יח"צ. צילום: Lloyd Allen Tibayan
שטיח אדום
נקדים ונאמר שאפו למארגנים שדאגו לערב השקה נוצץ, טעים וגדוש כוכבי ביצה.
אל תערוכת Tomorrow במוזיאון רמת גן המחודש הגעתי בין הראשונים, מצויד בשני זאטוטים (5 ו-שנתיים בעגלה!) ולמעט עומס קל שנרשם בקומת הכניסה המוקדשת ל"מונה עד קנדינסקי - אמנות מהפכנית", המוזיאון נגיש ומאפשר הנאה לכולם.
המקום ממוזג ולרשותו קפיטריה ומקומות ישיבה לרוב, גם בתוך התערוכות.
לאחר שהות קצרה במחיצת שועי עולם שמנו פעמינו אל הקומה השנייה.
יח"צ. צילום: Lloyd Allen Tibayan כפול או כלום
לשמחתנו הקומה השנייה עוד לא נגלתה ליתר המבקרים וקיבלנו סיור פרטי במתחם הלאונג` האלטרנטיבי.
כבר בכניסה למתחם, היורש הגדול מצא חברה, וביחד צחקקו להם לאורך המיצג. היורש הקטן לעומת זאת נהנה רגלית מהמרחב הגדול והבטוח של הלאונג` (וגם מהפופים).
המתחם כולו מוקדש לאומנות NFT שפרצה לחיינו לאחרונה עם שילוב של אומנות ישראלית ואומנות בינלאומית בתחום ומחולק בהתאם.
יח"צ כוכב הקופים
Desperate ApeWives – 10,000 יצירות מרהיבות של קופות אשר חלקן הגדול הושפע מנשים אייקוניות בהיסטוריה ובפופ.
זה הזמן לשתף שגם בתור מי שאינו חובב אמנות גדול, היה משהו מעניין בלהביט בקופות ובשינויים שיצקו תוכן ואופי בכל אחת מהן. אגב, היצירות לא למכירה - אם תהיתם.
יח"צ. צילום: Lloyd Allen Tibayan קפיצה לדובאי
בחלקו השני של המתחם אפשר להיחשף ליצירות NFT של אמנים בינלאומיים המוצגות במוזיאון TODA בדובאיי. היצירות מוקרנות על גבי קירות המתחם ובצדן התייחסות האמן למוצג בזמן אמת.
השיטה החדשנית (או שלא) להצגת היצירות בהחלט מגבירה את העניין בתערוכה גם עבור מי שרגיל לקצב מהיר יותר.
לא מציאותי
בקומה הראשונה קיבלנו הצצה לעולם וירטואלי של אמן דיגיטלי שהתמחה בגרפיקה ממוחשבת.
במתחם מצויים כל הזמן עובדי המוזיאון כי גם בישיבה אפשר לאבד אחיזה בקלות כשמרכיבים משקפיים שמייצרים למוח מציאות מדומה.
לצד מתחם המציאות המדומה גילינו את אולם ואן גוך. בהמשך התברר לנו שתערוכה נוספת מוצגת במתחם אבל בכל זאת הגעתי עם שני זאטוטים.
התערוכה מוצגת לאורך הקירות, רובה בוידיאו ובאופן שמגרה את המוח, ולא כפי שנראו מוזיאונים ממש עד לא מזמן. בתערוכה דמות המדבררת את ואן גוך ומנגישה את האומנות שלו גם לדור הצעיר שמורגל בגירויים ויז`ואליים וגם למבוגרים שרוצים לשקוע, ולו לכמה שניות, בתערוכה המרהיבה.
המאה ה-19 פינת איילון
בקומת הקרקע נמצאת גולת הכותרת של התערוכה – מתחם ענק בו מוצגת אומנות מהמאה ה-19 וה-20 ב-360 מעלות. היוצרים: מונה, ואן גוך, סזאן, גוגן (ועוד רבים) והתוצאה הסופית מרהיבה וממגנטת.
המתחם (כמו כל יתר המתחמים) ממוזג ומאפשר להאזין עם כולם או באוזניות ייעודיות.
יח"צ. צילום: Lloyd Allen Tibayan בשורה התחתונה
כזכור בשלהי דצמבר האחרון דרש ראש עיריית רמת גן כרמל שאמה הכהן להסיר ממתחם המוזיאון את היצירה "ירושלים" של דוד ריב משום שהתנוסס עליה הכיתוב "ירושלים של חרא", בטענה כי מדובר ביצירה פוגענית שמבזה את עיר הבירה. דרישתו הכעיסה אמנים רבים שחשו שדרישתו פוגעת קשות בחופש הביטוי באמנות.
היצירה הוסרה מהמוזיאון אולם אמנים ואמניות רבים שהשתתפו בתערוכה ההיא דרשו להסיר את עבודותיהם מהמוזיאון או לכסות אותן. לבסוף לאחר תהליך גישור שכשל הוחלט לנעול את התערוכה וסבטלנה ריינגולד, האוצרת הראשית התפטרה מתפקידה.
תערוכת TOMORROW היא למעשה הראשונה המוצגת במוזיאון רמת גן מאז סערת הצנזורה שהובילה לסגירתו. רבים בעולם האמנות טענו כי כלל לא מדובר בתערוכה ריינגולד עצמה אף צוטטה כמי שטענה שמדובר ב"מופע שמקומו בקניון או בלונה פארק".
מבלי להיכנס לסוגיה הנ"ל, הייתי מבקש לציין כי התערוכה שהנפיקה חברת ההפקות Muzza Digital Art מיסודו של המפיק דדי אלופר בהחלט מצדיקה את הבאז שנוצר סביבה ומדגימה איך בשנת 2022 אפשר עדיין לעניין את כל הגילים באומנות ממאות קודמות. הרעיון הוא יצירות ממאות קודמות לכלים של היום ולייצר תודעה חדשה, חוויה שיתופית של המבקרים – זה אכן פקטור שחסר במוזיאונים.
בכל אופן, אל תצפו למתחמי הפעלה לילדים (בכ"ז מוזיאון) אבל תמיד תוכלו לעלות לקומה השלישית לנשום קצת אויר צח ולתת לילדים לפרוק אנרגיה לפני המתחם הבא.
באמת לכו לראות!
מחיר: 79 ₪ - במכירה מוקדמת. 99 ₪ - מחיר רגיל.