מאד קשה להמליץ באופן נחרץ וכוללני על טיפול ספציפי לכל המטופלים הפוטנצייאלים, אולם ההמלצה הגורפת היא לבחור את הרופא ולא את סוג התכשיר.
תכשירי ההזרקה וחומרי המילוי נגישים לכל הרופאים המטפלים ומי שיודע להזריק תכשיר אחד, סביר שידע להזריק גם אחרים, מתוך כך, אין לרופאים שום אינטרס (אפילו לכאורה) להעדיף תכשיר אחד על פני האחר.
עם זאת, כן חשוב לשתף את הרופא ולספר לו מה בדיוק מפריע לכם, לשמוע מפיו מידע על הפתרונות האפשריים, היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם - ויחד איתו לבחור את הטיפול המיטבי עבורכם.
* את טיפול האסטפיל ניתן לעבור בקליניקה של ד"ר להבית אקרמן