יח"צ (דני לוי)
משק צוריאל
העושר הגבינתי שמציף את הסופרים בשנים האחרונות הוא בלתי נלאה, אם בעבר הייתי צריכה לנסוע לבוטיק העז בגליל העליון שמאלה, הרי שהיום הכול ליד ונגיש ועשיר.
משק צוריאל הביא השנה כמה הברקות מסדרת העיזים שלא ידעתי מהן שובע:
גאודה עיזים 30% של עדינות וטעם אלוהי. אני מנשנשת אותה כמות שהיא, אבל על לחם שיפון איכותי ואיזו גמבה עסיסית זה פי אלף, תום עיזים ותום עיזים ביין שתיהן 28% הן גבינות יבשות יחסית ולכן מוטב לשלב אותן עם משהו רטוב, לדוגמה סלט, תום ביין בעלת נראות סגולה מהממת שמקפיצה את שולחן החג.
השוס שריגש אותי הייתה סנט מור עיזים מפוחמת 25% שהולכת יופי על נתח המבורגר, צמחוני כמובן, וקבלו את היפות האלה, "מה עז כמהין ומה עז שום שמיר" בסה"כ 9% שומן אבל לא מורגש. אלה עוברות אצלי טיגון קל ממש ומונחות ברוך על סלט טרי.
את כל הגבינות אפשר ואף מומלץ לאכול בפריסה כמובן, לכבוד החג הלכתי על שדרוג קל. תרבחו ותתגבנו!
יח"צ. צילום: סטודיו say
Euro
גבינות הן חלק מהיום יום שלנו, הן מתאימות כמתאבן או כקינוח כשמשולבות עם מתוק והן מככבות באין ספור מתכונים של מנות עיקריות.
חג השבועות כאמור, מזמן לכל חובבי הלקטוז להביא את כישורי המטבח שלהם היישר לצלחת ארוחת החג. ולא פחות חשוב, לפנק את האורחים בפלטות גבינות נגיסות מכל הסוגים ומכל המינים: רכות, קשות, טריות, מיושנות, וגבינות עובש.
הבחירה קשה ולכן כמארחת החלטתי להקדים את הטעימות כדי להביא יציאה לארוחת החג. אפתח ואומר כי אני ממליצה לשלב בפלטה גם מגוון פירות העונה כמו תאנים וענבים, ואפשר גם דובדבנים, ולפזר אגוזי מלך לרענון ולהעצמת ארומת הגבינות.
אז מה על פלטתי, ובכן ברי - חביבתן של מלכי צרפת לאורך ההיסטוריה. מדובר בגבינה בשלה עם עובש לבן העשויה מחלב פרות, בעלת ניחוח אגוזי ולכן גם נקראת גבינת המלכים.
איבריקו - גבינה מסוג מנצ`גו העשויה משלושה סוגי חלב: 50% חלב פרה, 30% חלב עזים, 20% חלב כבשים. הקומפלקס הזה מעניק לה טעם מגוון ועשיר שישאיר אתכם פעורי פה. ויש גם קשקבל חצי קשה מחלב פרות וכבשים, בעלת טעם מלוח, חריף ופריך, עם רמז אגוזי. היא יכולה להיות מצוינת לאכילה בפני עצמה או כתוספת בסלט/ פיצה.
קממבר - הקרויה על שם כפר קממבר שבחבל נורמנדי. מדובר בגבינה בשלה עם עובש לבן, שעשויה מחלב פרות ומכילה 28% שומן. טעמה חד והיא רכה ונימוחה, ומומלץ מאוד לחמם אותה ולהגישה עם קונפיטורה.
גבינת הכמהין היא המלכה שלי על הפלטה, כראוי לכל פלטה משובחה, וזו ככל הנראה גם הגבינה שתפציץ בטעמה הייחודי ותיגמר תוך דקות ספורות מרגע ההגשה. מדובר על גבינה קשה למחצה, עשויה מחלב כבשים עם פטריות כמהין.
בקיצור, מקווה שעזרתי לכם להרכיב את הפלטה המושלמת, חג שמח!
