יח"צ. צילום: שלומי אלפסי
כשהוזמנתי לסקר את סלון יווני של השף גיא פרץ, התחילו המרמורים, מה יווני עכשיו? למה ב-20.00? זה לא מסתדר לי עם דיאטת שקר כלשהו שבחרתי החודש, אבל כהרגלי הלכתי ממורמרת ורעבה.
המקום נראה ונושם יוון, הצבעוניות הכחולה לבנה, העציצים שמפארים את הקירות, הבוזוקי, הבר שנראה כמו נעקר מבר יווני ואיך לא? האוכל. בקיצור, יוון של הביוקר במלוא הדרה.
כשהגענו, זוגי ללעיסות ואני, היינו לבד, "מוזר", חשבתי, "אמנם אמצע שבוע אבל בכל-זאת תל אביב, ופה כולם אוכלים כל הזמן", תוך פחות משעה המקום היה מלא עד אפס מקום, באנשים שבאו לעשות שמח.
סלון יווני נפתח לחגיגות בשעה 20.00 בערב, קצת אוכלים ואח"כ תיכף תבינו מה אח"כ...
שמח אמרתי? ואכן השמח לא איחר לבוא, תוך כדי הגעת מנות על גבי מנות אל שולחננו, התחילה המוזיקה להתגבר, בהתחלה חשבתי לקום ולבקש שיחלישו, אבל מהר מאוד עלה הזמר וסלסל זמירות ביוונית לצד נגן הבוזוקי והקהל איתו.
בין ביס לביס קמו הסועדים ושרו, רקדו, הניפו מטפחות, מחאו כפיים רקעו רגליים ולגמרי הרימו את המקום.
וואוהו, זה היה פשוט מדהים! זה סוחף כל-כך ועושה שמח וטוב על הלב, ממש כמו טיסה לחו"ל, רק קרוב, קצר ומהיר, שעתיים וחצי הספיקו לנו אבל רוב הקהל נשאר לחגוג.
יח"צ. שף גיא פרץ, צילום: שלומי אלפסי
בואו נדבר רגע על מה שבאמת התכנסנו למענו, האוכל היווני, ובכן שף פרץ היה מאז ומעולם איש של אוכל, אוהב לאכול ואוהב לבשל.
"אני בישלתי אוכל מרוקאי כמעט 30 שנה, אבל יוון זה הבית השני שלי, אני מת על האוכל היווני, זה אוכל ים תיכוני שמאוד קרוב לאוכל שאנחנו מכירים פה ולכן הבנתי שאם אני ממשיך בתחום המסעדנות אני הולך על יווני".
יח"צ. מנת טירוקפתרי. צילום: בועז לביא
ופרץ (45, נשוי + 3) הלך כאמור על כל הקופה, פתח את סלון יווני בצפון תל אביב, עוד סניף באשדוד, עוד אחד בבאר-שבע, בקרוב סניף באילת ולקינוח הוא מבשל לנו עוד סניף בדובאי, וכל זה כשהוא על הקו בין מושב שפיר לתל אביב ולשאר המקומות שהוא מנהל, בהחלט איש אשכולות.
הוא נצר לשושלת שפים וקצבים מהעיר קזבלנקה שבמרוקו, בוגר בתי ספר מובלים בתחום הקולינריה, החל בתדמור הישראלי, דרך אקול לנוטרה בפריז, בארי קליבו בבלגיה וקורדון בלו בלונדון.
בשנים האחרונות הוא צבר לעצמו מעמד של אחד השפים המובילים בארץ, ואף זכה לכינוי "השף המתלבש", הודות לכמות העצומה של חליפות שף – כמעט 2,000, שאסף במהלך הקריירה.
יח"צ. סופלאקי דגים. צילום: גדי אוהד
את הבלון היווני הוא פתח לאחר שעבר טלטלה כלכלית.
