יח"צ. צילום: גל זהבי
על מסעדת הונו הממוקמת בגבעת שמואל, היו לא מעט מרימי גבה ששמעו ממני כי מדובר במסעדה אסייתית כשרה. אבל כשזו הראתה הצלחה גדולה, הגה הבעלים רונן מרדכי, את הרעיון להשיק סניף נוסף, בעיר חולון.
אוכל אסייתי הוא בדיוק מה שאני אוהבת ועל הזמנה שכזו בטוח לא הייתי מוותרת, אז ארזתי את בעלי וקדימה ליעד.
האמת? האיזור היה קצת חשוך ומבודד, כזה שתהינו על קנקנו, למה שמישהו יגיע לאכול פה בעצם?! אבל בחלוף רבע שעה של ישיבה במסעדה, אכלנו לא רק את המנות, אלא גם את הכובע.
קצב המשלוחים והטייק אוואי של המסעדה היה בקצב הסמבה, הם מתברר לא נחים לרגע, וזה כבר היה נראה מבטיח מאד וסיננתי לבעלי, שנדמה כי המקום מצליח.
מה זה הונו? שאלנו בכניסה, "להבה" השיב המנהל החביב והבטיח שבהמשך כשנטעם, גם נבין מדוע...
עתה, כשהציפיות גבוהות, ניגשנו להזמנה, בקונספט קצת שונה ממלצר ולקוחה.
יח"צ. צילום: גל זהבי בכניסה למסעדה ניצב מסך טאץ`, במרכזו תפריט רחב הכולל מנות סושי מיוחדות, מנות ווק, סלטים, מנות ראשונות ומרקים, כמו גם תוספות שכולן על טהרת המזרח הרחוק, שנבחרו בקפידה ועברו אדפטציה לחך הישראלי.
תוך רגעים מההקלדה, ההזמנה יוצאת לדרך, הצטיידנו בזמזם ועכשיו... מחכים בציפייה.
לא חלף זמן רב וכבר נחתו הראשונות על השולחן. "איזו מהירות" החמאתי למלצר, נדמה שיודעים פה לעבוד. לא התעכבנו ופנינו לטעימת המנות, בכל זאת הסתקרנו עד מאד להבין היכן הלהבה?
השם מאוד סיקרן, האם זה בטעמים? בחריפות? בגלל מנות הווק? או בגלל שהאוכל כאן פשוט אש? אז אעשה לכם ספוילר: כל התשובות נכונות!
יח"צ. צילום: גל זהבי בואו נדבר רגע על האוכל המצוין:
במנות הראשונות, הזמנו "סטיקי ווינקס" (38 ₪) מדובר ב-1ם חצאי כנפיים ברוטב השף. פיקנטי. "פטריות בטמפורה" (28 ₪) הן פטריות שמפניון טריות מצופות בטמפורה אסייתית ושביבי פנקו. שטוגנו והוגשו בליווי איולי בזיליקום.
הראשונות היו, ללא ספק, התחלה טובה, אבל אני כחובבת פחמימות מושבעת, חיכיתי בקוצר רוח ל"באנים" המגרים שראיתי בתמונה, עוד לא הספקתי לבלוע את הרוק, וכבר נחתו שניים על השולחן.
"באן סלמון" (56 ₪) שכלל סלמון מטוגן בטמפורה, מעליו טבעת בצל מטוגנת, כוסברה טריה ואיולי בזיליקום שהונחו בלחמנייה המאודה. וואוו, איזו מנה חלום. כמעט ולא נשאר ממנה כלום, מזל שבעלי עוד הצליח לטעום ממנה.
בבאן השני החליף את הסלמון את בשר האסאדו.
יש לציין כי הבאן היה מעט יבש. היה מבורך אילו מישהו שם היה מעשיר אותו בנדיבות ברוטב.
יח"צ. צילום: גל זהבי למנה עיקרית (כאילו שעד עכשיו לא זללנו מספיק) בחרנו במנת ווק. היינו חייבים להבין עד כמה הונו טובה בהקפצה על להבה. ומה אני אגיד לכם... על המנה הבאה, כדאי לכם מאוד לצלם מסך ולרוץ להזמין, כי כזו מנת ווק היסטרית, לא אכלתי בשום מקום!.
"פרפל WOK" – אטריות סלק, סלמון בטריאקי, ברוקולי, פטריות, בצלים, עשבי תיבול וקשיו ברוטב סויה ושום. הצבע מסקרן, הטעם וההכנה, נהדרים וכל הפרזנטציה מקבלת 100 בהגשה. (76 ₪) מיותר לציין שלא נשאר מהמנה כלום.
איך ממשיכים מפה לקינוחים? נשבעת שכבר אין לי מקום, אני פשוט עמוסה. אבל בעלי טרח לחדד שאין מה לעשות יש איזה חוק לא כתוב, שחייבים לקנח בסוף הארוחה. אז בחרנו לומר כן למתוק!
יח"צ. צילום: גל זהבי בהמלצת מנהל הסניף, הזמנו קינוח שזכה לכינוי "קרמינו בייגלה" (39 ₪), זהו משולש קרם שוקולד בייגלה בציפוי נוגט בייגלה קריספי במליחות עדינה.
לצידו בשם החזירות בחרנו גם ב"בר שוקולד" (39 ₪), שכבות של נוגט קריספי, קרם שוקולד בלגי בציפוי גנאש פררו רושה ומעליו טוויל של שוקולד מריר.
בחיי שטוב שהוא הפציר בי, כי גם הקינוחים מאד מוצלחים, כאלה שהשכיחו ממני את האמת המרה - שהם כשרים.
בשורה התחתונה - יש לי מסר קצר, לכל מי שמחפש אסייתי כשר, מוזמן לבקר.
הונו - המשביר 1, חולון. 2919*