יח"צ
יקב ברקן
קברנה סוביניון ממהדורת הזהב GOLD, בציר 2020.
זהו יין העשוי מהאיכותיים שבענבי קברנה סוביניון, שנבצרו בכרמים והתיישנו בחביות עץ אלון שנבחרו בקפידה על ידי צוות הייננים המובחר של היקב, לכדי יינות מיוחדים המעוטרים זהב, שישתלבו באופן מדהים על שולחן החג.
מהדורת הזהב היא מהדורה מיוחדת של יינות יוצאי דופן בעלי אופי ייחודי שנוצרו מענבים שגדלו בכרמים מובחרים בגליל העליון. הגפנים, הכרמים וחביות העץ נבחרו כאמור בקפידה ע"י הייננים של היקב.
הסדרה כוללת 4 יינות – קברנה סוביניון, גוורצטרמינר, רוזה ומרלו.
קברנה סוביניון מסדרה עשוי מענבי קברנה סוביניון שנבצרו בכרם בן זמרה, הנחשב לאחד מאזורי הגידול הטובים בארץ.
לאחר תסיסתו, התיישן היין בחביות עץ אלון. היין בעל צבע אדום בוהק, בעל ניחוחות תבלינים מתקתקים של ציפורן וקוקוס, פרי אדום בשל ונגיעות פלפל שחור וטבק.
היין מאופיין בארומות שזיף בשל ותבלינים מתקתקים, טאנינים מאוזנים וסיומת ארוכה ופירותית.
מחיר: 39 ₪.
יח"צ. צילום: אייל קרן יקב יתיר
יקב יתיר, השוכן בחבל יתיר שבהרי יהודה הגבוהים והדרומיים הנושקים למדבר, הפך עם השנים לסמל האזור בזכות יינות האיכות שהוא מפיק מדי עונה. היקב הוקם בשנת 2000 וחגג לא מכבר 20 שנות פעילות.
לקראת השנה החדשה, מציג היקב יינות אדומים מבציר 2019 והר עמשא רוזה מבציר 2021.
ערן גולווסר, היינן הראשי של היקב: "בציר 2019 בכרמי יתיר אופיין בחורף קר, עם כמות גשם ממוצעת, אביב קיצוני עם מעט נזקי קרה בלבלוב, וקיץ נוח שתרם להבשלה רציפה ואיכותית. הבציר החל מעט יותר מאוחר מהממוצע, מהשבוע השני של אוגוסט ועד סוף ספטמבר.
בציר 2021 אופיין בחורף פחות קר וגשום מהרגיל עם אירוע שלג באמצע חודש פברואר ומיד אחריו שרב מוקדם בחודש מרץ. מיעוט מנות הקור בחורף השפיע על הפוריות של הגפנים וצמצם במעט את היבול. קיץ נוח יחסית, ללא אירועי חום קיצוניים. הבציר החל שבועיים מוקדם מהרגיל, מאמצע יולי ועד סוף ספטמבר".
הר עמשא 2019
הנוף הפראי, ההר והצומח של השמורה והר עמשא (+859) נושקים ליער יתיר ולכרמים ומהווים מפגש ייחודי בין אזור ההר והמדבר, השלג והשמש, הסלע והאדמה, המייצגים את אופי יינות היקב. משם גם נגזר שמו של היין.
הר עמשא 2019 הוא יין אדום יבש ופירותי המשלב בשלות ורעננות. צבעו ארגמני וניחן בארומה המזכירה פטל בשל, מעט עשן ותבלינים. היין ילווה היטב מנות בשר, אומצות ופסטות עם רוטב בשר.
הר עמשא אדום מורכב מ-59% קברנה סוביניון, 29% סירה, 7% פטי ורדו, 2% מלבק ו-3% טנאט ממספר חלקות ביער יתיר.
