יח"צ. צילום: דן פרץ
פיצה - דומינו`ס
היצרנית: "EXTRA – פיצה עם אקסטרה גודל ואקסטרה טעם המוצעת עם שני דיפים - איולי שיפקה ופסטו".
מחיר: 79.90 ₪ (משפחתית אקסטרה + 2 דיפים), בסניפי הרשת.
דבר הנסיין: "אם תשאלו אותי, פיצה היא המתכון לחיים טובים, "הדולצ`ה ויטה" כמו שהאיטלקים אומרים. ואם כבר פיצה, אז שתהיה עם בצק בעובי הנכון (לא דק ולא עבה מדי), גדולה ועשירה, עשויה מחומרי גלם איכותיים ושתגיע עם דיפים משגעים.
כזאת בדיוק תמצאו בסניפי דומינו`ס.
כאן לא מתקמצנים על תוספות, הם מציעים אותה עם שני דיפים חדשים - דיפ איולי שיפקה, חריף חריף ודיפ פסטו משובח, ולמרות שהפיצה די גדולה (16 אינץ` לעומת משפחתית קונבנציונלית של הרשת שגודלה 14` אינץ) אתם כנראה לא תרצו לחלוק אותה עם אף אחד אחר!
עם זאת, ראוי לציין, כי המהלך היח"צני קצת חלש הפעם...
רציתם לשווק לנו אקסטרה? תנו באקסטרים! להגדיל ת`פיצה ב-2 אינץ` (5 ס"מ למתקשים) - זה מעט מדי למי שמתיימרת למכור לנו פיצה ב"אקסטרה גודל".
שני אינץ` נוספים כבר היו תורמים משמעותית לנראותה של הפיצה הזאת ומתכתבים היטב עם הסלוגן אקסטרה גודל, אקסטרה טעם עם אקסטרה דיפים".
ציון: 9.5
יח"צ. צילום: טל סיוון ציפורין
קינוחים - בוטיק סנטרל וסוגת
היצרנית: "שיתוף פעולה עם חומרי הגלם של סוגת ואיכותיות הפטיסרי של בוטיק סנטרל הנפיק סדרת קינוחים המצדיעה לקלאסיקות צרפתיות.
במגוון: אקלרים ממולאים בקרם פטיסייר עשיר (14 ₪), מקרונים צבעוניים (6 ₪ ליח`), באבא א-רום בכלי זכוכית (32 ₪), מילפיי (29 ש₪), פס סאנט-א-נורה (74 ₪), משולש אופרה אישי (29 ₪), פריז ברסט (24 ₪) ומגוון פטיפורים (7 ₪ ליח`).
להשיג בסניפי הרשת.
דבר הנסיין: "במשך 80 שנה, כמעט מאה שלמה, אמנות הכנת הקינוחים הצרפתיים לא השתנתה כלל", את הנתון הזה הפטיר השף ואשף הקינוחים ויל גולדפארב, שף מסעדת הקינוחים הניו יורקית "Room 4 Dessert" בספרו המדריך השלם של הקורדון בלו: מנות אחרונות, והוא צודק! סוס מנצח לא מחליפים!
לקראת יום הבסטיליה, יום העצמאות הרשמי של צרפת וחגה הלאומי הנחגג כזכר ליום ה-14 ביולי 1789, בו נפלה הבסטיליה באירוע שהיה לאחד מסמליה המרכזיים של המפכה הצרפתית, הנפיקו רשת בוטיק סנטרל וחברת סוגת - שלל קינוחים צרפתיים שעושים כבוד לפטיסייר הפרנסוואי.
מהמארז, אהבנו במיוחד את באבא א-רום, קינוח שהגיע לעולם בהשראתו של בן האצולה הפולני סטניסלס (סטניסלאב) לשצ`ינסקי, שנולד ב-1677 בלבוב, והפך כידוע להיות החותן של מלך צרפת.
אחת הרפורמות החשובות שהוא ביצע בדוכסות הייתה הקמתו של "אגף גסטרונומי" בנוסח מלכי צרפת, שענה לשם הצרפתי המשובב "Service de la bouche" ("שרות של הפה"). שם כאמור גם נולד ה"באבא א-רום", המכונה בפי ישראלים רבים "סברינה" (ה`קוגלוהוף` המקומי היה יבש מדי עבורו והוא ציווה להרטיב את הבבקה ביין טוקאי, שהוחלף מאוחר יותר ברום).
הסברינה של סנטרל וסוגת, מהמשובחות שטעמתי. ולמרות שסביר שיהיו מי שיעקמו עכשיו את האף ויטענו כי סברינה זה הכי אייטיז, אני ממליץ לכם בחום להתעלם ולנסות אותה שוב: בצק מתוק וחמאתי, סירופ רום משובח וקצפת מעל. פשוט מושלם! ויוה לה פראנס".
