יח"צ. צילום: אמיר יעקובי
ויוה לה פראנס
לכבוד יום הבסטיליה שצוין בצרפת ב-14 ליולי, מותג הבירה הצרפתי 1664 BLANC יצא בשיתוף פעולה חגיגי עם מותג הבולונג`רי הפריזאי Maison Kayser, למשך שבוע בלבד בין התאריכים 14-21 ליולי.
חגיגות הבסטיליה יתקיימו בסניפי קייזר בנמל תל אביב וברוטשילד 5, אשר יספקו חגיגה צרפתית אמיתית עם בירה 1664 BLANC והמאפים המצוינים של מייזון קייזר.
במסגרת החגיגות תוכלו ליהנות מטעימות בירה "1664 בלאנק" מהחבית לצד תפריט מגוון של כריכים טריים מהקונדיטוריה.
בין הכריכים שיוגשו: מגוון כריכי גבינות (עיזים, מוצרלה, גאודה ועוד) + בקבוק בירה 1664 בלאנק - 45 ₪, כריכי סלמון/ בשר + בקבוק בירה 1664 בלאנק - 50 ₪.
יח"צ. צילום: אפיק גבאי נסיכת הממלכה
היא מסוננת בסיבי זהב, מזוקקת חמש פעמים, מיוצרת במנות קטנות ונעשית בעבודת יד, והיא הוודקה הכי נמכרת בבריטניה, קבלו את AU וודקה שנחתה אצלנו לראשונה והולכת לשנות את כללי הטעם של חובבי הוודקה והאלכוהול.
הכל החל כשרזי דאגר, צעיר דרוזי בן 22, סטודנט שנה ב` למשפטים מהכפר ראמה, ראה לראשונה פוסט בפייסבוק של צ`רלי מורגן, מביא הכדורים בקבוצת הכדורגל סוונזי ובנו של אחד ממנהלי הקבוצה, אוחז בוודקה יוקרתית בעטיפת זהב. רזי נדלק מיד והחליט לייבא את הוודקה לארץ.
וודקה AU (סמל הזהב בטבלה המחזורית), היא וודקה בריטית, אולטרה פרימיום, המזוקקת כאמור חמש פעמים, ומסוננת בסיבי זהב, החומר המשובח ביותר לטיהור וודקה.
סינון על ידי זהב מטהר את המשקה באופן משמעותי יותר מאשר בפחם שהיא השיטה הזולה והמקובלת, והוא מבליט את תכונותיה המינרליות של הוודקה, בכדי להעניק לה את הגימור הארוך, הנקי, הקטיפתי, העדין והחלק בה, שעובר ללא תחושת צריבה בגרון, למרות שהיא מכילה 40% אלכוהול.
הארומה שלה עדינה, והטעם החלק והייחודי שלה מתאים באופן מושלם עם קרח, ומעניק אווירת מרטיני לכול קוקטייל.
הוודקה הבריטית מיוצרת כאמור בעבודת יד על ידי צ`רלי מורגן, החל משנת 2015 בעיירה סוונזי בווילס בריטניה. היא מופקת בכמויות קטנות מדגן חיטה בריטי משובח, ומעורבבת עם מי מעיינות טבעיים וטהורים.
מחיר: 130-160 ₪, ברשת יין בעיר, באתר האונליין של רמי לוי, בחנויות בוטיק לאלכוהול ובאתר www.auvodka.co.il
יח"צ. צילום: אייל גרניט 30 שנה, לך תזכור
יקב קסטל חוגג הערב (שני) 30 שנה להיווסדו במסעדת "פאסטל" בשני ערבים מיוחדים עם ארוחת טעימות של השף גל בן משה בליווי טעימות יין של מ-30 שנות עשייה של יקב קסטל ורזיאל.
מחיר: 595 ₪ לסועד, מספר המקומות מוגבל ויש להזמין מקומות מראש דרך מסעדת פאסטל: 03-6447441.
יקב קסטל השוכן במושב יד-השמונה הוא יקב משפחתי בבעלות משפחת בן זקן. סיפור הקמתו החל בשנת 1988, עם חלקת הכרם הראשונה ברמת רזיאל. כך, הפכה המשפחה לחלוצת אזור הרי יהודה, ליד ירושלים, המחדשת את המסורת העתיקה.
יח"צ. צילום: אלעד ברמי כיום, מייצר היקב כ-350 אלף בקבוקי יין מדי שנה ומייצא 40% מהיינות ל-22 מדינות ברחבי העולם. היינות זוכים במשך שנים רבות לביקורות מצוינות בארץ ובעולם (רוברט פרקר, Hugh Johnson, מבקר היין האנגלי, העניק ארבעה כוכבים ליקב, ואף בחר ב-Grand Vin לאחד מ-200 היינות האהובים עליו, מגזין היין הבריטי "Decanter" בחר את היקב כאחד ממאה היקבים הטובים בעולם ועוד).