היינות מהכרמים השונים התיישנו בנפרד בחביות עץ אלון קטנות וגדולות במשך שנה, לפני יצירת הבלנד הסופי. היין בוקבק בחודש מרץ 2021 והושאר ביקב עוד כשנה להתיישנות בבקבוק. מתאים ליישון של 5 שנים ויותר. אלכוהול: 14%.
מחיר: 105 ₪.
נחל יתיר 2019
ביין אדום זה שואף היקב לבטא באופן הטהור ביותר את הפרי האזורי.
היין מופק מ-75% סירה ו-25% מלבק ממספר חלקות ביער יתיר.
לנחל יתיר 2019 צבע ארגמני וניחן בארומה המזכירה פטל אדום ושחור, מעט מעושן. טעמו פירותי, עסיסי, רענן וארוך.
יין זה מהווה ביטוי נוסף של אזור הגידול של היקב בדגש על עסיסיות ומינרליות ומתאים להמשך יישון לטווח של חמש עד עשר שנים. נחל יתיר ילווה יפה מנות בשר, קדרות בשר ואומצות. אלכוהול: 14%.
מחיר: 150 ₪.
הר עמשא רוזה בציר2021
יין רוזה יבש ומינרלי עם טעמי פרי רענן, מלא וארוך. צבעו ורוד אדמדם, ניחוחו – אפרסק, תות ואשכולית אדומה.
היין משתלב באופן נפלא עם מגוון מנות מהמטבח הים-תיכוני, שילוב היוצר חגיגה אמיתית לחך.
הר עמשא רוזה מורכב מ-70% גרנאש, 12 ו-30% מורבדר ממספר חלקות ביער יתיר. אלכוהול: 12.5%.
מחיר: 105 ₪.
יח"צ יקב סגל
Petit UF: תווית שנייה ליין הדגל של יקב סגל, בציר 2019.
100% קברנה סוביניון, יין עצמתי ואלגנטי, בעל ארומה דומיננטית שנעשה בתהליך ייצור ללא סינון או הצללה.
היין מרובה משקעים. באף, ארומות נהדרות של פרי אדום רענן, כגון שזיפים אדומים ודובדבנים, עם רבדים של עשבי תיבול ים תיכוניים ותבלינים מתקתקים שמקורם בקליית החבית, אשר מתגלים לאחר סחרור נוסף של הכוס.
בפה, היין בעל טאנינים רכים ומרקם משי ובעל גוף מלא ומרוכז. הסיומת פירותית ומתובלת. זהו יין מאוזן להפליא שנהדר לשתייה מיידית, אך גם ישתבח לאורך הזמן. אלכוהול: 14%.
מחיר: 110 ₪.
יח"צ. צילום: אפרת אשל יקב בנימינה
&Wine קברנה סוביניון חושף ארומות פרי אדום, מעט מתובל, האופייניות מאוד לקברנה סוביניון הגדל באזור הקר והגבוה.
טעמו של היין עשיר, רענן ונגיש כבר כעת והסיומת אלגנטית ומאוזנת. מוכן לשתייה כבר כעת ובתנאי אכסון טובים ימשיך להתפתח בבקבוק במהלך שלוש-ארבע שנים לאחר הבציר.
היין יחמיא במיוחד למנות מבוססות בשר אדום בשיטות בישול שונות: על הגריל, בקדרה או בתבשילים שפעי טעם.
מחיר: 60 ₪.
יח"צ. צילום: אפרת אשל
&Wine רוזה גרנאש וסירה. יין רוזה יבש (90% גרנאש, 10% סירה), ארומטי ורענן שחושף ארומות פרי אדום. בפה הוא רענן ובעל חומציות נפלאה התומכת היטב במתיקות ארומות הפרי שבו.
כיין רוזה הוא במיטבו בצעירותו לתקופה ומתיישן בבקבוק לתקופה מרבית של שנה עד שנתיים. מומלץ להגיש צונן, בטמפרטורה של 8-10 מעלות. פרופיל הטעם בעל החמיצות העדינה והארומטית ישתלב נהדר עם מאכלים מן הים.