ציון: 10 +
יח"צ. (אפרתי) גרנולה - תלמה
היצרנית: "סדרת גרנולה PROTEIN התחדשה בטעם חדש – תפוח וקינמון. הגרנולה מכילה כ-25% חלבון, ללא סימונים אדומים".
מחיר: 21.90 ₪, ברשתות המזון והשיווק.
דבר הנסיינית: "כחובבת מושבעת של גרנולה, טעמתי לאורך השנים אין ספור של סוגים הנמכרים במרכולים וברשתות.
חובבי הגרנולה, כמוני, יצטרכו לבחור בין גרנולה נטולת-שמן, נטולת-סוכר, אורגנית, טבעית לחלוטין וכו` – ולעיין בדקדקנות בתווית המרכיבים שבגב המוצר. בייחוד עם כל התוויות האדומות החדשות של משרד הבריאות המרתיעות את הקונה מפני עודף סוכר ושאר מרעין בישין.
צילום: SPOT it
למי שחפץ ליהנות מגרנולה איכותית, ללא אותם סימונים אדומים, אני מציעה לטעום את סדרת גרנולה PROTEIN של תלמה. לא רק שהיא טעימה בטירוף! היא גם מכילה בין 23%-25% חלבון במוצר, לצד שיבולת שועל מלאה וחצי כפית סוכר בלבד במנה.
בקיצור, לא רק שארוחת הבוקר שלי טעימה, היא עכשיו גם מזינה ומלאה בחלבון. בתאבון".
ציון: 10
יח"צ. (סנגור) גלידה - וניליה
היצרנית: "גלידת "אוריאו" עם שברי עוגיות – וללא גלוטן".
מחיר: 18 ₪ למנה, בסניפי הרשת.
דבר הנסיינית: "הגלידריות בארץ, צומחות בכל פינה, מנסות לשבור את השוק ולהביא טעמים חדשים ומיוחדים שלא נראו עוד בעבר. אבל גלידה מוצלחת, היא הרבה יותר מטעמים חדשים.
גלידה איכותית היא כזו שמוכרת חוויה. כזאת שכשאני עוצמת את העיניים - אני כמעט מרגישה כמו בטיול ברומא הרחוקה. בדיוק כזו היא רשת הגלידריות ונילה.
בקפיצה קצרה לסניף הרשת ביבנה, הצלחתי לדמיין עצמי מלקקת לי גלידה בהנאה מול הקוליסאום.
איזה חומר גלם איכותי. השמנת מרגישה בדיוק במרקם הנכון, לא שמנה מדי, לא נוזלית אלא עשירה ומתקתקה.
ויטלי, הזכיין והבעלים של הסניף, היה חביב ומאוד בקיא בטעמי הגלידריה והמליץ על הטעמים שייחודיים לרשת.
ואם באירופה עסקינן, אז דעו כי בטיסה ישירה מדנמרק נחת בסניף היבנאי (ובשאר סניפי המותג) טעם קטלני חדש. שיתוף פעולה של גלידריית ונילה עם קרמבו תן בו.
טעם הקרמבו??? הקפיץ לי את החך, ועשה לי חגיגה גדולה של טעמים בתוך הפה. הביס הורכב מחתיכות קרמבו אמיתיות שנמעכו אל תוך הגלידה. בקיצור, שילוב קטלני ביותר!! לא מתביישת להגיד שרק מהטעם הזה, ביקשתי מויטלי לארוז לי ק"ג הבייתה.
לגלידרייה הגעתי יחד עם בן זוגי, שלמרבה הצער רגיש לגולטן. מראש הוא כיוון לטעמי הסורבה כי ידע ששם לעולם לא יהיו שברי עוגיות, אך הופתענו לגלות שלא רק שהמבחר עצום, בונילה מובילים מהפכה בתחום הגלידות ומציעים לכל הרגישים לגלוטן: ליהנות לא פחות מגלידת "אוראו" נטולת גלוטן.
הרשת כאמור פיתחה גלידה ללא גלוטן בטעם "אוראו", והטמיעה בתוכה שברי עוגיות "אוראו" אמיתיות. ובעלי? עף באוויר. טעמי הלימון אאוט, גלידת אוריאו אין.
לסיכום, זוהי באמת חוויה שלמה של טעמים, ניחוחות ויופי. אתם עוד פה? ויטלי (ושאר מנהלי הסניפים) מחכה לכם....".
ציון: 10
יח"צ. (גיתם) קרקר - אסם-נסטלה היצרנית: "מהדורה מיוחדת של לחמית טעמי עולם בסגנון איטלקי ובסגנון ים תיכוני. המוצרים מכילים 100% דגנים מלאים".
מחיר: 10 ₪, ברשתות השיווק, המזון והמרכולים.
