יח"צ
השגריר מגיע
שגריר ויינשטפן העולמי, מגיע לארץ לסדנת בירה חד פעמית: Ultimate Beer Garden Experience.
מתיאס סטפן אבנר, סומליה הבירה האוסטרי ושגריר בירת וינשטפן העולמי, נוחת בישראל לסדנה מרתקת שתתקיים מחר (29 ליוני) בשעה 19:00 בביר גארדן כפר סבא, יחד עם סומליה הבירה עופר חבקין ממבשלות בירה ישראל.
מתיאס יליד אוסטריה עם ניסיון עשיר בבישול וייצור בירה ובוגר הפקולטה ללימודי בישול בירה ומדעי מזון ב TUM בויינשטפן.
החל מ-2018, הוא הוכרז כשגריר מותג בינלאומי, הראשון אי פעם במבשלת ויינשטפן, בוואריה.
בסדנה ידברו מתיאס ועופר על השילוב המנצח בין הבירות המשובחות של ויינשטפן למגוון מנות "ישראליות" ובווארית בביר גארדן מלא באוכל טוב ותפריט ספיישל של מנות רידיפיין מיט, בירה טרייה וסיפורים מרתקים ומשעשעים על המבשלה הוותיקה בעולם.
יח"צ הזדמנות של פעם ב-12 שנה
מבשלת הקראפט הישראלית בירבזאר משיקה שיכר יוזו ייחודי המבוסס מקליפות פרי היוזו שגדל במשק קלוצמן הישראלי שבעמק חפר.
"לשיכר שאתם מחזיקים ביד, יש סיפור יוצא דופן המשלב חקלאות מקומית בלתי מתפשרת ובישול קראפט מוקפד", מסביר ליאור וייס - מיסד ומנכ"ל בירבזאר.
"לראשונה שיתפנו פעולה עם משק ישראלי מקומי, שמגדל את פרי היוזו הייחודי באדמה בעמק חפר. שיתוף הפעולה עם משק קלוצמן הוליד סיידר שיכר מרענן שכולו טעם ישראלי", אומר ווייס.
הטוויסט הנעים והמסתורי שאתם מרגישים בלגימה נובע מקליפות פרי היוזו.
ווייס. "היוזו הינו הדר נדיר ויוקרתי שמקורו במזרח, וגדל באופן בלעדי במשק קלוצמן שבעמק חפר. שנים רבות לקח לקלוצמנים ללמוד כיצד מגדלים אותו בצורה האידאלית וכעת, דרך שיתוף פעולה ראשון עם בירבזאר, אנחנו זוכים ליהנות ממנו באופן המושלם".
12 שנה לקח לקלוצמנים לגדל את פרי היוזו בישראל ואין לדעת מתי יהיה עוד קטיף, מסבירים במבשלה. מה שהופך את המשקה לכל כך ייחודי.
"בשיכר החדש אנחנו משתמשים רק בקליפות היוזו, מה שמעניק לו טעם פחות מתקתק עם טויסט מקורי" , מסכם וויס.
מחיר: 12 ₪ - לבקבוק. 79 ₪ לשישייה.
יח"צהמרענן הרשמי של הקיץ
תכירו את Skinny Beer Lager – בירה לאגר איכותית ללא גלוטן עם 89 קלוריות ו-4% אלכוהול בלבד.
חברת איטליאנו אחזקות היא שמציעה את המרענן הרשמי של הקיץ: בירה סקיני המספקת מענה לצרכנים שחיים אורח חיים בריא ומעוניינים ליהנות מבירה איכותית וטעימה עם ערך קלורי נמוך (כ-35% פחות קלוריות מבירה לאגר אחרת) ואחוזי אלכוהול נמוכים בהשוואה לבירות אחרות.
תהליך הבישול הייחודי של הסקיני מאפשר לדלל את הסוכרים על מנת לייצר מוצר דל קלוריות וטעים במיוחד. סקיני עומדת בתקן מוצר ללא גלוטן ומתאימה את עצמה גם לחולי הצליאק שיכולים ליהנות ממנה.