יתרה מכך, לפני כחמש שנים זכה בן זקן בתואר האבירות הצרפתי על פועלו בתחום היין בישראל וברחבי העולם.
כרמי היקב נטועים באדמת טרה רוסה, טיט ואבן גיר מנוקזת היטב ושוכנים במיקרו-אקלים ייחודי לאזור. הגפנים גדלות בצפיפות רבה ומניבות יבולים קטנים ואיכותיים הנבצרים ידנית ואילו היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתיות מובחרות לתקופה של עד שנתיים.
יח"צ. צילום: אסף לוי יאסו!
החברה הסקוטית מבית ישרקו מרחיבה את קטגוריית היינות ומשיקה יינות מיוון - מיקב Sabanis סאבאניס.
מדובר ב-5 יינות של היקב היווני: סדרת פייר ווינד (רוזה, לבן ואדום), לימניונה ומאלגוזיה.
יקב סאבאניס הוקם בשנת 1980 ע"י טאסוס סמפניס, מהנדס מכונות במקצועו, ואשתו אלי, מתוך רצון לנצל היטב את הכרמים שלהם ולהמשיך את המסורת המשפחתית בייצור היין.
היקב ממוקם באזור אגיוס יואניס, הנמצא במרחק של 15 ק"מ מהעיר חלקידה. היקב חדיש, ומשתמשים בו באמצעי הייצור המשוכללים ביותר מכלי נירוסטה כפולי דופן, קו מילוי איזוברי ועוד. ליישון היין, היקב משתמש בחביות עץ אלון שונות, לרוב "באריק" בנפח בורדו קלאסי.
הענבים מגיעים מכרמי המשפחה שנטועים באדמת חול, באקלים ים תיכוני קלאסי. הם חצי הרריים ומקוררים ע"י הרוחות שנושבות בכיוון הים האגאי.
הכרמים בבעלות פרטית ומשתרעים על שטח של כ-450 דונם. הענבים הגדלים בדומיין סאבאניס הם תערובת של זנים מקומיים ובינלאומיים כמו: רודיטיס, מאלגוזיה, מוסקופילרו, אסירטיקו, מוסקטו, סוואנטיאנו וסוביניון בלאן בזנים הלבנים, ואילו אגיורגיטיקו, לימניונה, גראנש, קברנה סוביניון, סירה ומרלו הם הזנים האדומים.
מחיר: 65 - 39.90 ₪ (תלוי ביין).
יח"צ. נעם פירסמן חוגגים את הקיץ
לכבוד חודשי הקיץ החמים מותג הג`ין הצרפתי ג`ין CITADELLE המיוצר ב-Maison Ferrans, בית התזקיקים המיוחדים והמעניינים בחבל קוניאק שבצרפת, יוצא בשיתוף פעולה עם "אונטופו" במסגרתו במהלך חודש יולי, יוגשו ארוחות קלילות עם קוקטיילים קיציים.
במסגרת הפרויקט יתקיימו ערבי ספיישל עם 5 מנות קלילות וכייפיות מהים ביחד עם 2 קוקטיילים מבוססי ג`ין סיטדל ופיבר טרי, לצד מוזיקה, שקיעה ואווירת חופש קיצית.
בין המסעדות המשתתפות בפעילות: דלידה, אונזה, מסה, קיצ`וקאי מבית סלאס, רביבה וסיליה, מנא (MENA), ויקי כריסטינה.
כחלק ממנות הביס שיוגשו במסעדות ברביבה וסיליה יגישו מנות מעודנות ואלגנטיות כמו: אספרגוס וירוקים על קרם שקדים, קרפצ`יו דג ים עם זעתר, עגבניות וקרם פרש. בקיצ`וקאי יוגשו מנות בסגנון אסיאתי לדוגמה: סלט לפלפונים – (הטעות במקור) מלפפון קריספי, ענבים אדומים, בצל סגול, כוסברה, נענע, צ׳ילי, וינגרט מרענן של מאצ׳ה ותפוחים.
בנוסף, בלאק ממבה - טוויל בועות פריך, טרטר טונה קצוצה, ויניגרט ג׳ינג׳ר דבש וליים, איולי הבנרו ועלים.
מחיר: החל מ-150 ₪ (המחיר משתנה ממסעדה למסעדה), באתר המסעדות: ontopo.co.il
כחלק מהפעילות המותג יצרו ב-CITADELLE גם מארז ייעודי להכנת הקוקטייל הכולל בקבוק ג`ין סיטדל, 2 מיקסרים של פיבר טרי וכוס של המותג.
מחיר: 139 ₪, בחנויות המתמחות.