יח"צ (שלום ת"א)
תנובה
ליין הגבינות המיוחד מזמן עבורי חוויית שבועות מיוחדת, כזו שלא תהייה לאף אחד.
הגבינות מסדרת טבעוני של תנובה זמינות בסופר השכונתי אבל נראות כאילו נקנו באיטליה. אפתח בהפתעה בדמות גבינה משולשת לבנה ורכה המופקת מחלב עזים פרומעז, אחת הטעימות והבריאות ולא כמו מקבילתה המוכרת ועתירת השומן. הפתעה נוספת - קוביות גבינת פטה מלוחה אף היא מחלב עזים ארוזה בצנצנת שמן זית. היא רכה ונימוחה והכי חשוב מוצעת במליחות מעודנת ומדויקת.
בואו רגע נעיף מבט על מגוון מוצרי המותג, החל ב- collection שם מככבות הגבינות האירופאיות גאודה עזים וחריץ גאודה קשה, גבינה כחולה מעופשת ומהבילה כזאת שמתאימה לסלט חמצמץ ופירות, הצרפתים יגישו אותה כקינוח ויש גם מנצ`גו קשה העשויה מחלב כבשים.
בקטגורית האלטרנטיב מציעה תנובה אריזות של פתיתי גבינות טבעוניות לפיזור, פידור ואף הקרמה. כן מתברר שהטרנד הטבעוני תפס חזק חזק! ולנו נותר רק לזלול...
יח"צ. צילום: אייל גרניט
תבואות
תבואות מציעה סדרה של ארבעה סוגי ניוקי איטלקי אורגני, זה טעים וירוק במיוחד. הניוקי הירוק מורכב מתפוח אדמה אורגני, קמח כוסמין ותרד.
אז ניסיתי, מה יכול להיות? תוך מספר דקות, צפו להם הניוקי בסיר מים רותחים. במקביל, עמד לו מחבת על האש ובו טיגנתי שלושה שיני שום, בצל חתוך אחד ופטריות. הוספתי קופסת שמנת לבישול, תבלינים, וערבבתי יחד עם הניוקי כעשר דקות על התבשיל פיזרתי בצל ירוק חתוך.
הטעם נימוח בפה, מנה בהחלט משביעה, מתאימה לילדיי הצמחוניים, ועם הטבעוני הסתדרתי עם רוטב עגבניות. הולכת מצוין עם דגים על יד או גבינות. שאבנו את המנה כלא היתה ועכשיו נריב על הכלים.
יח"צ. צילום: סטודיו מרחב
טבעול
בטבעול בחרו להרחיב את סדרת "גורמה" והשיקו את "לביבות גורמה" - סדרת לביבות בהשראת מטבחים עולמיים. במגוון: לביבות בטטה עם נגיעה של קארי, לביבות סלק, לביבות כרישה ולביבות כרובית ותפוח אדמה – בנוסח `אלו גובי` בהשראת המטבח ההודי.
הראשונה זורקת להודו, מזכירה את הבטטה כופתא. כן מתברר שהרבה לפני "אורנה ואלה", ההודים הכינו מבטטה לביבות מטוגנות רק ברוטב קארי ולצד אורז בסמטי צחור ועתה, בטבעול הביאו גרסה משלהם.
השנייה - לביבות סלק סגלגלות. אידאליות למי שמאס בתפוחי אדמה או סתם רוצה לגוון. אפשר לאכול אותן עם מתוק או מלוח, זה טעים כך או כך...
יש גם לביבות כרישה (המשובחות ביותר בסדרה), הן אשכרה הזכירו בטעמן את הפרסה של סבתא. הן עדינות וטעימות, ותמיד באות בול - לארוחת חג חגיגית, לאורחים, לילדים וגם סתם ככה בתוך פיתה...
אחרונה חביבה הן לביבות שמנצלות את תפוח האדמה בשביל להעצים את הכרובית. וואיי, טעים כל-כך!
