יח"צ. דינר ארט סלון. צילום: אור גפן
סומק חדש צץ באחרונה ברחוב גלילי הבדים האולטימטיבי - נחלת בנימין בתל-אביב, "דינר ארט סלון" שמו.
זוהי מסעדת לאונג`-בר, שהשיקו יחדיו היזמית ואשת חיי הלילה אתי מרק (למון, החתול והכלב, אסקובר, ביר גארדן) והמסעדנים ליאור דורי ושלום לוי, בעלי האלבי בשוק הפשפשים ביפו.
הדינר שבפתחו משתרכים באחרונה תורים, קיבל יחד עם העיצוב המסוגנן שלו, גם את כתר הנסיכות הטרי של הרחוב.
אמש, בחגיגות ההלוואין שהתקיימה שם הבחנו בין המבלים גם במלכת היופי בדימוס לירן כוהנרו ובבן-זוגה גיא גיאור.
וההסבר להצלחה די פשוט. ה"דינר ארט סלון" מצליח בעיקר בגלל סיבה אחת ברורה, יש המון תל אביבים (כמוני) שחיים בלב העיר, אך סולדים מתרבות המועדונים והפיק אפ בר, שהיא צורת בילוי די אינטנסיבית ולעיתים אפילו דורסנית ששכיחה בעיר.
כל אותם אנשים הסו קולד שפויים, שחפצים בשיח קליל ומעוניינים להכיר אחד את השני במקום מרכזי ומגניב, עם אווירה טובה ומזמינה שמזכירה קצת את התפוח הגדול, את ברצלונה ומדריד, נתקלים בואקום עצבני במקומות שנדמה שלא ממהרים לשום מקום, ועל הרקע הזה נדמה שה"דינר ארט סלון" - בהחלט עונה לציפיות.
יח"צ העיצוב של המקום מהמם (הודות לכתב ידו של המעצב עומר דנן), המיקום מושלם (המסעדה שוכנת בקומת הקרקע של בית צ`רנוב, הנחשב לאחד המבנים לשימור הוותיקים והיפים בעיר, מבנה שתוכנן אגב על ידי האדריכל יהודה מגידוביץ) והאווירה כאמור קלילה ובלתי מחייבת.
ככזה, יש לדינר את כל הפרמטרים להפוך להצלחה כבירה, לרבות 76 מקומות ישיבה, בר אלכוהולי יפהפה, אזור ישיבה, מעין בר שף שממנו ניתן לצפות בעובדי המטבח בפעולתם, וכן מתחם ישיבת לאונג`. אך הדובדבן שבקצפת - גינת חוץ מזמינה הפונה אל הרחוב ההומה.
אלא שמנגד, יש שם בכל זאת משהו שאינו מספיק בשל ומהוקצע...
השעה 19:30 בערב, המקום יחסית עוד ריק מאדם, ובכל זאת לקח לצוות המלצרים למעלה משעה להגיש את המנה הראשונה שנבחרה מהתפריט שרקח השף אזמט אוסמונוב. אפילו בקבוק המים המיוחל התמהמה מאד עד שנחת לו לבסוף בשולחן, מבאס!
ומה לגבי המנות עצמן? ובכן, ראשונה נחתה לה מנה שכללה חתיכות לחם מחמצת בתנור לבנים, לצד סלסת עגבניות וחמאת אזוב.
הלחם טעים ופריך, הסלסה משובחת וגם החמאה נתנה עבודה (33 שקל).
יח"צ. צילום: דוד מויאל לאחריה (בחלוף כמעט 30 דקות) "נחתה" מנה נוספת, "טמפורה וולקנו", כך מכנים אותה שם בסלון.
זוהי מנה המורכבת מדג ים לבן בטמפורה בירה, רוטב קארי כתום, אננס מקורמל, פרחי כרובית ופרח מאכל.
הצילחות של המנה מרהיב וכולל פרח כתום לעיטור (כן, כן, מתברר שאוכלים גם אותו) לצד רצועות דג פריכות וחלקי כרובית מענגת, שהונחו להן בנונשלנט על הנוזל הכתמתם המתהדר בטעם פיקנטי מעורר תאבון (76 שקל).
יח"צ. צילום: דוד מויאל מנה נוספת שראויה לציון היא - מוסר הים שהוגש חתוך דק לאחר שנכבש בשמן זית עם מיץ ליים ובצל מוחמץ (71 שקל). גם הפעם מדובר במנה מרהיבה ביופיה ומפתיעה בטעמה, כזאת שבהחלט עושה חשק למנות הבאות...
אלא שלהפתעתנו לא זכינו לטעום מהבאות (ויוה לה מקסיקו - אסאדו מפורק, ו-Menage A Trois - לברק פרוס) משום שהמנות הללו אף שהוזמנו - לא הגיעו כלל אל השולחן.
יצוין, גם פנייה למלצרית (פעמיים) כמו גם למנהל המשמרת במקום, לא סייעו לתיקון המצב ונדמה כי משהו שם בניהול הדינר עוד לא ממש מתקתק כמו ארט ומזכיר הרבה יותר סלון...
"דינר ארט סלון", נחלת בנימין 25, א`-שבת החל מ-19:30 ועד אחרון הסועדים