מחיר: 60 ₪.
יח"צ. צילום: אייל קרן יקבי כרמל
Selected מרלו 2021 - יין אדום יבש בעל גוף קליל וצעיר וסיומת מאוזנת.
יין בעל ניחוחות פירותיים, דובדבנים ושוקולד. היין התיישן 3-6 חודשים במכלי נירוסטה. Selected מרלו 2021 ילווה יפה מנות משולחן החג כגון עוף, בשר, נקניקיות, וקרפצ`יו בשר. רמת אלכוהול: 13.5%. טמפרטורת הגשה מומלצת: 16 מעלות.
מחיר: 30 ₪.
Private Collection קברנה סוביניון-מרלו 2021
יין אדום יבש המורכב מענבי קברנה סוביניון ומרלו. היין מתאפיין בגוון ארגמני עמוק ובניחוחות של דומדמניות, פטל, ווניל, ובעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.
היין התיישן 8 חודשים בחביות עץ אלון. Private Collection קברנה סוביניון - מרלו מתאים לליווי קדרות בשר, אומצות, פסטות ברוטב בשר. רמת אלכוהול: 13%. טמפרטורת הגשה מומלצת: 16 מעלות. מומלץ לקרר 20 דקות לפני הגשה.
מחיר: 45 ₪.
יח"צ. צילום: אייל קרן
יקב היוצר
יינות היוצר הוא יקב ותיק מהגדולים בארץ שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ, המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטיין, יינן צרפתי בעל שם עולמי שעלה לישראל עם החלום לייצר כאן יין איכותי.
ליקב סדרות יין המוצעות לקראת ראש השנה 2022. אתמקד בשתי סדרות:
יח"צ. צילום: אייל קרן
סדרת בראשית – כוללת מגוון רחב של יינות אדומים ולבנים. בסדרת בראשית היינות השונים נוצרו מכרמים מצפון הארץ ועד דרומה.
בראשית קברנה מתוק עדין – יין אדום בעל מתיקות עדינה, בצבע ארגמן, בעל ארומה של דובדבן שחור, קקאו עם רמז של וניל וציפורן.
כרם קברנה סוביניון הנטוע משנת 2010 במושב לכיש. הכרם נבצר בשליש השני של חודש אוגוסט ברמת הבשלה גבוהה. אחרי ריסוק והפרדת שדריות, התירוש הותסס בטמפרטורה מבוקרת עד השגת מתיקות שריות רצויה.
מחיר: שלושה ב-100 ₪.
בלנד אדום – רונדו. סדרת Virtuoso עוצבה בקפידה רבה, וההשראה לעיצובה מגיעה מעולמות כלי הנגינה - עם בקבוק בעל צורה ייחודית המיובא ממפעל בוטיק לזכוכית בצרפת. וירטואוזו רונדו הוא יין אדום חצי יבש, בלנד קליל מלטף ורענן, בעל ריחות דובדבן, שזיף ושוקולד.
היין נוצר משילוב של שני כרמים, מרלו מדישון שבגליל העליון ומורבדר ממדרון תחת עין דור. כל כרם נבצר וטופל לחוד עד להבשלה מלאה. אחרי ריסוק והפרדת השידות היין הותסס בטמפ` מבוקרת עד יבוש. מחיר: 49.90 ₪.
מחיר: 40 ₪.
יח"צ יקב טוליפ
ויוניה קינוח 2018 הוא יין קינוח בבציר מאוחר, העשוי מ-100% ענבי ויוניה, עשיר ופרחוני.
הענבים נבצרו בבציר ידני מכרם ויוניה בחרמונית, בגובה 950 מטר מעל פני הים והובלו בקירור ליקב. עם הגעתם מוינו באופן ידני ומבוקר. אלכוהול : 13%. זמן התיישנות: 12 חודשים.
