יח"צ. צילום: שרית גופן
העגבניות, השום ופלפלים החריפים עובדים שעות נוספות – כשרבים מאיתנו כמהים לעונג של שקשוקה מבעבעת בקלחת רותחת...
לא בכדי בחרה קבוצת בנדיקט להחזיר אל סניפיה ברחבי הארץ את ה-Shakshuka fast - "פסטיבל השקשוקה".
השקשוקה — אותו מאכל שיובא ארצה בשנות החמישים באדיבות העולים החדשים מצפון אפריקה, קרי, מרוקו, תוניסיה ואלג`יריה, הפכה כבר מזמן לפריט תרבות קבוע, מקודש אפילו, בארוחת הבוקר הישראלית.
המתכון הצפון אפריקאי המסורתי מורכב מאחד השילושים הקדושים בישראל: עגבניות, בצל, ופלפלים, שעליהם נרקחות גם ביצים. השקשוקה זולה ומשביעה במיוחד עם כיכר לחם בצד, היא טעימה ואהובה.
יח"צ. צילום: שרית גופן עם זאת חשוב להדגיש כי שקשוקה היא למעשה שם גנרי לשלל מאכלים הכוללים ירקות מטוגנים ששוברים עליהם ביצים. בתוניס, מולדת השקשוקה האורגינלית, מוכיחים הלכה למעשה גיוון אמיתי, כשמשתמשים בירקות מתפוחי אדמה ופול ועד ליבות ארטישוק וקישואים, כשהחוט המקשר - הביצה.
גם בישראל לצד השקשוקה האדומה ניתן למצוא בבתי הקפה והמסעדות פרשנויות שונות ומשונות שחורגות מקו העגבניות. כך למשל מוצעות שקשוקות עם מגוון ירקות ירוקים, גבינות או בשרים, חציל וכרוב, פטה, נקניקיות ועוד.
בתוך כך, רשת בנדיקט מציעה בסניפיה עד ל-15 בדצמבר תפריט מיוחד שעושה כבוד לשקשוקה, וכולל מגוון תבשילי שקשוקה עם אוריינציות למרכיבים ותבלינים מסביב לעולם.
יח"צ. צילום: שרית גופן
כך לדוגמה השקשוקה התאילנדית מורכבת מתבשיל קארי אדום, שרימפס, חצילים מטוגנים, פטריות פורטובלו, ברוקולי, בזיליקום וצ׳ילי אדום, בעוד שחברתה המקסיקנית עשויה מבשר אונטריב בבישול ארוך עם עגבניות מעושנות, שעועית אדומה, פיקו דה גאיו, כוסברה ואבוקדו. להשלמת האווירה היא מוצעת עם נאצ`וס.
במגווון השקשוקות תמצאו גם אחת בסגנון איטלקי, ויש גם נוספת (קזבלנקה) שעל אף שנותרה בבסיסה נאמנה למקור, שודרגה בנקניקיות מרגז צלויות.
יח"צ. צילום: שרית גופן עם זאת, השקשוקה המסקרנת ביותר בתפריט היא זאת ששאבה השראתה מהודו. היא כוללת ביציים טבעוניות עלומות מבית YO-Egg, סטארט־אפ הפוד־טק שפיתח תחליף ביצים על בסיס חלבון מן הצומח, שהונחו על תבשיל תפוחי אדמה, תרד, קרם קוקוס, אפונה, כרובית מטוגנת ותבלינים הודים.
טווח המחירים נע בין 68-74 שקלים למנת שקשוקה, כולן מוגשות אל השולחן עם חלה אישית או לחמניית סטיקי רייס וסלט צנוע.