יח"צ
פיצה - פאפא ג`ונס
היצרנית: "פיצה ייחודית המתאימה לציבור הסוכרתיים שפותחה על ידי חברת הפוד-טק הישראלית eatsane ומכילה בצק עם 70% פחות פחמימה ו-30% יותר חלבון.
הבצק לפיצה עשוי מקמח שקדים, קמח שומשום וזרעי פשתן. משולש פיצה eatsane מכיל כ-7 גרם פחמימה, כ-10.6 גרם חלבון וכ-2.5 גרם סיבים תזונתיים".
מחיר: 61.90 ₪, בסניפי ואתר הרשת.
צילום: SPOT it
דבר הנסיין: "כבר פגשתי פיצה ללא שמרים ואפילו פיצה מכרובית, אבל על הבצק הזה אני שומע בפעם הראשונה. מוכנים? את הבסיס לפיצה הזו של פאפא ג`ונס מכינים משקדים טחונים, קמח שומשום וזרעי פשתן, והוא יוצא פריך, טעים להפליא, בריא פי מיליון וגם מתאים לסוכרתיים.
את הבצק פיתחה חברת eatsane שהקימו ד"ר מריאלה גלאנט, רופאה אנדוקרינולוגית בת לאב סוכרתי, בוגרת הארוורד וקולומביה שעשתה עלייה והקימה כאן את מרכז גלאנט לטיפול בסוכרת והשמנה ורן הירש, עו”ד ויזם שבתו האמצעית, הדר, אובחנה בגיל 8 כחולה בסוכרת נעורים.
החברה שלהם מפתחת ומייצרת מזון קל פחמימות, ללא ממתיקים מלאכותיים.
לקראת יום הסוכרת (שצוין ב-14 בנובמבר) איחדה רשת פאפא ג`ונס כוחות עם eatsane והכניסה לתפריט שלה פיצה מופחתת פחמימות שזאת האחרונה פיתחה. הפיצה כאמור רלוונטית גם לסוכרתיים.
במבחן הטעימה הפיצה הזאת מקבלת ממני את כל השבחים האפשריים. אין כמעט הבדל בטעמה בינה לבין הפיצה הסטנדרטית, והיתרון העצום הוא בהיותה עשויה ממרכיבים בעלי אינדקס גליקמי נמוך - הנספגים בגוף לאט וגורמים לעלייה מתונה של רמת הסוכר בדם.
בקיצור, שאפו לפאפא שהרימו ת`דגל והיי ל-eatsane על הפיתוח המשובח".
ציון: 10 +
יח"צ. צילום: סטודיו Open
משקה פירות - פריגת
היצרנית: "סדרת MIX כוללת שילובי פירות - תות בננה, אפרסק ומשמש, ומשקה אננס, בננה ואגס.
המשקאות ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל ו-Vegan Friendly. טעם האננס בננה אגס מושק במהדורה מיוחדת לזמן מוגבל".
מחיר: 19.90 ₪, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיין: "זהו למעשה נקטר פירות על בסיס פרי טבעי (50% פרי).
מבין שלושת הטעמים החדשים אהבנו בבית במיוחד את האננס, בננה, אגס. הילדים התלהבו מהמשקה וגם אני ובת זוגי הסכמנו שהוא מוצלח וטעים יותר מחבריו (תות בננה ואפרסק משמש)".
ציון: 8.5
יח"צ
גלידה - בן & ג`ריס
היצרנית: "גלידה המשלבת בראוניז עם שמנת אמיתית ושוקולד".
מחיר: 24.90 ₪, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיינית: "השטרודל האוסטרית, הדובוש ההונגרית או הטירמיסו האיטלקית, כולן עוגות ויש כמובן עוד המון אחרות שמקורן במטבחים שונים מהעולם.
מדי שנה ב-26 בנובמבר מציינים את "יום העוגה הבינאלומי", והפעם הסיבה למסיבה אינה עוגה כי אם גלידה המשלבת עוגה.
מדובר בשתי גלידות מהמגוון של המותג בן אנד ג`ריס, האחת - גלידת שוקולד עם שברי עוגת בראוניז והשנייה - גלידת עוגת גבינה עם פירורי עוגיות ותות שדה.
מבין הטעמים הללו אהבנו במיוחד את הבראוניז שוקולד, המרקם של הגלידה משובח, יש בה הפתעות (שברי בראוניז כאמור) וטעמה אינו מתאפיין במתיקות מוגזמת, ולכן מבחינתי מדובר בהצלחה".
ציון: 9.5
יח"צ. צילום: אחיקם חיים
אבוקדו - חקלאי גרנות
היצרנית: "אבוקדו בשל ומוכן לאכילה המשווק באריזת קופסה הכוללת 2-3 יחידות אבוקדו, על פי הזן והעונה.