ארומה של פרי הדר, פירות גלעיניים ותבלינים ים תיכוניים, טעם של תפוזים בשלים, משמש מיובש וסיומת עשירה ארוכה, ומתקתקה.
מחיר: 90 ₪.
יח"צ פרנק מרלו רזרב
סדרת הרזרב מורכבת מיינות פרימיום מזנים קלאסיים, המגיעים ממיטב הכרמים בישראל.
היינות מתיישנים 12-20 חודשים בחביות עץ אלון ותקופה נוספת בבקבוק.
לפני הבקבוק עבר היין סינון גס בלבד לשימור טעמיו הייחודיים. אלכוהול: 13.5%. זמן התיישנות: 14 חודשים. ארומה: פטל, פלפל ירוק ופרי אדום. טעם: פירות אדומים ושחורים, עשבי תיבול. סיומת: ארוכה ומתובלת.
מחיר: 129 ₪.
יח"צ. צילום: אייל קרן יקב טפרברג
לקראת ראש השנה וחגי תשרי יקב טפרברג מציע מגוון בצירים חדשים שיככבו בשולחנות החג.
מרלו אסנס 2018: 100% ענבי מרלו משתי חלקות בעמק האלה והרי אפרים. יין בעל צבע מלא עצמתי ועמוק, באף עולות ארומות מורכבות ועשירות של פירות אדומים בשלים, דובדבן, נגיעות טבק ומחטי אורנים. בפה היין חלק, בעל גוף מלא, טנינים בשלים, איזון וסיומת ארוכה וטובה.
מחיר: 100 ₪.
אינספייר סוביניון בלאן פרנץ` קולומברד 2021: 60% ענבי סוביניון בלאן, 40% ענבי פרנץ קולומבר. ממסך זה מציע מורכבות ארומטית עם עשבוניות ופרחוניות . יין יבש זה הינו קסום, פריך ורענן עם נוכחות מלאה ורכה.
מחיר: 65-75 ₪.
יח"צ DAROM
רוזה 2021 בבקבוק מגנום: יין רוזה יבש המופק מ-34% גרנאש, 33% זינפנדל ו-33% מוסקט אדום מהכרמים בדרום הרי יהודה ורמת ערד.
היין תסס והתבגר במכלי נירוסטה במשך 4 חודשים. מדובר ברוזה אלגנטי שטעמי הפרי המובהקים שלו שומרים על איפוק ורעננות. צבעו ורוד בהיר, בעל טעמים פירותיים, רעננים, מאוזנים ומעט חמצמצים.
ליין ריח המזכיר תות שדה ופריחת ורדים. דרום רוזה 2021 משתלב באופן נפלא עם מגוון מנות מהמטבח הים תיכוני, שילוב היוצר חגיגה אמיתי לחך.
מתאים להגשה כאפריטיף וילווה יפה מנות ראשונות מהמטבח הים תיכוני. אלכוהול: 11.5%. כדי ליהנות מהיין בצורה מקסימלית רצוי להגישו בטמפרטורה של 8-10 מעלות.
מחיר: 180 ₪.
יח"צ. צילום: עמרי מירון יקב רקנאטי
סוביניון בלאן גליל 2021: שילוב של טרואר יוצא דופן וגידול מוקפד הביאו ליצירת יין ייחודי, כזה החושף את עשבוניותו והדריותו של זן הסוביניון בלאן.
הודות ליישון מבוקר על משקעיו במכלי נירוסטה, מביא עמו יין זה רבדים נוספים של עידון ומורכבות, המשתלבים בהרמוניה מושלמת עם פריכות היין ורעננותו.
ליין ארומות אשכולית לבנה, עשבוניות רעננה ופרחי בר.
מחיר: 59 ₪.
