יח"צ
יום רביעי בערב, יפו. השמש שוקעת על יום לוהט כשאנחנו חוצים את כיכר השעון. שוק הפשפשים יחסית ריק מאדם.
שנים מורכבות עוברות על שוק הפשפשים. אחרי שהצליח לפני כמה שנים לחזור אל המשחק, השנתיים האחרונות היו עבורו רצופות במורדות ובעליות.
רק לאחרונה נעצר שם צעיר פלסטיני ללא היתר שהייה כשברשותו רובה מסוג קרלו ושני מטעני צינור. לפי המשטרה, הוא הודה בחקירה כי תכנן לבצע פיגוע. גם אירועי המהומות מאפריל אשתקד, עוד מהדהדים במתחם היפואי, לאחר שרוקנו את השוק לחלוטין, כמו את יפו כולה.
והנה נדמה כי השוק בכל זאת מציג שוב ניצני התעוררות מחודשים, מה גם שפועלים בו כמה מקומות מסקרנים ובועטים שמחזקים את התמונה כי אכן מדובר באחד האזורים הקולינריים המעניינים שיש לתל אביב-יפו להציע.
יח"צ
אחד מהם הוא "קפטן הוק", מסעדת פיש אנד צ`יפס באורינטציה ערבית, שהושקה אשתקד בליבו של השוק כשיתוף הפעולה בין בלאל אבו ריא והמסעדן והשף-סופרסטאר עומר עילואן, בוגר משחקי השף, המפעיל מספר מסעדות ברמאללה ומוכר היטב גם מפעילותו כשף בארץ, לרבות חג` כחיל ביפו, דיאנא ואל באבור – כמו גם כבעלים של מספר מסעדות (עלה גפן עליה השלום, סן מרצאנו בסכנין, איל פורנו בכפר מנדא).
מודה שאז שטעמתי לפני למעלה מעשור את סלט הסברס והלבּנה שלו, אני לגמרי שבויה בקסמיו של השף היצירתי הזה, ולכן כששמעתי שהוא חתום על התפריט של קפטן הוק בפשפשים, הזדרזתי לבקר בה.
חשוב להדגיש כבר עתה, כי חרף שמה "קפטן הוק פיש אנד צ`יפס", הקפטן עשוי מאד להעלב, שכן תוצרתו היא הרבה מעבר לדוכן רחוב או מזללת פיש אנד צ`יפס מסורתית.
זוהי מסעדה שכולה קודש לדגים וטוגנים בנגיעה ערבית, מתובל עם תבלינים ערביים ומוגש בסגנון שערב לחך הערבי והיהודי, והחיבור הזה טעים ומעניין מאד!
יח"צ
כמתבקש משמה, בתפריט שלה תמצאו כמובן מנות פיש אנד צ`יפס בכמה גרסאות, ולצדן מנות דגל קלאסיות מהמטבח הערבי שהוסבו לדגים - מחמאר עם נתחי דג על הפלאנצ`ה, בבצל וסומק (76 שקל), מקלובה וסיידיה (74 שקל כל מנה) ויש אפילו עראייס דגים ו"פישווארמה" (נתחי פילה אמנון בתיבול שווארמה עם פיתה חרוכה וטחינה ביתית (63 שקל).
יח"צ
חתיכות הקוד טוגנו היטב, מבלי שהיו שמנוניות מדי, ועם ציפוי דק יחסית, שלא הזכיר במאומה את בלילת הבירה המוכרת והעבה, זאת של עילואן מכילה מלבד קמח גם כמון וזרעי כוסברה חלולים, טעימה, ממכרת ומתובלת בדיוק.
הדג עצמו היה עסיסי במיוחד. בצד, צ`יפס עבה זהוב ומגרה, מתובל מאוד וטעים (56 שקל).
בצד, חוץ מהקטשופ והמיונז המתבקשים, קפטן הוק מגיש רטבים שהוא מכין בעצמו, שהטוב בהם היה רוטב צ`ימצ`ורי פיקנטי, המחמיא לדג בצורה מופלאה.
בקיצור, אם הייתם צריכים לקבל הוכחה ששוק הפשפשים מתעורר (שוב) לחיים, הגיע הקפטן וסגר את הפינה!
קפטן הוק - עמיעד 13, פינת רבי חנינא 1, תל אביב ב`-ו` בין 11:00-01:00, שבת 11:00-00:00