יח"צ. צילום: נווה אביאני
מערבבת את כולם: הברמנית הטובה בישראל
קורי לויס, מנהלת בר הלה אוטרה בתל אביב, זכתה במקום הראשון בגמר תחרות "וורלד קלאס" ישראל שהתקיימה השבוע במסעדת אספרנטו. זוהי הפעם הראשונה שאישה זוכה בתואר בישראל.
IBBLS, היבואנית והמשווקת הרשמית של מותגי תאגיד האלכוהול הגדול בעולם Diageo, קיימה ב-10 במאי את גמר תחרות World class Israel.
הגמר נפרס השנה על יומיים שבהם הפיינליסטים השתתפו באתגרים שונים שבחנו ידע, יצירתיות, מהירות ומקצועיות. שלושת הפיינליסטים: נועם שרת (מנהלת מקצועית של קבוצת oth), ירדן שאו (מנהל בר הווספר בחיפה) וקורי לויס (ברמנית בלה אוטרה).
לויס תייצג את ישראל בתחרות הבינלאומית Global Finals שתתקיים השנה בסידני, אוסטרליה בחודש ספטמבר, ותתמודד מול 54 ברמנים מרחבי תבל האוחזים אף הם בטייטל "הברמן הטוב ביותר", בתקווה להיות הברמנית הטובה בעולם.
תהליך הבחירה כלל מיון וסינון קפדני של למעלה מ-50 ברמנים מכל רחבי הארץ אשר הגישו מועמדותם לפרויקט היוקרתי. המתמודדים התחרו במגוון אתגרים בשלבי רבע וחצי גמר.
במסגרת התחרות, נדרשו המתמודדים להכין משקאות בשילוב הרום ZACAPA ומותג הוודקה ההולנדי KETEL one כאשר השיפוט בחצי הגמר נערך על ידי שופטים בכירים בעלי שם עולמי בתחום האלכוהול: יובל סופר (גסטרונומי רום, דה ואן והג׳ין קלאב סופרים), דניל גולדמן (מצווה בר, מוסקובה), ואסיליס קרייסליס (יוון, The Clumsies) והשף מארק מוריאטי (יועץ קולינרי של דיאג׳יו עולמי).
יח"צ (רהב) הוא סופסוף חזר: בלאק רוסט
בשנת 2010 הושקה מהדורה מיוחדת של בירה גולדסטאר בלאק רוסט.
מדובר בבירה לאגר כהה עם גיזוז בינוני וראש קצף קרמי, המכילה 4.7% אלכוהול, המורכבת משעורה הולנדית משובחת שעברה קלייה ממושכת, המעניקה לה ארומות של קפה חזק וקרמל, וטעם של שוקולד מריר. הבירה המיוצרת בתהליך של שלושה שבועות, עשירה בנוסטלגיה וטעמי לתת קלוי בכמות גדולה יותר משל גולדסטאר רגילה.
מאז השקתה ובאופן עקבי, קיבל המותג אלפי פניות מצד הצרכנים להחזרתה של בירה בלאק רוסט למדף.
אביב בן זיקרי, מנהל השיווק בגולדסטאר: "מאז שהבירה ירדה מהמדפים לפני כעשור קיבלנו באופן עקבי בקשות וממש בתחילת 2020 אף עצומה של צרכנים שביקשו להחזיר את המהדורה המיוחדת. לאחר מחשבה והשקעה גדולה של צוות הבירה ובראשם הברומאסטרית של המותג מרינה זלצר, אנו גאים להחזיר את הבירה האהובה כמהדורה זמנית ובכמות מצומצמת.
למי שמכיר וגם למי שטרם זכה, מחכה מוצר שיעניק חווית גולדסטאר ייחודית. אנו בגולדסטאר מאמינים בחדשנות הן ברמה המוצרית והן ברמת המותג עצמו כמובן תוך כדי שמירה על על חווית הגולדסטאר הקלאסית האהובה.