יח"צ. צילום: עמרי מירון
מרלו כרם מנרה 2018: כרם מנרה מתאפיין באדמת טרה רוסה ייחודית ובתנאי אקלים אידאלים להפקת יין מרלו מרתק המתאפיין בחמיצות טבעית מאוזנת, ארומת פרי יער אדום, שזיף שחור ועשבי תבלין מקומיים.
יין זה משקף את הגישה הים תיכונית של היקב במיטבה, כזה המציג ביטוי זני מובהק, מאופק ואלגנטי, טאנינים רכים וקטיפתיים וסיומת ארוכה והרמונית.
מחיר: 95 ₪.
יח"צ
יקב תבור
יקב תבור משיק מארז חגיגי המתאים כמתנה מושלמת לראש השנה וחגי תשרי הכולל בקבוק ECO אדום, בקבוק שרדונה אדמה ו- 2 כוסות יין.
מארז "לחיי הטבע" מבטא את תמצית עשייתו ופועלו של היקב ב-10 השנים האחרונות, ונותן הצצה לאיכויות הענבים, בזכות הגישה האקולוגית בכל כרמיו. כל חלקה מגודלת בקפידה תחת תנאי הקיימות ושמירה על סביבה אקולוגית שיוצרת קרקע עשירה וגפנים חיוניות, במינימום התערבות של הכורם.
eco אדום - בלנד אדום עמוק ומורכב עם טעמי פירות שחורים מהחלקות המשובחות ביותר מבין כרמי היקב בגליל העליון וברמת הגולן. היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. זנים: קברנה סוביניון, מרלו, סירה, קברנה פרנק.
שרדונה מסדרת אדמה - יין פירותי עשיר בעל אופי נעים ומעודן ממיטב ענבי השרדונה של היקב בצפון רמת הגולן. 50% מהיין עבר יישון קצר של 3 חודשים בעץ אלון צרפתי בכדי להעניק ליין ממדים נוספים.
מחיר: 150 ₪.
יח"צ
יקב בן חיים
שרדונה רזרב 2020 של יקב בן-חיים מורכב מ 85% ענבי שרדונה ו- 15% ענבי סובניון בלאן.
יין יבש ששהה 12 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות בנפח 500 ליטר. טמפרטורת הגשה מומלצת: 8-12 מעלות צלזיוס.זהו שרדונה מצוין בעל מתיקות מאוזנת, חגיגה בפה. 13% אלכוהול.
מחיר: 100 ₪.
יח"צ. צילום: אייל קרן בלו נאן
בלו נאן ממשיך להתחדש כל הזמן, ולקראת החגים יוצא במארזי צילינדר חדשים לבקבוקי היין המבעבע הכשר: בלו נאן זהב 24 קראט, בלו נאן רוזה 24 קראט, בלו נאן מבעבע בלו חצי יבש.
המארזים החדשים הופכים את בקבוקי בלו נאן לנוצצים אפילו יותר, והופכים למתנה אידאלית לחגים, המורכבת מ-3 שכבות - המארז החדש והמרשים, הבקבוקים המהפנטים בפני עצמם, שבשניים מתוכם גם מככבים שבבי זהב אמיתי 24 קראט, ובסופו של דבר כמובן גם היינות עצמם, שהם חגיגיים, ארומטיים ומרעננים.
מחיר: 65 ₪.
יח"צ דומיין לאפאז`
רוזה מירפלורס המצוין של דומיין לאפאז` זכה לאחרונה למתיחת פנים, במהדורה מוגבלת בעיצוב חגיגי ופרחוני במיוחד.
התווית החדשה עוטפת את הרוזה המוכר, המורכב מהזנים מורבדר (50%), גרנאש גרי (30%), גרנאש נואר (20%) והוא בעל גוון ורוד חיוור וניחוחות נעימים של פרי טרי. רוזה מלא חיים ורענן עם איזון מצוין המספק הנאה מרובה.
מחיר: 80 ₪.