בשלב הראשון משווק אבוקדו מזן אטינגר, לאחר מכן ישווקו זני אבוקדו נוספים בהם פוארטה, ארדיט והאס".
מחיר: 17.90 ₪ (המחיר משתנה בין הרשתות).
צילום: SPOT it
דבר הנסיינית: "אני מאוד אוהבת ארוחות בוקר, ובכל פעם שאני נדרשת להכין סנדוויץ `לילדים בבוקר, אני מנסה לגוון ולחדש להם עם כריכים טעימים.
הבעיה - הילדים אוהבים רק שוקולד בפרוסה ולכן אני חייבת לגוון בממרחים.
חשבתי לעצמי, למה שלא אנסה להכין להם סלט אבוקדו?
בזכות חקלאי גרנות שהוציאו אבוקדו מוכן לאכילה בקופסה מדליקה, אין פשוט ונוח יותר מלקלף, למעוך ולהכין סלט אבוקדו משובח ולהניחו בתוך בייגל טרי.
אגב, הילדים פשוט עפו על זה, ובמשך כל השבוע, הם ביקשו שאכין שוב סלט אבוקדו. הצליח לי".
ציון: 10
יח"צ. צילום: סטודיו Open
משקה - ספרייט
היצרנית: "SPRITE-LEMON HIT - מהדורה לימונית חדשה לזמן מוגבל. ההשקה של הטעם החדש כוללת גרסת ZERO Lemon-HIT, ללא סוכר (תו אי"ל)".
מחיר: 7.50 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
צילום: SPOT it
דבר הנסיין: "כדי לשדרג את אחד המשקאות היותר אהובים - ספרייט, בחרו להשיק אותו במהדורה מיוחדת בטעם לימוני.
הגרסה הזאת מרירה יותר מהמקובל ואין ספק שזוהי דרך יצירתית ומרעננת לשבור את השעמום".
ציון: 8.5
יח"צ
רוטב שמנת בטטה - יטבתה
היצרנית: "רוטב שמנת עם בטטה. ללא גלוטן".
מחיר: 9.80 ₪, ברשתות השיווק והמזון.
צילום: SPOT it
דבר הנסיין: "כל מי שאוהב פסטות, בצקים מוקרמים ואוכל איטלקי, ישמח לשמוע על ההמצאה הבאה של חברת יטבתה - רוטב מלוח בטעם שמנת עם בטטה שישדרג כל מנת פסטה, פשטידה ואפילו תפוח אדמה מוקרם.
השבוע אישתי חזרה מהעבודה מורעבת וישר פתחה את אפליקציית wolt. אמרתי לה "חכי רגע, תני לי רבע שעה ואני מכין לך מנה מהאגדות".
זרקתי בסיר אחד פסטה, מלח, פלפל קצת מים חמים ואת רוטב השמנת בטטה הנדיר שיטבתה השיקה, ותוך פחות מ-20 דקות היא כבר התענגה על מנת פסטה שלא מביישת מסעדת שף.
זה כל כך טעים, ומהיר! ולמי שמעדיף טעמים אחרים - יש במגוון גם רוזה ושמנת פטריות. כל מה שצריך לעשות זה להוסיף מעט מים חמים, ואתם מוכנים לדרך".
ציון: 10
יח"צ, Hot banana bowl rebar
היצרנית: "תפריט החורף i`m hot, התחדש במנות חמות על בסיס שיבולת שועל טבעונית. המנות מוגשות בקערה או כמשקה בכוס והן תהיינה זמינות עד סוף החורף".
מחיר: 20 ₪, בסניפי הרשת.
יח"צ, Hot pistachy
דבר הנסיינית: "מתחיל להתקרר והגוף חושק במשהו מתוק, חם ומנחם.
ל-rebar פתרון. מנות חורף חדשות שנקראות I am hot שתוכלו להתענג עליהן בכוס או בקערה.
בסניף הרשת בבאר שבע ניסיתי שתיים מתוך שלל האופציות.
שתיתי בכוס את ה-Hot pistachy - זהו משקה עם שיבולת שועל, רוטב פיסטוק, קוקוס קלוי, תמר ומשקה סויה וניל. חובבי המתוק יאהבו מאד את המשקה הזה, המתאפיין בחמימות ומתיקות. לי באופן אישי זה היה מתוק מדי, כששיבולת השועל לא הצליחה לאזן את עודף המתוק.
לצידה, בחנתי את קערת ה-Hot banana bowl וזאת קלעה בול לטעמי. המנה הזאת מכילה שיבולת שועל, בננה צ`יפס, פקאן מקורמל, אגוזי ורוטב לוז ומשקה שקדים.
האיזון בין השיבולת שועל לתוספות הנדיבות - מדויק.
חובבי השיבולת לבטח יתלהבו. זאת אחת המנות היותר טעימות בייחוד שמתקרר".
ציון: 9