שנת 2022 הולכת להיות שנה של הפתעות בגולדסטאר. אנחנו מעריכים ומודים לכל הלקוחות על נאמנותם למותג ומבטיחים להמשיך לחדש ולהפתיע גם בהמשך".
מחיר: 36 ₪ (למארז שישייה), בחנויות האלכוהול.
יח"צ. צילום: בן יוסטר פסטיבל יין: סיבה מעולה לנסוע לחיפה
ברחבת הסניף החיפאי של רשת האלכוהול הרמיטאז` בחיפה יתקיים החל מ-31 במאי ועד ה-1 ביוני בין השעות 16:00-22:00 פסטיבל יין ענק מסוגו בהשתתפות 22 יקבי בוטיק מהמובילים בארץ ובעולם.
האירוע יתקיים במתחם מיוחד שיבנה מתחת לכיפת השמיים ברחבת מרכז הקונגרסים לכבוד חג השבועות. במקום תוצב תפאורה מרשימה ברוח חג השבועות עם קוביות חציר גדולות, מקומות ישיבה ושולחנות בר, לצד להקה חיה שתנגן מוזיקה.
כל משתתף שירכוש כרטיס לפסטיבל, יקבל בכניסה כוס יין מקריסטל ויוכל ליהנות מטעימות חופשיות מתוך מאות בקבוקי היין במקום וכמובן לשמוע את סיפורם של היינות השונים מפי אנשי המקצוע של היקב.
יח"צ. צילום: איתן זריהן
במקום יוצבו גם עמדת גבינות מבית באשר עם מאות גבינות פרימיום מרחבי העולם, בה ניתן יהיה לרכוש פלטות גבינות מיוחדות אשר מותאמות עבור היין אותו אתם שותים. בנוסף, ניתן יהיה ליהנות מדוכן בשרים מעושנים בעמדה של דודא מיט בוקס.
בפסטיבל תושק בבלעדיות מהדורה חדשה של יין צרפתי בשם וויספרינג אנג`ל.
בין היקבים המשתתפים בפסטיבל: יקב קסטל, יקבל רזיאל, יקב פסגות, יקב לוריא, יקב צובה, יקב וויתקין, יקב יתיר, יקב פלדשטיין, יקב אפוד, יקב בן דוד, רמת נגב, יקב יזרעל, יקב אדיר, יקב כנות, יקב יפו, יקב רקנאטי, יקב מיראבל, יקב טומאסי, יקב וויספרינג אנג`ל, יקב הרי גליל, יקבי רמת הגולן ומגוון של יקבים מובילים נוספים.
מחיר: 119 ₪ למשתתף (כולל שובר מתנה על סך 20 ₪ לרכישת יין), הרמיטאז` - קדושי יאסי 2, חיפה
יח"צ. צילום: בן יוסטר בירבזאר מגיעה לים
מבשלת הקראפט הישראלית בירבזאר תפתח סניף ראשון של בר נייד לסופי שבוע בלבד תחת השם "ג`יפסי בירבזאר" במתחם טרק חוף ים אכזיב.
גל אלון, מנכ"ל קבוצת בירבזאר: "אנו מתרגשים לפתוח את הסניף הראשון של ג`יפסי אכזיב ולהעניק מענה לכל תושבי הסביבה, למתרחצים ולמבלים סוף השבוע, שיוכלו ליהנות מהטעמים הישראלים של בירת בירבזאר.
אנו שואפים בעתיד להיות בעוד חופים מובילים מצפון ועד דרום, ובכך לחבר את מהות המבשלה שלנו – ישראליות, חופש, טעם טוב ואיכות – עם הבילוי הישראלי האולטימטיבי – ללכת וליהנות מהים שלנו".
הבר החדש יפעל בסופי שבוע (חמישי החל מ-18:00, שישי החל מ-11:00 ועד לכניסת שבת) ויציע ממגוון הטעמים הייחודים של המבשלה.
מחיר: שליש - 25 ₪, חצי - 29 ₪.