יח"צ. צילום: רונן מנגן
ההצלחה ההיסטרית של המונח "אורגני" הובילה רבים בענף הטיפוח לאמץ אותו.
אם בעבר יכולנו למצוא מוצרי טיפוח אורגניים אך ורק ברשתות ובחנויות טבע, לרוב מוצגים על מדף צידי ונידח, הרי שהיום אפילו בסניפי הפארמים כבר ניתן למצוא קוסמטיקה אורגנית, ואפילו רשתות הביוטי העצמאיות מציעות לצד תכשיריהן הקונבנציונאליים סדרות אורגניות ייעודיות.
שוק הקוסמטיקה הטבעית והאורגנית מהווה כ-25% מכל קטגוריית טיפוח הפנים, מגמה שהיא עדיין לא מספיק רחבה בארץ, אולם הכניסה של רשת הטיפוח סבון לתחום, בהחלט מבשרת על התחלה של שינוי לכיוון הזה.
סבון שהחלה את דרכה ב-1997 עם חנות דגל ראשונה ברחוב שינקין בתל אביב, הפכה בחלוף שנים בודדות לחברה לבינלאומית.
בסוף 2016 היא נרכשה על ידי ענקית הקוסמטיקה הצרפתית איב רושה (Yves Rocher), חברה שכידוע מרבית ממוצריה על בסיס רכיבים טבעיים, נתון שאף קרב את המותג סבון צעד נוסף לקראת כניסתו אל השוק האורגני.
יח"צ. צילום: רונן מנגן
ואכן, שש שנים בלבד לאחר רכישת החברה, חושפת סבון סדרת מוצרים אורגנית ראשונה מתוצרתה המיועדת לטיפוח הפנים.
יצוין, בעולם עדיין לא קיימת תקינה אחידה ונחרצת למוצרי קוסמטיקה אורגניים, אולם הארגון הבולט ביותר המעניק תו תקן אורגני הוא "אקוסרט" (ECOCERT) הצרפתי. הקריטריונים שלו קובעים שעל המוצר להכיל 95% של מרכיבים ממקורות צמחיים ולפחות 10% של מרכיבים אורגניים. בנוסף, חל איסור על שימוש במרכיבים סינטתיים והאריזות עצמן צריכות להיות מחומרים שניתן למחזר.
בנוסף ישנו תו אורגני נוסף, אותו מעניקה קוסמוס (COSMOS) אף הוא ארגון צרפתי, שהקריטריונים לקבלתו די דומים לאקוסרט, למעט הנתון המתייחס לסך הרכיבים האורגני, הווה אומר לפחות 20% מסך מרכיבי המוצרים מחוייבים להיות בעלי הסמכה אורגנית.
בתוך כך, נושאת הסדרה החדשה את תו הקוסמוס היוקרתי (למעט המוצר Rose Steam), המעיד כשכל המוצרים בה נטולי חומרים משמרים (פראבנים, פנוקסיאתנול ומתיליסוטיאזולינון), שמנים מינרליים, סיליקונים, מלחי אלומיניום וחומרי צבע וריח סינתטיים.
הסדרה כוללת ארבעה מוצרים, שלושה מהם כאמור נושאים תו אורגני: קרם המותאם לשימוש ליום וללילה העשוי מ-99% רכיבים טבעיים, לרבות מי ורדי דמשק, מינרלים מים המלח ושמן ורד דמשק, סרום להגברת הזוהר הטבעי של העור המועשר ב-8 שמנים בוטניים ותמצית שמן שתכליתה לספק לעור לחות.
המוצר האחרון, טיפול אדים לביצוע דיטוקס בעור ולתחושה של ספא ביתי, עשוי מתערובת של מלחי ים המלח ועלי כותרת של ורד דמשק מיובשים. מוצר זה אינו נושא את תו התקינה של קוסמוס, אולם מדובר במוצר מפנק למדי שמשלים את האווירה.
מבחן התוצאה:
מצוייד במטען האקדמי שמבאר במדוייק מהו תכשיר אורגני, בחנתי את שלושת התכשירים החדשים של סבון, ומשום שאני בחור שטחי למדי אתחיל כמתבקש במראה החיצוני.
האריזות, הממוחזרות כמובן, ססגוניות ומזמינות, עם אותו שיק אהוב ומוכר של המותג, הפעם הוא מוגש בוורוד אטרקטיבי. המרקם של המוצרים שונה אך מיוחד, קרם הפנים ניחן בריח נהדר, המרקם שלו נעים והתחושה הכללית שהוא מספק רעננה ונעימה מאוד.
תמצית השמן, כצפוי מתהדרת במרקם שמנוני מאוד (בקיצור: זה שמן), אין זה סרום במובן המקובל של תכשירי סרום שמנוניים, שכן פחות יסתדר למרוח מעליו קרם פנים ואיפור, אבל יש כאמור גם סרום מופלא בסדרה, וזה מותיר את העור עם תחושה מאוד חלקה וגמישה.
באופן כללי זוהי חוויה שימוש קצת שונה מהמקובל, ירוקה, נקייה ורעננה. יש מי שיצטרכו להתרגל לזה, אבל אני ממש מרוצה.