בירה סקיני, מורכבת מארבעה רכיבים: מים, לתת, כשות ופחמן דו חמצני, והיא בעלת הרכב תזונתי ייחודי הודות לתהליך בישול מיוחד שמסיר כאמור שאריות סוכרים מן המשקה, בנוסף לכמות הפחמימות הנמוכה מהרגיל ומכילה רק 0.9%.
הבירה, המיוצרת על ידי החברה הבריטית סקיני ברנדס, כבשה נתח שוק משמעותי בשוק האירופאי מאז 2016 והמכירות שלה עולות בהתמדה כל שנה.
מחיר: 11.90 ₪ לבקבוק 330 מ"ל.
יח"צישמח לבב אנוש
יקבי בנימינה מציגים סדרת יינות חדשה: & wine.
"כשאנחנו יוצרים יין אנחנו רואים את החיבורים שנרקמים", מספרים ביקב. "את האיזון העדין בין חומרי גלם שיוצרים מנה מרגשת. את ההנאה שמקורה במפגש שבין שף ויינן. השידוך למנה שיוצר חוויה הרמונית עם עושר של טעמים או הקשר האנושי שנרקם כשבקבוק נפתח. חיבורים מושלמים הם המלאכה שלנו.
בסדרת &wine שבעה יינות שנוצרו על מנת להתחבר לאוכל על בסיס מאפייני זן הענבים, אזור הגידול ושיטת הייצור".
מודים, קצת גדול עלינו לטעום 7 יינות בחום הזה, אבל בחרנו עבורכם 2 יינות שאהבנו במיוחד מהסדרה:
&Wine קברנה סוביניון
תהליך ייצור היין: הענבים נבצרו בבציר לילי. לאחר השרייה קרה למשך הלילה להגברת מיצוי הצבע והמרכיבים הפירותיים הוספו שמרים והחלה התסיסה שנמשכה 10 ימים שבסופם נסחט היין והועבר להמשך התבגרות בחביות עץ אלון למשך מספר חודשים.
אופי היין: היין חושף ארומות פרי אדום, מעט מתובל, האופייניות מאוד לקברנה סוביניון הגדל באזור הקר והגבוה. טעמו של היין עשיר, רענן ונגיש כבר כעת והסיומת אלגנטית ומאוזנת.
מוכן לשתייה כבר כעת ובתנאי אכסון טובים ימשיך להתפתח בבקבוק במהלך שלוש-ארבע שנים לאחר הבציר. היין יחמיא במיוחד למנות מבוססות בשר אדום בשיטות בישול שונות: על הגריל, בקדרה או בתבשילים שפעי טעם.
יין לבן חצי יבש
הרכב זנים: 50% גוורצטרמינר, 30% סוביניון בלאן, 20% מוסקט קנלי.
תהליך ייצור היין: כל זן נבצר בנפרד כשהגיע הענבים ליצירת בלנד זה נבצרו בבציר לילי והועברו מיד להפרדה מהשזרות ולמעיכה קלה. לאחר מכן הועבר התירוש לשיקוע במכלי נירוסטה למשך הלילה. לאחר השיקוע הועבר התירוש להתססה בטמפרטורה של כ-16 מעלות, המשיך לשפיות והצללות וכן קיבל תוספת של תירוש טבעי שנשמר עוד בשלבים המוקדמים וכך נוצר הבלנד הסופי של שלושת שהועבר לתהליך הבקבוק.
רשמי טעימה: יין זה מבטא שילוב הרמוני בין החמיצות והרעננות של הסוביניון בלאן, העושר והמבנה של הגוורצטרמינר והארומטיות הנפלאה של המוסקט קנלי. היין מפגין ארומות תפוח ירוק טרי, אשכולית עדינה, פרחים לבנים ופרי טרופי. בטעימה ניכרת רעננות פרי טרי ואיזון נעים בין חומציות מצוינת ומתיקות עדינה.
המתיקות המענגת של היין תשתלב היטב עם מנות בעלות מתיקות גבוהה יחסית כמו מנות קינוח מסוגים שונים: עוגות ומאפים, גלידה ועוד.
מחיר: 60 ₪, ברשת יין בעיר.