"נעקצתי במיליונים בגן אירועים גדול בנס ציונה", הוא אומר, ומוסיף "לאחר ההסתבכות הכלכלית נאלצתי לסגור את מסעדת אנדיב והחברות שבבעלותי פורקו. "זה היה משבר גדול אבל אני אחד שיודע להתמודד עם מצבים ועם שינויים. יש לי חברים טובים ומשפחה טובה, ויש הרבה שזכרו לי חסד נערוים ואת הימים הטובים ולא נתנו לי להרגיש ככה לרגע".
ואכן, בחלוף שנה, הוכיח פרץ לכולם שהוא לא נכנע! הוא הקים את שוק האוכל באשקלון, והחל ללוות טיולי קולינריה לסלוניקי ולמרוקו –"שתי האהבות הגדולות שלי", הוא אומר, ובהמשך פרץ עם סלון יווני, החלבית הכשרה שהושקה בחלל מעוצב במלון WEST בתל אביב. לא מזמן כפי שציינתי התווספו לסלון גם הסניפים הנוספים.
אנחנו פתחתנו בבייגל שומשום יווני עם ממרח סקורדליה, עגבנייה בשמן זית, קונפי שום וחמאת תבלינים יוונית לצד מטבלים מפנקים: פלפלים מתוקים קלויים בגריל אורגנו ופטה מיוון, כמו כל הגבינות במקום, גבינת פטה שמן זית, אורגנו טרי, אגוזי מלך קלויים ועגבניה, חציל יווני שרוף על פחמים עם בצל ירוק ופטה, סלט ביצים יווני בצל מטוגן, בצל ירוק ושמיר, פרוסות זוקיני בגריל במשרה יווני ושבבי פטה, תבשיל קלמטה ולימונים כבושים.
יח"צ. מנת גירוס דגים. צילום: גדי אוהד
עוד לא יבש השמן על שפתי הרעבתניות והופל`ה פלטת Sashimi Greek נתחי מוסר ים, סלמון וטונה אדומה על קרח גרוס, רוטב הדרים יווני, רוטב טרטר צלפים ולימון (אני לא מסוגלת לאכול את זה אבל נראה סוף), הונחה על שולחננו.
ורגע, אלה רק הפתיחות, וזה לא נגמר: כרובית שוק אפויה על טחינה, תחמיץ עשבי תיבול ולימונים כבושים, דולמדס - עלי גפן ממולאים באורז עגול, לאבנה וקרם לימונים כבושים, קציצות כרישה וזוקיני צזיקי יווני וסלסה עגבנייה, סיגר של לוקוס בחסה, טחינה ואריסה, רוטב צ’ילי הדרים וכוסברה, נראה לי שמניתי הכול.
נשאר לכם מקום?
קבלו את המנה העיקרית בצלילי בוזוקי בבקשה: פילה לברק על משוויה, קלמטה, שקדים ולימונים כבושים וכל זה עולה באש ומעשן את הלברק וחבריו לפלטה, טעם שריגש את נימי בלוטות הטעם שלי.
יח"צ. מנת לברק בגריל פחמים. צילום: גדי אוהד
מפוצצים עד מינוס אפס מקום קיבלנו לשולחן קינוח, על אף שאני דוגלת בקיבה נפרדת למתוקים, למאפים ולימים לא מוצלחים, באמת שלא ידעתי להתמודד (ספויילר: התמודדתי כמו גדולה והשארתי צלחת ריקה).
מיני בקלוואה, לוקום ורדים ופינוקי השף צלחת שוקולד ופינוקים קרם וניל, טראפלס שוקולד, כדורי רפאלו וסורבה חמצמץ דובדבני משהו.
בקיצור, אם גם אתם לא הצלחתם השנה (עדיין) לצאת לגיחה ביוון, תנו קפיצה קטנה לסלון וכל טוב אתונה והאיים מסביב אצלכם. יאסו!
סלון יווני, הרצל רוזנבלום 12 (בתוך מלון WEST). א`-ה` 18:00-00:00, ו` 12:00-16:00