יח"צ. צילום: מורן מעיין
בחצר הפנימית המעוצבת של ציונה, בית הקפה המוקפד בנס ציונה, אנשים ממהרים בצהרי היום, אבל המהירות שלהם רוגעת, רכה יותר מזאת השוררת בחוץ ברחוב ויצמן.
כאן נעות בגמישות צעירות מתוקתקות ונשים מהודרות, לצד צעירים הבנויים היטב וחמושים בסניקרס וגברים בוגרים מעונבים. האווירה כאן בחצר שעליה מסוכך פיקוס עתיק, רוחשת פעילות ונדמה שהאסקפיזם מרחף כענן נעים.
קפה ציונה שהוקם ב–2014 על ידי נתנאלה פניגר, נחשב למוסד פופולרי במיוחד באזור השפלה ובנס ציונה בפרט.
יח"צ. צילום: מורן מעיין מלבד החצר הקסומה והציורית שלו, המקום ניחן בעיצוב אקלקטי עם קריצה נוסטלגית, שכן פניגר מתברר היא אספנית וינטג`.
בהיבט הקולינרי, המנות שלה מתהדרות בשילובים ים תיכוניים, הן נדיבות ומוקפדות, מזכירות קצת את תל אביב, אבל לא רק אותה, גם את הקפה האיטלקי העז והמשובח, את השיק הספרותי של היושבים בבתי הקפה באזור סן ז`רמן בפריז, ואולי אפילו את הבורגנות האנינה שמתגודדת ליד ספל קפה מהביל ומאפה תפוחים בבריסל.
אם כל האסקפיזם המסקרן הזה לא הספיק לכם, בקומה השנייה של בית הקפה, נפתחה ממש בימים אלה תחת השם The heARTofhosting בועה מזן חדש, כזאת שמצליחה להתעלות אפילו על תענוגות החצר שפרושה תחתיה.
יח"צ. צילום: גליה ניר
בכניסה תמצאו דלת במראה הייטיקיסטי העשויה מזכוכית וברזל ולצידה שלט המבשר שהגעתם ליעד: הקומה למעלה" של ציונה - חלל אירועים פרטי. מעבר לדלת מחכה לאורחים חוויה קולינרית מזן חדש, שמבקשת לכוון גבוה ולקחת את הסועד, ולו לכמה שעות, למקום ולזמן אחר.
הקומה השנייה, המשתרעת על כ-150 מ"ר, מציעה מגוון אפשרויות לאירוח משפחתי, פרטי או עסקי ומכילה עד 80 אורחים.
יח"צ. צילום: גליה נירהאווירה בקומה העליונה נגישה ונעימה, מעניקה תחושה של אירוח ביתי ללא המאמץ.
ממש כמו במסעדה הוותיקה שמתחתיה, האיכות והשירות ללא פשרות, החל משימוש בחומרי גלם משובחים, דרך הקפדה על טריות ואופן ההכנה ועד לעיצוב מרהיב שניכר שכל אלמנט בו נבחר בקפידה תוך מחשבה לשלב בחינניות בין נוסטלגיה וכפריות, לאורבניות וחדשנות.
בנוסף, בימים אלה הושק במקום גם תפריט קיץ שהתחדש במגוון מנות חדשות וביניהן: טונה אדומה טרייה, פסטו כוסברה ואגוזים, צ`ילי ומשמשים טריים (62 שקל )ארטישוק מטוגן ויוגורט חמצמץ (48 שקל) פילה בר ים, פולנטה מסורתית וירקות צלויים ( 96 שקל).
יח"צ. צילום: גליה ניר לצד המנות החדשות מככבות להן גם המנות המוכרות, למשל: תפוחי אדמה שרופים על מצע איולי שמנת, סלט אולימפוס, ניוקי סלק, קבב דגים עם סלט עגבניות חריף, בראד פודינג עם גלידת ברולה ופירות יער וכמובן קוקטיילים מיוחדים מבית היוצר של ציונה.
המנות כולן משלימות זו את זו ויוצרות חוויה מתגלגלת, כזאת שמכתיבות עבור הסועד את הקצב, וסוחפות למסע קולינרי מענג שמתפתח בצורה הדרגתית ומהווה אנטי תזה לזרם הכללי בסצנה הקולינרית הנשלט בידי תפריטי חלוקה ומנות המוגשות למרכז שולחן.
פה בציונה שואפת פניגר כמו גם צוות עובדיה לייצר משהו אחר, קצת כמו מסע אישי עבור כל אורח. "אני מרגישה שנולדתי לארח, עבורי זאת שליחות, עם משמעות וערכים", אומרת פניגר.
יח"צ. צילום: גליה ניר ואכן השירות פה מקצועי וחייכן, הצוות עובד מהלב, באהבה גדולה לאירוח ולאנשים. העיצוב מוקפד בכל פרט, והכל נרקם ונשזר אל תוך מארג שלם של טוב ויפה, נעים וצבעוני, שילוב מושלם בין ישן לחדש.
בשורה התחתונה, מדובר באווירה כללית שאותי באופן אישי הצליחה לזרוק לרגע למקומות הקטנים ההם מפריז שבהם הקצב הוא איטי, החוויה מוקפדת, האוכל ברמה הכי גבוהה שיש ואולי יותר מכל האווירה שלווה כזאת שמאפשרת לך לקחת את הזמן וליהנות...
והמחיר? כצפוי, לא זול בכלל, אבל תמורתו מקבלים אצל ציונה חוויה נהנתנית במלואה!
קפה ציונה - ויצמן 18, נס ציונה. 08-8586565