דבר הנסיינית: "התקבצנו מספר חברות וטעמנו בסקרנות את הלחמית החדשה - בסגנון איטלקי. המסקנות: מדובר בנשנוש אולטימטיבי. יש לו טעמים של שום, בזיליקום ועגבניות. איזה טעים!
אבל מה שבאמת אהבתי - שהוא לא מתפורר, ולכן כיף לאכול מבלי ללכלכך את כל הרדיוס סביבך.
בהמשך ירדתי גם על הלחמית בסגנון ים תיכוני, את תכולת אריזתה אשכרה זללתי לבד, כי פשוט לא הצלחתי לעצור. קודם כל הניחוח שלה פשוט מטריף, וכששילבתי את הקרקר הזה עם גבינה, הוא נעשה טעים בצורה יוצאת דופן".
ציון: 10
יח"צ. (שלום ת"א)
שייק - תנובה
היצרנית: "יופלה שייק - סדרת שייקים עם 30% פרי בכוסות אישיות הכוללת ארבעה משקאות: משקה בננה, מנגו, תפוז, גזר וצ`יה, משקה מנגו, בננה, פסיפלורה והל, משקה בננה, אננס וקוקוס ומשקה בננה, קיווי ותפוח".
מחיר: 8.90 ₪, ברשתות השיווק, המזון והמרכולים.
דבר הנסיינית: "וואוו, כמה שאני אוהבת שייקים! אתם חייבים להודות, זה פשוט פתרון מושלם לארוחת בוקר או אפילו ביניים. זה מתוק, זה מרענן וזה סופר מזין.
אבל בשייק טוב, צריכה להיות כמות פירות נדיבה, כזו שניתן יהיה לחוש בטעם ושלא יהיה מתוק מדי.
לאחרונה השיקה תנובה, סדרת שייקים עם אחוזי פרי גבוהים במיוחד, ואני הייתי חייבת לנסות!
הסדרה מגיעה בטעמים מגוונים, אני ניסיתי את משקה הבננה, אננס וקוקוס וזה היה פשוט חלומי! לבן שלי (בן 3) הבאתי לאכול ממשקה הבננה, קיווי ותפוח, והוא סיים את השייק בהנאה מרובה, כך שהשייקים הללו מתאימים בטעמם גם לילדים.
מה שנוח במיוחד שהשייק טמון בכוס חד פעמית עם פתח ייעודי לשתייה, אז כל מה שנשאר לכן זה לשתות ולהתרענן. לרוויה".
ציון: 9
יח"צ. (נ. הרלב) רוטב לשקשוקה - זיתא
היצרנית: "סדרת שקשוקות ב-4 טעמים ייחודיים עם תוספות מיוחדות - שקשוקה עם חצילים צלויים, שקשוקה עם קוביות ארטישוק, שקשוקה ירוקה עם תרד וזוקיני ושקשוקה קלאסית עם פלפלים צלויים. הרטבים על בסיס שמן זית כתית, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וללא חומרי טעם ריח".
מחיר: 12.90 ₪, ברשתות השיווק, המזון והמרכולים.
דבר הנסיין: "הצנצנת הספיקה לשקשוקה של שש ביצים, אבל לא הייתי מתנגד לעוד קצת מהנוזל האדמדם הזה.
הרוטב של הקלאסית אינו חריף אלא מעט פיקנטי, אין לו טעמי לוואי ובסך הכל הוא עושה את העבודה. ביום למחרת ניסיתי גם את השקשוקה עם החצילים הצלויים, היא משובחת וטעימה, אולם יכלו לפנק פה בעוד קצת חצילים.
המוצלחת ביותר לטעמי היא השקשוקה ארטישוק, שאומנם נצמדה למתכון המסורתי המורכב מרוטב של עגבניות מתובלות ומבושלות אולם משודרג כאמור בנתחי ארטישוק. הרוטב הזה סיפק שקשוקה נהדרת ועשירה בטעמים".
ציון: 10 +
יח"צ. יעל האן
סירופ לשתייה - אחוה
היצרנית: "סירופ בטעמי ענבים, אננס או פטל להכנת עד 70 כוסות מיץ".
מחיר: 14.90 ל-900 מ"ל, ברשתות השיווק, המזון והמרכולים.
דבר הנסיינית: "אומנם אין להתעלם מהחיסרון המובנה בשתיית משקאות מתרכיזים מרוכזים ותמציות סירופ למיניהן, אולם לעיתים אפשר ואף מומלץ לשחרר.
הסירופ של אחווה מתוק (אולי אפילו מתוק מאד), הוא בעל ריח וטעם לוואי שמבוגרים סולדים ממנו, אך ילדים פשוט מתמכרים לו ולא מסוגלים לעמוד בפניו.
בקיצור, בלי להגזים, פעם ב... תנו לתכשיט שלכם להתפנק...".
ציון: 8