יח"צ (רייבנבך)
ברילה
ברילה, מציע סדרה במהדורה מיוחדת הכוללת חמישה סוגי פסטה, כשגולת הכותרת - אורקייטה - או בתרגום חופשי מאיטלקית "אוזניים קטנות". פסטה בצורת צדף , חלקה מבפנים ומחורצת מבחוץ שהופכת אותה למושלמת לאחיזת הרוטב.
מקורה בחבל פוליה הדרומית, באיטליה (חלק מהעקב בארץ המגף), שם ניתן עוד למצוא אותה בגרסתה הטרייה, אצל סבתות שמרדדות בצק פסטה בסיסי מאוד, על בסיס קמח ומים, קורצות לעיגולים קטנים ונותנות את הלחיצה הקטנה, שמקנה לאורקייטה את צורתה הייחודית ומרקמה הנגיס. מחזה מהפנט.
בנוסף, מוצעת לקראת החג פסטה פפירי - המתהדרת במשטח מחוספס וצורה מגולגלת שסופגת רטבים בצורה מושלמת ובכך מציעה חווית טעם שאין דומה לה.
אמיליאנה טליאטלה - פסטת ביצים שטוחה ורחבה מיוחדת העשויה על פי מסורת קלאסית שהגיעה מאזור אמיליה רומאנה שבצפון איטליה, פליה א פיינו - אף היא שטוחה ורחבה, אך בשילוב תרד וקסטלאנה שצורתה המיוחדת המזכירה קונכיה מאפשרת לרוטב להיכנס בין חריציה ולעטוף את הפסטה מכל הכיוונים.
יח"צ (שלום ת"א)
מעדנות
לסדרת מוצרי הפילו של המותג התווספו שני מוצרים: מאפה פילו במילוי גבינה ומאפה פילו במילוי תרד וגבינה.
הסדרה החדשה מוצעת במהדורה מוגבלת. זה כמובן שונה מבקלוואה ומכל מאפה אחר מבצק פילו, הוא טעים ואיכותי, כזה שישאיר את כולם פעורי פה.
גם מאפה התרד גבינה משובח כזה שנעשה ברוח הספנקופיטה היווני (בצפון יוון אגב מכנים אותו לחנופיטה). הכי כיף לאכול אותו לצד ביצה קשה, חמוצים וסלט, לארוחת בוקר או ערב, בעצם בכל שעה וכמובן גם בארוחת החג...
יח"צ (גיתם)
אסם
בדיוק כשכבר חשבנו שהשנה אין מה לחדש בגזרת הקינוחים לחג, הגיעה אסם עם הברקה חדשה - פודינג בטעם טירמיסו ופודינג פירות יער.
לא עוד קינוחי כוסות משעממים על שולחן החג! הטעמים החדשים צבעוניים ומרעננים ולכן הפעם בכוונתנו להכין מוס צבעוני שיקשט את השולחן ויהפנט את האורחים.
אגב, את פירוש המילה טירמיסו כבר הכרתם? "תרים אותי" באיטלקית. ואם משהו בטוח השנה זה שבזכות אסם, הקינוחים בטוח ירימו ת`אווירה...
יח"צ. צילום: מייסושייל
גולדה
עוגת גבינה בגביע – הכצעקתה!
גולדה, גולדה, גולדה, מה יהיה? תמיד חייבים להפציץ שם עם איזה טעם יוצא דופן לקראת חגים ואירועים מיוחדים, ומה הפעם? וואוהו חגיגת שבועות נהדרת, גלידת פיסטוק בצבע ירקרק גלידתי, שחוסלה דקות אחרי שראתה אור וגלידת עוגת גבינה, כן, כן, עד כמה שזה נשמע לא קשור זה קשור בהחלט.
תחשבו על זה גלידה בטעם עוגת גבינה, מה יכול להיות לא מושלם בזה? ואם לא די, גולדה מפנקת גם בפחזניות משגעות, במילוי וניל ובמילוי קרם שוקולד בציפוי בייגלה מלוח, מעדן ממכר ומפנק שיושב יופי על שולחן החג.