יח"צ
ב-1997 הקים המסעדן יוסי חולו (יושי) שהתמחה במסעדות יפניות מובילות בניו יורק, את סושי-בר בזל, ברחוב בזל בתל אביב.
לאחר 5 שנים הוא מכר את בר הסושי לזיו פלג, וזה האחרון העתיק את משכנה של המסעדה מרחוב בזל לפרישמן.
בימים אלה מוסד הסושי הוותיק סגר בשנית את דלתותיו כדי להפתח שוב בלוקיישן חדש ומסקרן - מלון הבוטיק "פרימה סיטי" השוכן ברחוב מאפו 9, בתל אביב.
"מעבר של מסעדה ותיקה כמו סושי בר בזל למקום חדש הוא מאתגר ומרגש כאחד", ציין פלג באירוע ההשקה של מסעדת הסושי-בר בזל במשכנה החדש במלון.
"בחרנו לפתוח את המסעדה בבית-המלון פרימה מאחר ואנחנו מאמינים כי מדובר בשיתוף פעולה שיתרום רבות למסעדה ויחשוף אותה לקהל נוסף שלא ביקר בה עד היום".
יח"צ. צילום: דויד ששון
עוד הוסיף פלג וציין כי לצידו מעורבת בניהול המסעדה בת זוגו לחיים - מיה לוסטיג, והעריך כי הוא מאמין שבעקבות המעבר למלון, תזכה המסעדה בהצלחה רבה בקרב קהלים חדשים, שכן היא שינתה את פניה תוך הרחבת התפריט והפיכתה לכשרה.
"גם היום, יותר משני עשורים אחרי השקתה של סושי בר ברחוב בזל, האיכות היא אותה איכות. ההבדל היחיד הוא שחובבי הסושי והמסעדה נשארו נאמנים וליוו אותנו גם שהתחלנו לפעול ברחוב פרישמן. אותם הסועדים שטעמו בסושי-בר בבזל בפעם הראשונה, מגיעים אל המסעדה גם היום, אבל הפעם עם ילדיהם".
המסעדה במשכנה החדש מונה 100 מקומות ישיבה בפנים ובמרפסת חוץ וכ-20 מקומות ישיבה נוספים מסביב לבר המלון.
יח"צ
בתפריט המסעדה מוצעות מגוון מנות שונות, ייחודיות ומגוונות שרקחו השפים חיים אלוש, שמלווה את המסעדה כבר חמש שנים, ושאולי דרעי, שהצטרף לאחרונה לצוות, כולן עשויות מחומרי גלם לא שגרתיים.
"זיקקנו את התפריט במשך תקופה ארוכה עד לידי שלמות, הוספנו מנות חלוקה, סלטים מעניינים וכמובן מבחר של מנות דגים, ירקות ובשר", מסר פלג והוסיף כי גם תפריט הסושי התחדש, כאשר כל רול מוצע לסועד עם רוטב ייחודי שהותאם והוטמן בתוך הסושי להשלמת החוויה הכללית.
רוצים דוגמאות?
מנת "צ`יפס אבוקדו" - אבוקדו בטמפורה, איולי צ`ילי ירוק ספייסי מיונז (32 ₪).
"טטאקי פילה בקר" - סלק מוחמץ, טוגראשי, עירית, איולי צ`ילי ירוק (72 ₪).
"בידו גאדו" - כרוב סגול, תפו״א, טופו, סלנובה, שרי, צנונית, תרד, נבטים, כוסברה, ביצה רכה, רוטב חמאת בוטנים (64 ₪).
פילה מוסר - אטריות תרד טריות, רוטב קארי צהוב, קרם קוקוס (77 ₪).
זאת לצד מנות סושי משובחות:
"הירושימה" - אורז סגול, סלמון, סלק מוחמץ, רוטב כוסברה, עירית, שבבי טמפורה אדומה, גוואקאמולה, אבקת הירושימה (58 ₪).
"טרטרול" - דלעת יפנית אפויה, פפאיה, שאטה, עירית, מלפפון, ספייסי מיונז, שומשום שחור, טרטר מוסר, צ׳ימיצ׳ורי יפני, צ׳ילי קצוץ (52 ₪).
"ארטופו" - (רול טבעוני) טופו במרינדה, בצל מוחמץ, דלעת יפנית אפויה, מלפפון, עירית, ריבת צ׳ילי ירוק, טוגראשי, שבבי טמפורה אדומה, קרם סלק (46 ₪).
"ספייסי טונה" - טונה, מלפפון, אושינקו, לימון, ספייסי מיונז, רוטב צ׳ילי חריף, שבבי טמפורה אדומה, אפונת וסאבי, ריבת צ׳ילי (62 ₪).
סושי-בר בזל - מלון פרימה - מאפו 9, תל אביב, 077-9966312