צילום: גלי איתן
שלישי בבוקר, רחוב הירקון בתל אביב סואן. השמש כבר יוקדת, ואיתה גם האנשים. עושה דרכי אל מסעדת קפה 99 השוכנת במלון דן.
בחוץ כאמור קיצי ועמוס, אך המסעדה מתברר אינה מלאה. האם העדר הלקוחות מעיד על טיבו של המקום? במקרה הזה, כפי שתגלו בהמשך – התשובה אינה חד משמעית.
אך בטרם נפנה לענייני קולינריה, בואו נתעכב קמעה על כמה מהחידושים במלון.
בסוויטה הנשיאותית של דן התארחו כידוע כל המי ומי: מדונה, מיק ג`אגר, ברברה סטרייסנד, ג`רי סיינפלד, אשטון קוצ`ר, ליאונרדו די קפריו ונטלי פורטמן.
לאחרונה עברה הקומה החמישית במלון, בה שוכנות הסוויטה הנשיאותית והמלכותית שיפוץ מקיף. בנוסף, גם חדרי האקזקיוטיב עברו שיפוץ מסיבי ובמסגרת החידושים הושקה גם מסעדת קפה 99, המציעה ארוחות בוקר מיוחדות, בר בולונז`רי ופטיסרי מבית היוצר של השף עובד אלפיה.
צילום: גלי איתן
בניגוד למלון המעונב, שהרי קפה 99, נראה הרבה פחות אריסטוקרטי מהבועה בה הוא שוכן.
הסכו"ם הכבד אומנם עשוי מכסף, אך השולחנות עירומים ממפות צחורות, הסרוויס איכותי, אך המלצר הלבוש בחליפה, כבר פחות מקפיד על פנים חתומות כשהוא מושיט את קנקן התה, ואפילו את התפריטים המוזהבים מחליף פה גזיר נייר צנוע, ונדמה שהסועדים בהחלט מרגישים פה חופשי גם בכפכפים וגופייה.
על המטבח אחראי כאמור השף עובד אלפיה, השף של מלון דן תל אביב ב-20 השנים האחרונות. חובבי מסעדות בוודאי מזהים את השם. בניינטיז הוא היה הבעלים והשף של ביסטרו עובד, מסעדה מהממת ששכנה בשכונת פלורנטין ושבתה את לב הסועדים ומבקרי האוכל כאחד.
אני מגיע אל קפה 99 כשעה לאחר שעת הפתיחה, ונראה שקיבלתי את הכבוד להיות האורח הראשון.
הצוות מזמין ונינוח. לי ולבת לוויתי לארוחה, ניתנה האפשרות לבחור באיזה שולחן ("זוגי, בבקשה") להתיישב בחלל המקום.
העיצוב מזמין ואסתטי עם זוהר נוסטלגי, כזה המתכתב עם "ראשיתה של אנינות ישראלית לעילא", כפי שתואר מלון דן בפרק שעסק בלוקסוס בספר "הפרויקט הישראלי" שכתב צבי אפרת.
צילום: גלי איתן רק אנחנו כאן. שקט אבסולוטי מול ההמולה שבחוץ, עד כדי שאפשר היה לשמוע את צעדי הצוות בחלל, על אף שברקע התנגנו להם קאברים סכריניים של שירים מוכרים. שולחן העץ נטול מפה, במרכזו קנקן זכוכית ופרח לבן, הכל באמת מסוגנן אך כאמור צנוע ופחות מעונב.
ארוחת הבוקר מוגשת בימים ראשון עד חמישי עד השעה 11:00, והבחירה די מינימלית ביחס לארוחות בוקר המוצעות במסעדות אחרות.
את פניכם יקדם מזנון עשיר ובו תמצאו מבחר לחמים ומאפים לצד מטבלים - חציל על האש, טחינה (הר ברכה), סחוג ירוק, זיתים, שמנת חמוצה, צזיקי, שלל גבינות, ריבה ודבש.
בהמשך מוגשות אל מרכז השולחן מנות ראשונות: סלט קיסר (סלט זוהי הגדרה די מעניינת לשני עלי חסה שמעליהם פוזרו פרמזן, שטרוייזל, אנשובי ורוטב סיזר), סלמון בכבישה מקומית ורוטב רמולד, סלט שוק (שוק?!) ושתי לביבות "עארוק" בסגנון עיראקי.
צילום: גלי איתן לעיקריות תוכלו לבחור בין מספר מנות, אנו הזמנו ביצה עלומה שהוגשה עם ממרח אבוקדו, עגבנייה על האש ולחם אברהם ומנה נוספת שהורכבה מארטישוק ירושלמי, שבתוכו הונחה ביצה עלומה, גבינת ברי ורוטב הולנדז.
היתרון הגדול בארוחת הבוקר הזאת הוא בשולחן המטבלים וסלסילות המאפים המוצעים ברוחב לב וללא הגבלה. הצזיקי – מצוין. כך גם שאר המטבלים, וגם לביבת העארוק המשובחת והסחוג – שממכר לחלוטין, גם הזיתים נהדרים ומדויקים.
הביצים העלומות טעימות ועושות את עבודתן נאמנה, כך גם סלט השוק (לא כל כך ברור מה בדיוק הופך עגבניות מגורדות ולימון כבוש לשוק) שהיה יכול להיקרא באותה מידה סלט מרוקאי. כך או כך, טעמיו שמחים ומרעננים.
צילום: גלי איתן בשורה התחתונה - ארוחת הבוקר בכללותה מאד טעימה ומשביעה, וניכר כי אלפיה ביקש באמצעותה למשוך סועדים שלא מקרב אורחי המלון, אך האם מחירה אכן שווה את התמורה, התשובה אינה נחרצת, מחד היא באמת טעימה, משביעה ומשובחה ומאידך היא די יקרה.
140 שקלים לסועד הם מחיר גבוה מהממוצע לארוחת בוקר, ורחוקים שנות אור מלהיות שווים לכל כיס. נכון, אם לוקחים בחשבון את הערך המוסף הפחמימתי שמגיע בשולחן עמוס ומפנק במיוחד, את האלכוהול הנכלל בדיל הארוחה ואת העובדה שמדובר בארוחה עשירה ומשביעה עוד שעות לאחר אכילתה עם נוף מרגיע אל הים, מגיעים למסקנה שהתמורה נאה, האם היא גם שווה את האגרה? תחליטו לבד!
מחיר: 140 שקל לסועד, 03-5202492