יח"צ. צילום: אנטולי מיכאלו
העיר התחתית בחיפה היא לא אזור שבו מצפים לראות מסעדות יוקרה, אך לתדהמתנו גילינו שבין מוסכים למנופים מסתתרת לה מסעדת מסעדת אוניקס Onyx של מחמוד אבו סגייר, מי שהקים את האויסטר - אחד הפודטראקים המצליחים בחיפה, ובהובלתו של השף ג`וני גוריק.
גוריק, ארמני נוצרי, שבישל לשועי עולם, נשיאים ומלכים. אובאמה, ערפאת, רבין, המלך חוסיין, הם רק חלק קטן מהרשימה המפוארת. הוא בוגר בתי ספר גבוהים לקולינריה בצרפת, כמו: פרנסואה ברלה, ופול בוקיז, והוא מתמחה בבישול צרפתי קלאסי, בטכניקות מודרניות ונגיעות מולקולריות. הוא מגיש מנות טאפאס מכול העולם, והיה מתברר אפילו שופט בטופ שף בדובאי.
בכניסה ישנו מפל קטן ושטיח אדום שמכניסים לאווירה מלכותית, ובפנים עיצוב המשדר עושר ויוקרה.
הבר והשולחנות מעוצבים באבן אוניקס שאחת מתכונותיה היא אפשרות חדירת אור דרכה, מה שמשווה סטייל ויוקרה. על הקירות קישוטי זהב מעודנים, והבר צופה למטבח מאורגן ונקי.
אוניקס מתיימרת להביא סטנדרטים של מסעדות חו"ל, באווירה, בעיצוב, ובמנות המוקפדות – ספויילר, לטעמנו הם הצליחו.
התפריט שבנה גוריק מורכב ממנות קטנות – בינוניות, כאלה שמומלץ לחלוק עם עוד אדם אחד או שניים.
יח"צ. פאני פורי. צילום: אנטולי מיכאלו תחילה הזמנו פאני פורי, אותו טעמנו לראשונה בדוכן רחוב מנירוסטה בהודו. הסתקרנו לראות איך המאכל הזול יהפוך ליוקרתי תחת ידיו של השף. אז ככה, בפאני פורי שמוגש בחיפה יש מוס סלמון, גרגירי חומוס, בצל, כוסברה, והוא יושב על צ`ייסר ירוק שמורכב מעשרה צמחי תבלין ירוקים.
את הצ`ייסר יש למזוג לאחר ביס לתוך המאפה העגלגל. אהבנו את המנה מאוד! היא מקורית, טעימה והרוטב מושלם ומרענן. היא מוגשת עם פרחי מאכל צבעוניים (62 ₪).
יח"צ. שוט שרימפס. צילום: אנטולי מיכאלו מכאן קפצנו לתאילנד וטעמנו שרימפס המוגש בשוט מנגו ופסיפלורה, בזילקום וצ`ילי תאילנדי. אני אוהבת מנגו ופסיפלורה והשוטים הצהובים כתומים מיד עשו לי שמח בלב, השרימפסים נחו בהם, משופדים על מקל, ואנחנו קיבלנו הנחייה לקחת ביס ולטבול, ושוב. המנה הזו קייצית, חמצמצה-חריפה ומאוד מיוחדת (68 ₪).
יח"צ. סוכריות עגל. צילום: אנטולי מיכאלו משם נחתנו בחזרה במידל איסט עם סוכריות עגל, 12 עלי בקר מתובלות בפיסטוק חלבי עם מרמלדת בצל ויין אדום.
זו המנה שהייתה הכי "כבדה" מבין הראשונות, למרות שמדובר במנה של ביס או שניים. הבשר היה טעים ותובל כהלכה, אבל מעט שומני לטעמי. אוהבי הנתחים השומניים לבטח יתענגו על הביס. ריבת הבצל היתה מדויקת וטעימה מאוד (70 ₪).
אחרי שוט סודה, וקוקטייל טעים "נחת" בשולחננו סלט קיסר מודרני, שכלל לבבות ארטישוק ושיפוד אנגוס. סלט הקיסר היה טעים והגיע עם חזה אווז מעושן, פרמזן וחסה רומית שבמקורה בחממה הידרופונית. הסלט מציע ביסים כיפיים (62 ₪) אך לבבות הארטישוק הן שגנבו את ההצגה. הן מוצעות פה בציפוי טמפורה עם ציזיקי ועלי גפן פריכים, הציזיקי טרי ונפלא, כזה שמצליח לרענן את הביס המטוגן.
עלי הגפן הקריפסי היווה תוספת מקורית ומרעננת (58 ₪). לסיום בחרנו בשיפודי האנגוס עם הערמונים שהיו אומנם פחות מקוריים משאר המנות, אבל הציעו ביס טעים ומדויק לאוהבי הבשר. רוטב היין והערמונים היו מעולים, ופירה הבטטה נימוח וקרמי (92 שקל).
יח"צ. גביע מוס. צילום: אנטולי מיכאלו יח"צ. ויטאלו טונאטו. צילום: אנטולי מיכאלו יח"צ. שרימס בווסאבי. צילום: אנטולי מיכאלו יח"צ. חצילים. צילום: אנטולי מיכאלו
עוד בתפריט: ויטאלו טונאטו - עגל ברוטב טונה; מנת חצילים על בסיס 6 מרקמי חציל שונים; גביע מוס סלמון בחמישה טעמים שונים ובקלאווה עם פיסטוק, מסטיקה ובצק פילו מקורמל בדבש (56-75 ₪).
בשלב זה היינו שבעים, אבל כולם יודעים שלקינוחים יש קיבה נפרדת...
התלבטנו בין שוקולד ללימון. המלצר טען שאנחנו חייבים לטעום את השוקולד, "אוניקס שוקלט" שבתפריט רק מתואר כקינוח לאוהבי שוקולד.
יח"צ. הלן היפה. צילום: אנטולי מיכאלו וכך, בתוך כדור השוקולד גילינו טופי ומוס שרוקחים במקום. הם שוכבים על מצע של ביסקוויט טעים, ומעליהם נמזג רוטב שוקולד שממיס את כל החגיגה. באורח פלא גם הלימונצ`לו שנחת מולנו הציע שלושה מרקמים של לימון חמצמץ. בעיניי השילוב הזה של לימון ושוקולד מריר הוא נפלא, ולכן המלצתי לשף שישקול קינוח שיאחד ביניהם (42 ₪).
קינוח מרהיב נוסף הוא מנה המתכנה "הלן היפה" המורכבת מאגס ממולא בטופי וקרם שוקול.
לסיכום, המקום מציע תודעת שירות ברמה הכי גבוהה שפגשתי בישראל מזה זמן רב, המקום יוקרתי והמנות בו מיוחדות. המחיר בינוני – יקר אבל בעיני משקף את רמת האוכל, ההדר של המקום והשירות הנפלא. אם אתם מתכננים חגיגה זוגית או משפחתית – זה המקום בשבילכם!
אגב, חלל המסעדה והבר רחב הידיים מציעה אוניקס גם קומה עליונה לאירועים וסדנאות.
Onyx (אוניקס), העצמאות 104, חיפה. *8117. לא כשר